Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mindegy mit mutatok fel egy...

Mindegy mit mutatok fel egy ellenőrnek?

Figyelt kérdés

Néha nem értem. Megyek a metróba, és mutatom a bejáratnál az ellenőrnek a bérletet, és egy csomó ellenőr rá se néz. van aki látta, hogy megyek oda, és veszem elő a bérletet, és azt mondja: "menjél csak."

Akkor most mindegy mit mutatok fewl , nem nagyon nézik?

Írok egy cetlit, hogy BKV bérlet, és elfogadják azt is?

2011. júl. 23. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha látják hogy magabiztosan veszed elő akkor tudják hogy úgysem hamisítvány meg ilyenek. Belém eddig nem kötöttek ellenőrök, bár mindig megvettem a jegyemet de csak egyszer volt olyan hogy valaki komolyan megnézte.
2011. júl. 23. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Látják. Megszokták, hogy egész nap bérleteket néznek, és hiába nem néznek rá, egy pillanat alatt észreveszik, ha lejárt, hiába sietsz el mellettük.
2011. júl. 23. 12:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Némelyik tüzetesen megnézi, amilyen az átlagember szerencséje tuti akkor botlana bele egy ilyenbe ha hamisítani akarna. Vagy csak simán elfelejtette megvenni az újat és vmi kötekedős kaller kiszúrja.

Nekem olyan volt, hogy vidéki bérletet mutattam véletlenül ami nagyon nem úgy néz ki mint a pesti, de nem vette észre.

2011. júl. 23. 12:23
 4/9 Bretso válasza:
Amikor lefelé megyek, akkor nem szokták nézni, viszont amikor kifelé ellenőrzik, akkor nekem mindig rendesen megnézték, többször meg is állítottak, egyszer büntettek is, mert kölcsönadtam a bérletemet és ezt elfelejtettem, a múlt havit mutattam és azt is kiszúrta.
2011. júl. 23. 13:01
 5/9 anonim válasza:
Igen, mindegy. Felmutathatod a középsö ujjadat is, azt is elfogadja. xD
2011. júl. 23. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Dehogy nézik.

Éves bérletem van, de több ok miatt sem lenne érvényes ha hivatalosan néznénk:

A kezemben általában 3 dolog van:

egy régi, kb 6 éves diákigazolvány, aminek a kétrészes tokja szétszakadt. Az igazolványos felében a kártya elé be van téve az ex asszony fényképe, tehát a képem nem is látszik. A diákon az utolsó matrica szintén 5-6 éves.

A szétszakadt diáktartó tok másik felében van az éves bérlet szelvény, amire a szám nincsen ráírva, tehát eleve érvénytelen...

A harmadik dolog pedig egy sima kártyaméretű, teljesen fehér, semmilyen írást nem tartalmazó műanyag belépő kártya. A 3 dolog közül teljesen véletlenszerű hogy éppen melyiket mutatom, van amikor csak a fehér műanyag lapot. Sokszor meg sem állítanak.

Ha nagy ritkán megállítanak, általában a diák érvényességét akarják megnézni, (az fel sem tűnik hogy a képemet takarja az ex képe, tehát ennyi erővel másé is lehetne...). Ekkor közlöm hogy "de ez felnőtt éves bérlet", erre jellemzően elengednek.

2 év alatt kb egy ork volt, aki kiszúrta hogy eleve miért diákkal használom a felnőtt bérletet és miért nincs beleírva a száma...

Felháborítónak találom hogy megveszem az éves bérletet, és az orkok arra sem képesek hogy normálisan ellenőrizzék. Főleg a metró lejáratnál van ez, bár a villamoson levő ellenőrök sem mondhatók éppen ébernek.

Jó az igaz, hogy az éves bérlet önmagában már azt jelenti hogy tettem valamit, de mondjuk azt hogy a szám nincs beírva igazán kiszúrhatnák...

2011. júl. 23. 13:15
 7/9 anonim ***** válasza:
A számot nem nézik, nekem 3 éve nincs ráírva a havibérletre.
2011. júl. 23. 13:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem a Stadionoknál beszólogattak, hogy írjam rá a számot.

Egyszer még akkor is amikor végignézték, hogy épp akkor vettem meg.. majd pont a pénztár után előkapom a tollam és ráírom...

2011. júl. 23. 14:30
 9/9 anonim válasza:

Ezen már én is elgondolkoztam, ezért egy ideig azt csináltam, hogy nem a bérletemet mutattam, hanem egy összehajtogatott szórólapot. Volt olyan aki meg is köszönte. :)

De van olyan aki jobban megnézi. Éves bérletem van évek óta. Hozzászoktam, hogy régebben évente egyszer kellett cserélni és nem foglalkoztam vele. De amióta ez az új rendszer van havonta kell cserélgetni. Adott hónap 2.-án vagy 3-án utaztam BKV-vel, de előtte elfelejtettem az új bérletet berakni az igazolványba, és belém kötött az ellenőr. Hiába próbáltam neki megmagyarázni, hogy éves bérlet (láthatta is, hisz ennek másabb a színe), nem fogadta el. Még szerencse, hogy metrónál a lejáratnál volt, így mehettem jegyet venni.

2011. júl. 23. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!