Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Így vehetek diákbérletet?

Így vehetek diákbérletet?

Figyelt kérdés
fél hónapig itthon leszek, és mennék dolgozni. 150 kmre tanulok, diákigazolványom van, viszont a lakhelyemtől 25 kmre dolgoznék, mi ugyan útba esik az iskolámmal, de nem egy városban van vele. A kérdésem az lenne, hogy vehetek e diákbérletet? Azt olvastam a Volán honlapján, hogy csak akkor vehetek, ha a lakóhely és az iskolának a városa között utazok vele. de mikor megyek a suliba, nekem pont útba esik az a város, ameddig most venném a bérletet. Szóval az útirány egyezik, csak nem utazok végig.Bocsánat a rossz fogalmazásért, de siettem :) valaki adjon tanácsot!
2012. jan. 16. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Így nem vehetsz. Csak a sulid és a lakóhelyed között veheted.

Nem a sulid és a lakóhelyed közötti bármilyen állomásig.

2012. jan. 16. 19:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Azonban a sulid és a lakhelyed között 90%-os kedvezvményű bérletet vehetsz, a sulid és a kérdéses település között pedig 50%-os menetjegyet. Csak egy gyors kalkuláció:

A diákjegy és a diákbérlet közötti váltószám kb. 7,6. Vagyis könnyen belátható, hogy ha 20 napot dolgozol egy hónapban, akkor még akkor is jobban megéri a diákbérletet megvenned, hogyha a sulid és a lakhelyed közötti úgy 1/3-át teszed meg, mert kb. akkor kerül annyiba a 20 db jegyed, mint a teljes szakaszra vonatkozó bérleted. Ha ennél hosszabb távon utazol (mondjuk az út feléig), akkor pedig egyértelműen megéri a teljes szakaszra vonatkozó bérlet, mint a tényleges szakaszra vonatkozó diákjegy.

2012. jan. 16. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Viszont a munkahelyed meg állja az útiköltség körülbelül nyolcvan %-át( nem tudom mennyit pontosan.) Viszont lehet a munkahelyed azt mondja, hogy csak az egész jegyek vagy csak a teljes árú bérlet kb. 80%-át téríti meg.
2012. jan. 16. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Nah tisztázzuk :D Amikor jársz iskolába akkor megáll a busz azon a megállóhelyen?? Ha igen akkor lehet, mert bármi miatt leszállhattál azon a megállóhelyen ha buszos kérdezi, de nem szokta, mert nekem is volt olyan, hogy 1 megállóval később szálltam fel és megnézte a dolgaim és nem szólt semmit... :D
2012. jan. 16. 22:01
 5/7 A kérdező kommentje:
igen, megáll. Én egy kisvárosban élek, és a város, ahol dolgozni fogok az egy megyeközpont. és mikor megyek iskolába, akkor ott negyed órát vár a busz, és csak úgy megy tovább. anyukámmal megbeszéltem, diákbérletet veszek, aztán ha az ellenőr kérdezi, akkor vagy onnan jöttem, vagy valamit kitalálok :) köszönöm a válaszokat! :)
2012. jan. 17. 11:34
 6/7 A kérdező kommentje:
ez a munkahely egy gyár, és nem fizetik ki a jegy árát. eddig kiknek mondtam mind meg voltak rökönyödve...
2012. jan. 17. 11:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Pedig ne vegyél ,mert megbűntetnek.

Egyedül az nyerő ha suli-otthon közé veszed csak gondolom az drágább mint a jegy.

2012. jan. 17. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!