Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet diákbérletem, ha nem is...

Lehet diákbérletem, ha nem is az adott helyre járok iskolába?

Figyelt kérdés
Nem Bp-re járok suliba, viszont ma vettem diák vonatbérletet Rákospalota-Újpestig és egy diák Bp-i egyesített bérletet. Elvileg megbüntethetnek, mivel ez a sulim és a lakhelyemen kívül esik?
2010. nov. 4. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nappali tagozatra jársz, akkor nincs gond. Az csak a levelezősökre vonatkozik, hogy csak a lakóhely-suli viszonylaton jár a diákkedvezmény.
2010. nov. 4. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:
miért büntetnének meg? Ha van érvényes diákod, és nappalis vagy, igénybe veheted a kedvezményt mindenhol.
2010. nov. 4. 18:15
 3/4 bp1985 ***** válasza:
Kedvezményes bérletet csak a lakóhely, és az iskola között vehet. Köze nincs ahhoz, hogy nappalin, vagy levelezőn tanul. Igen, megbüntethet, és nagy valószinüséggel meg is fognak. De nézd meg az üzletszabályzatot, abba is benne van..
2010. nov. 4. 23:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Na jó, akkor itt van a hivatalos válasz: [link]

Kétféle diákkedvezmény van, 50%-os és 90%-os. 90%-ost valóban csak a lakóhely-suli viszonylaton lehet váltani, levelezősöknek pedig egyáltalán nem. Viszont 50%-ost nappali és esti tagozatosok bármely viszonylatra, levelezősök csak lakóhely-suli viszonylatra válthatnak.

2010. nov. 18. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!