Mihez van joga egy BKV ellenőrnek, akkor, amikor egyedül van, akkor, ha gyerek vagyok (14. életévét nem betöltött), és ha rendőr van vele? Értelmes válaszokat kérek! Előre is THX!
"de köteles vagy megmutani neki."
Nem köteles, maximum a jegyet/bérletet kérheti, de ha nem kap. akkor viszlát. Szoktak erősködni, hogy rendőrt hívnak, de te nem várod meg, lásd feljebb.
"De a rendőr engem bevihet?"
Miért ne vihetne be???
Azért mert 13 éves szaros vagy még nem lehet bármit megtenni.
Bevihet és be is visz. Csak a tetteidért a szülők felelősek. Ettől függetlenül táéged felelősségre vonak, csak a szülők felelnek majd.
Ha egyedül van, akkor elmész mellette, nem nyúlhat hozzád bár nekem fogta már meg a csuklóm, mert vak volt, és nem látta a bérletemen a diákazonosítót. Válaszképp beletoltam a pofájába, úgysem látta (2 mm-ről nem csoda), de az már az ő baja.
Ha közteresekkel/rendőrrel van, akkor a rendőr igazoltathat, büntethet, és be is vihet. Ez esetben felhívják a szüleid, akik besétálnak érted az őrsre.
intrepid :D
annak én is örülnék ha így lenne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!