Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet egyszerre két diákbérlet...

Lehet egyszerre két diákbérletem? Egyik oda ahol tanulok, másik egy másik településre ahova gyakran járok.

Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Persze, szerintem ez nem kizáró ok, annyit veszel, amennyire pénzed,ill. szükséged van.
2009. jún. 18. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Mikor diákbérletet veszel valamelyik távolsági tömegközlekedési formára, akkor ellenőrzik, vehetsz-e arra a viszonylatra bérletet. A Volán-társaságok általában egy igazolással együtt szokták elfogadni a diákbérletet, amit ők maguk állítanak ki a diákigazolvány alapján és fel van rajta tüntetve, milyen viszonylaton használhatod a bérletet. A MÁV-nál, mikor diákbérletet kérsz, a pénztáros elkérheti a diákodat, megnézi és az alapján adja ki a bérletet. Amennyiben meg tudod így oldani (a másik település a lakhelyed és az iskolád közti útvonalra esik), akkor lehet két bérleted.
2009. jún. 18. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Diákbérletet csak oda vehetsz, ahol tanulói jogviszonyod van. (Mivel a diákodon rajta van, h hol van az iskolád, ezt ellenőrizni is tudják). Sőt, az egyik ismerősön Pestre jár suliba, és nyáron szintén Pestre járt nyári munkára, és a vonaton az ellenőr eltépte a diákbérletét, mert ha nincs iskolaidő, nem érvényes a bérlet. Ennek ellenére diákjegyet bárhonnan bárhová vehetsz.
2009. jún. 18. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten a BKV-nál nincs megkötés, hogy itt legyél diák, csak az a megkötés, hogy a diákigazolványod érvényes legyen. A többi társaságnál az 50%-os utazási kedvezménnyel élhetnek nappalisok érvényes diákigazolvánnyal bármely viszonylatban. A többi kedvezmény csak a lakóhely és az oktatási intézmény közötti viszonylatban aknázható ki.
2009. jún. 19. 00:28
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

ez a megkötés hogy csak "vonalra" CSAK MÁV-ra érvényes a lakóhelyed és iskolád között!

minden nagyvárosban lehet diákbérleted.. nincs megszabva hogy max x darab. odamész az árusítóhelyre és kérsz egy havi diákbérletet.. adnak. punk tum. ráírod a diákod számát és kész.

2009. jún. 19. 01:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A 3. vagyok. Ez NEM igaz, h csak mávra érvényes. A lakóhelyemen tanulok, és és egy másik, közeli városba jártam különtanárhoz heti rendszerességgel volánbusszal, és akartam diákbérletet venni, de nem lehetett, mert nem ott volt jogviszonyom. Úgyhogy ez hülyeség, h csak mávra érvényes... Egyébként a városon belüli közlekedésre nem tudom, mi a szabály.
2009. jún. 19. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem városon belüli közlekedésre (erre nem találtam szabályt, csak azalapján mondom, amit tapasztaltam) érvényes lehet ugyanaz, mint a BKV-nál, mert én többször mentem még diákigazolvánnyal Győrbe kirándulni, Pesten lakom és itt van a főiskolám is, és Győrben tudtam venni ottani városi közlekedéshez diákbérletet. Utazni oda vonattal mentem, de azon nekem nem kellett ezeket figyelni, mert apám MÁV-os, és utána van vasutas igazolványom(ki tudja, meddig, eredetileg a hallgatói jogviszony végéig járt - tavaly május végéig -, de azóta állandóan módosítanak...).

Szóval ebből kiindulva lehet, hogy a nagyvárosokban a helyi közlekedéshez lehet diákbérletet venni, ahogy a BKV-ra is lehet a közigazgatási határon belül, függetlenül attól, hol tanulsz. De nem tudom, hogy leírva erről van-e információ.

2009. jún. 19. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!