Milyen esetben vehetek az ellenőrtől jegyet?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy ha olyan megállóban szállok fel, ahol nincs jegyvásárlási lehetőség, akkor adnia kell az ellenőrnek jegyet 400 Ft-ért, de az Üzletszabályzatban nem találtam erre vonatkozóan infót. Az ellenőrök pedig akkora hazugságokkal próbálnak megetetni folyamatosan, hogy akkor ad jegyet, ha még nem vette elő a karszalagját és úgy kérek tőle! De akkor honnan tudjam, hogy ő ellenőr??? Menjek oda minden utashoz? A páőr filléres jutalékért miért kell ilyen hülyének nézni az utast???2012. ápr. 5. 12:48
11/13 anonim válasza:
"- akkor adhat jegyet, ha ellenőrzés előtt megyek oda hozzá venni, vagy
- ha van érvényes jegyem, és a következő utazásra már nincs (tehát a nem megkezdett utazásra) vehetek jegyet?"
Így van, a járműre az üzletszabályzat szerint csak érvényes menetjeggyel szabad felszállni!
Forgatod a szemed a megállóban, ha 3-4 embernek látszó személyt látsz egy kupacban beszélgetni hasi-tasival felszerelve -akik a busz érkezésének láttán szétszélednek- akkor az egyiket elkapod és veszel tőle jegyet!
:D
12/13 anonim válasza:
Kedves kérdező! Nagyon szépen megkérlek, h ne hallgass az előttem szóló, sok idióta, válaszára, mert szart nem tudnak, emellett még használható választ sem adtak neked. Amint azt a BKV Hatályos Szabályzata is leírja, minden KIJELÖLT bkv járaton tudsz jegyet venni a beléptetést végző személyzettől, vagy a buszsofőrtől. De mondhatok jobbat is. Ha nem tudsz jegyet venni, felszállhatsz bármilyen járműre, és elmehetsz a következő pontig ahol tudsz jegyet venni. Ha felszáll egy ellenőr (kék szalagos, fényképes igazolvánnyal, nem összetévesztendő a biztonsági őrrel aki zöld szalagos, aki mellesleg nem büntethet meg) és esetleg elkérné az iratodat a már jól ismert sárga csekk kitöltéséhez, csak mond meg neki h nem vagy hajlandó elővenni, mert ugyanis a BKV Hatályos Szabályzata nem mondja ki, hogy köteles vagy elővenni, és átnyújtani neki. Mindössze annyit tehet, hogy leszállít a járműről. Feltartani ismételten nem tartóztathat fel, ha netán rendőrt hívna, de ha jelen van rendőr az sem baj, mert ő nem adhatja ki más személynek az adataidat. Ha megteszi szabálysértést követ el. Remélem tudtam segíteni. Az előttem állóknak pedig üzenném, hogy mielőtt hülyeségekkel tömik más fejét, mindössze fél óra keresgélés a neten és máris nem lesztek ostobák :)
13/13 anonim válasza:
"A helyszínen váltott vonaljegy érvényessége azonos a vonaljegynél feltüntetettekkel.
Váltható a járművön (ahol erre lehetőség van), VAGY az utazási jogosultságot
ellenőrző személyzettől."
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!