Mi határozza meg a buszvezetők munkaidejét?
A volán társaságokra gondolok.Mi a fő szempont?Hogy meglegyen a heti 45 munkaóra? esetleg előre meghatározott heti km mennyiséget kell teljesiteni?
Ki határozza meg, hogy melyik nap hova mennek?Illetve a munkaszüneti napokat?
Én szegedi vagyok.Pl a buszvezető egyik nap Szegedről Debrecenbe megy, akkor az napi 600km, szemben avval, ha mondjuk Szabadkára vagy Zentára közlekedik, ami nagyjából 100 km, akkor hogy vetik össze a kettőt?
Köszi a válaszokat.
Szia!
Ottani volánnál nem tudom hogy hivják, mi felénk a vezénylő csinálja a beosztást. Neki kell arra figyelni, hogy meg legyen a havi kötelező óra szám, ez mellett a vezetési időre kell nagyon figyelni napi/heti/2heti/havi szinten egyaránt. Az hogy melyik nap ki hova megy, az attól függ hogy adott fordának milyen járatai vannak.
A fordákat pedig ált. a Volán hozza létre.
ui:/ off.:a legtöbb söförnek van egy saját fordája, ezeknek megvan minden napra mikor mennyi járat van. ill. vannak a (szabadnapos) beváltó söförök, ők dolgoznak azokon a napokon mikor a fordások szabadnapon/szabadságon vannak. és hogy ők mikor hova azt a vezénlyő dönti el. ill, az esetek nagyrészébe a beváltó söförök mennek különjáratba is.
OFF: Ha jut még eszembe vmi írok, vagy ha neked akkor írj.
Bocsi, ha nem tudtam pontos választ adni a kérdésedre, de Szeged közlekedését nem ismerem, Pest melletti vagyok az itteni Volánt ismerem, de azt nagyon:D:D
üdv.:)
Ez attól függ,hogy milyen vonalon dolgozik.
Nálunk elövárosi vonalon úgy van,hogy
Van
Egy sofőr-egy busz ez 4:35-17:00-ig dolgozik-->Általában a hétvégéje szabad
Egy sofőr-egy busz ez 5:00-18:00-ig dolgozik --->általában a hétvégéje szabad
Egy sofőr egy busz ez 5:20-20:00-ig dolgozik másnap pedig:
6:45-23:00-ig dolgzik és van 2 vagy 3 nappihenője. (itt 2 busz/ 4 sofőr dolgozik felváltva.)
Itt KM-ben kb ugyanannyit mennek a sofőrök (30km eltérés van általában)
Az első kettőnél délelött több a pihenőidő,itt tulajdonképp 2.5-3 órát állnak. A másik kettő pedig folyamatosan dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!