Lehet egyszerre két diákbérletem? Egyik oda ahol tanulok, másik egy másik településre ahova gyakran járok.
ez a megkötés hogy csak "vonalra" CSAK MÁV-ra érvényes a lakóhelyed és iskolád között!
minden nagyvárosban lehet diákbérleted.. nincs megszabva hogy max x darab. odamész az árusítóhelyre és kérsz egy havi diákbérletet.. adnak. punk tum. ráírod a diákod számát és kész.
Szerintem városon belüli közlekedésre (erre nem találtam szabályt, csak azalapján mondom, amit tapasztaltam) érvényes lehet ugyanaz, mint a BKV-nál, mert én többször mentem még diákigazolvánnyal Győrbe kirándulni, Pesten lakom és itt van a főiskolám is, és Győrben tudtam venni ottani városi közlekedéshez diákbérletet. Utazni oda vonattal mentem, de azon nekem nem kellett ezeket figyelni, mert apám MÁV-os, és utána van vasutas igazolványom(ki tudja, meddig, eredetileg a hallgatói jogviszony végéig járt - tavaly május végéig -, de azóta állandóan módosítanak...).
Szóval ebből kiindulva lehet, hogy a nagyvárosokban a helyi közlekedéshez lehet diákbérletet venni, ahogy a BKV-ra is lehet a közigazgatási határon belül, függetlenül attól, hol tanulsz. De nem tudom, hogy leírva erről van-e információ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!