Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszvezetők válaszaira lennék...

Buszvezetők válaszaira lennék kíváncsi. (? )

Figyelt kérdés

Regényt írok, és az egyik főszereplő egy buszvezető lenne. Az életét és a munkáját is részletesen szeretném bemutatni, azonban eléggé hiányosak az ismereteim. Remélem, tudtok, és fogtok is válaszolni az alábbi kérdéseimre :)

A kérdések között böngészve már megtudtam, hogy kb. mennyi a kereset, és milyen végzettség szükséges a munkához. Azonban engem részletek is érdekelnének, és azon gondolkodtam, hogy:

1) Állandó a munkaidő?

Úgy értem: hétfőn is pl. 7-től délután 3-ig, és kedden is, meg szerdán, stb. Vagy esetleg hétfőn délelőtt, kedden délután, stb., következő héten megint így...

Ha egyik sem, írjátok le kérlek, hogyan működik!

2)Ugyanazt a járművet vezetitek minden nap, vagy ez teljesen változó?

Egyelőre ennyi kérdésem van, de ha lesz még, akkor ugyanide kiírom :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. okt. 9. 14:23
1 2
 1/15 Tubarózsa ***** válasza:

hali! irtam ezzel kapcsolatosan neked privit;)

üdv egy leendő buszsöför feleség:)

21N

2011. okt. 9. 15:03
 2/15 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne.
2011. okt. 9. 15:17
 3/15 anonim ***** válasza:
Dettó érdekelne, úgyhogy kedves első ird ki ide is :)
2011. okt. 9. 15:20
 4/15 Tubarózsa ***** válasza:

15.17es és 15.20as. igérem este leirom ide is(kb 20után) mert sajna most mennem kell, és csak akkor jövök haza. röviden annyit h: én a volánbuszról irtam. itt fordák vannak amiknek megvan h adott nap mely járatokat csinálja, fordához 1busz tartozik, buszokhoz 1-2söför. ahol 1söför van ő ált. 3-4-5napot dolgozik ahol 2 ott másnapoznak, vannak szabadnapos beváltó söförök akik (mint a nevében is van) a "többi" helyett dolgozik, amikor ők szabadnaposok.

na este irok igérem irok még!;) addig is ha bármi kérdés van ezzel kapcsolatban irjátok meg ide v privibe;)

üdv:)

2011. okt. 9. 15:41
 5/15 anonim ***** válasza:
Erről engem is érdekelnek infók:)
2011. okt. 9. 23:28
 6/15 Tubarózsa ***** válasza:

Sziasztok bocsi hogy ilyen késön irok, nem rég értem haza.:)

szóval: ugynézki a munkaidő a volánnál, hogy vannak fordák. ezekhez tartozik 1-1busz és a buszokhoz 1-2söför. a fordának megvan határozva h adott nap mit csinál. amelyik buszhoz 1söför 'tartozik' ők többnyire 3-4-5napot dolgoznak a héten. ahol 2söför van ott felváltva,tehát másnapoznak, az egyik H-SZ-P-V a másik meg K-CS-SZo. és ez igy váltakozik. vannak fordák amik 7végén nincsnek, vagy teljesen máshogy megy mint 7közbe. akinek van saját

fordája az ugyanazzal a busszal jár. A szabadnapos beváltok (mint pl párom is) nekik nincs saját fordájuk, ill buszuk* mindig más helyett vannak, más kocsival. ugyan megvan mindenkinek akinek fordája van h mikor mennyit dolgozik, de vannak szabadnapok,szabadságok,beteg szabik stb. ilyenkor ül a kocsira a beváltó söför. elvileg mindig másbuszra, gyakorlatilag mifelénk 95%-ban ugyan olyan kocsira ül, csak a rendszám más (17db volvo 7700 as jár mifelénk)

/*van 2forda ami mifelénk csak iskolaidöszakban jár, nyáron nincs!

ilyenkor a söför nyáron beváltó lesz, de saját kocsival dolgozik./ egyéb társaságról nem tudok sajna nyilatkozni:)

a bkv-nál többnyire jobban érvényesül amit irtál hogy hétfő, kedd, stb pl 7-15ig, v egyiknap de másiknap du (utána nem lehet megint de!) v mindig délutános, v éjszakás v beugrós: 5-9ig majd 14-18ig.

nagyjából ennyi. ha valami van még irjatok, ha tudok válaszolok;)

jó éjt mindenkinek!

üdv

2011. okt. 10. 01:08
 7/15 anonim ***** válasza:
Akkor a párod vagy Dorog felé vagy Szentendre felé, vagy Dunakeszi felé jár:)
2011. okt. 10. 10:03
 8/15 Tubarózsa ***** válasza:
10:03as: dunakeszi-fót felé jár töbnyire:) néha van horányi rév meg vác is. :)
2011. okt. 10. 11:55
 9/15 anonim ***** válasza:

ma 11:55!

Pont jó felé jár:) Akkor szerintem már egy csomószor utaztam azon a buszon, amit ő vezetett:)))

2011. okt. 10. 12:44
 10/15 anonim ***** válasza:

Buszosokat szoktak a rendőrök igazoltatni, megállítani, ellenőrizni? Mert én még egyszer sem láttam ilyet.

Traffipax-szal, sebesség ellenőrzéssel mi a helyzet? Mert a menetrend ugye elég szoros és városban van amikor dugó van és behozni csak úgy tudja a sofőr, hogy a megengedettnél picit gyorsabban hajt. Erről mit mond a párod? Melyik a fontosabb: a menetrend minél alaposabb betartása, vagy hogy ne nagyon legyen sebesség túllépés? (Pl. városban, ahol 50 a megengedett max., láttam már 60-70-nel menő buszt (de főleg kamiont), egyéb úton 70 helyett 80-nal, sztrádán 80 helyett 100-zal is mennek olykor...)

És még egy dolog. A szükség nagy úr. Olyankor mi van? Ha a menetrend alapján menni kéne, vagy esetleg épp egy dugóban áll és mondjuk jön egy hasmenés, vagy valami hasonló? Mert ez ott elég kellemetlen lehet... (főleg ha nem távolsági WC-s buszról van szó).

2011. okt. 10. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!