Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi határozza meg a buszvezetők...

Mi határozza meg a buszvezetők munkaidejét?

Figyelt kérdés

A volán társaságokra gondolok.Mi a fő szempont?Hogy meglegyen a heti 45 munkaóra? esetleg előre meghatározott heti km mennyiséget kell teljesiteni?

Ki határozza meg, hogy melyik nap hova mennek?Illetve a munkaszüneti napokat?

Én szegedi vagyok.Pl a buszvezető egyik nap Szegedről Debrecenbe megy, akkor az napi 600km, szemben avval, ha mondjuk Szabadkára vagy Zentára közlekedik, ami nagyjából 100 km, akkor hogy vetik össze a kettőt?

Köszi a válaszokat.

2012. jún. 13. 05:07
 1/4 A kérdező kommentje:
munkaszüneti nap helyett szabadnap.
2012. jún. 13. 05:08
 2/4 Tubarózsa ***** válasza:

Szia!

Ottani volánnál nem tudom hogy hivják, mi felénk a vezénylő csinálja a beosztást. Neki kell arra figyelni, hogy meg legyen a havi kötelező óra szám, ez mellett a vezetési időre kell nagyon figyelni napi/heti/2heti/havi szinten egyaránt. Az hogy melyik nap ki hova megy, az attól függ hogy adott fordának milyen járatai vannak.

A fordákat pedig ált. a Volán hozza létre.

ui:/ off.:a legtöbb söförnek van egy saját fordája, ezeknek megvan minden napra mikor mennyi járat van. ill. vannak a (szabadnapos) beváltó söförök, ők dolgoznak azokon a napokon mikor a fordások szabadnapon/szabadságon vannak. és hogy ők mikor hova azt a vezénlyő dönti el. ill, az esetek nagyrészébe a beváltó söförök mennek különjáratba is.

OFF: Ha jut még eszembe vmi írok, vagy ha neked akkor írj.

Bocsi, ha nem tudtam pontos választ adni a kérdésedre, de Szeged közlekedését nem ismerem, Pest melletti vagyok az itteni Volánt ismerem, de azt nagyon:D:D

üdv.:)

2012. jún. 13. 08:19
 3/4 anonim válasza:
Nálunk úgy van, hogy van 3 buszsofőr, és két-három naponta más jön. Szentes-Baja között közlekedik.
2012. jún. 22. 15:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez attól függ,hogy milyen vonalon dolgozik.

Nálunk elövárosi vonalon úgy van,hogy

Van

Egy sofőr-egy busz ez 4:35-17:00-ig dolgozik-->Általában a hétvégéje szabad

Egy sofőr-egy busz ez 5:00-18:00-ig dolgozik --->általában a hétvégéje szabad

Egy sofőr egy busz ez 5:20-20:00-ig dolgozik másnap pedig:

6:45-23:00-ig dolgzik és van 2 vagy 3 nappihenője. (itt 2 busz/ 4 sofőr dolgozik felváltva.)

Itt KM-ben kb ugyanannyit mennek a sofőrök (30km eltérés van általában)

Az első kettőnél délelött több a pihenőidő,itt tulajdonképp 2.5-3 órát állnak. A másik kettő pedig folyamatosan dolgozik.

2012. szept. 13. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!