Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen esetben vehetek az...

Milyen esetben vehetek az ellenőrtől jegyet?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy ha olyan megállóban szállok fel, ahol nincs jegyvásárlási lehetőség, akkor adnia kell az ellenőrnek jegyet 400 Ft-ért, de az Üzletszabályzatban nem találtam erre vonatkozóan infót. Az ellenőrök pedig akkora hazugságokkal próbálnak megetetni folyamatosan, hogy akkor ad jegyet, ha még nem vette elő a karszalagját és úgy kérek tőle! De akkor honnan tudjam, hogy ő ellenőr??? Menjek oda minden utashoz? A páőr filléres jutalékért miért kell ilyen hülyének nézni az utast???
2012. ápr. 5. 12:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"- akkor adhat jegyet, ha ellenőrzés előtt megyek oda hozzá venni, vagy

- ha van érvényes jegyem, és a következő utazásra már nincs (tehát a nem megkezdett utazásra) vehetek jegyet?"

Így van, a járműre az üzletszabályzat szerint csak érvényes menetjeggyel szabad felszállni!

Forgatod a szemed a megállóban, ha 3-4 embernek látszó személyt látsz egy kupacban beszélgetni hasi-tasival felszerelve -akik a busz érkezésének láttán szétszélednek- akkor az egyiket elkapod és veszel tőle jegyet!

:D

2012. ápr. 6. 20:14
 12/13 anonim válasza:
25%
Kedves kérdező! Nagyon szépen megkérlek, h ne hallgass az előttem szóló, sok idióta, válaszára, mert szart nem tudnak, emellett még használható választ sem adtak neked. Amint azt a BKV Hatályos Szabályzata is leírja, minden KIJELÖLT bkv járaton tudsz jegyet venni a beléptetést végző személyzettől, vagy a buszsofőrtől. De mondhatok jobbat is. Ha nem tudsz jegyet venni, felszállhatsz bármilyen járműre, és elmehetsz a következő pontig ahol tudsz jegyet venni. Ha felszáll egy ellenőr (kék szalagos, fényképes igazolvánnyal, nem összetévesztendő a biztonsági őrrel aki zöld szalagos, aki mellesleg nem büntethet meg) és esetleg elkérné az iratodat a már jól ismert sárga csekk kitöltéséhez, csak mond meg neki h nem vagy hajlandó elővenni, mert ugyanis a BKV Hatályos Szabályzata nem mondja ki, hogy köteles vagy elővenni, és átnyújtani neki. Mindössze annyit tehet, hogy leszállít a járműről. Feltartani ismételten nem tartóztathat fel, ha netán rendőrt hívna, de ha jelen van rendőr az sem baj, mert ő nem adhatja ki más személynek az adataidat. Ha megteszi szabálysértést követ el. Remélem tudtam segíteni. Az előttem állóknak pedig üzenném, hogy mielőtt hülyeségekkel tömik más fejét, mindössze fél óra keresgélés a neten és máris nem lesztek ostobák :)
2012. aug. 17. 20:49
 13/13 anonim válasza:

"A helyszínen váltott vonaljegy érvényessége azonos a vonaljegynél feltüntetettekkel.

Váltható a járművön (ahol erre lehetőség van), VAGY az utazási jogosultságot

ellenőrző személyzettől."

forrás: [link]

2015. febr. 22. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!