Vehetek így helyi járatos diákbérletet, vagy csak teljes árút tudok?
Másik városba járok egyetemre, oda gyalog járok, viszont meló miatt kéne bérletet vennem, hogy könnyebben a melóhelyre tudjak jutni.
A melóhelyt teljesen más irányban van, mint az egyetem, szóval nem tudom, hogy vehetnék-e diák bérletet. Plusz azt se tudom, hogy a diákbérlettel bármerre buszozgathatok, vagy elvileg csak a suliig?
Diákbérletet csak az ikola és a lakóhelyed között válthatsz.
Más irányban vagy minden nap veszel jegyet vagy teljesárú bérletet veszel. (Igaz árban a jegyezés jobban megéti mert arra jár a diákkedvezmény.)
"Diákbérletet csak az iskola és a lakóhelyed között válthatsz".
Ezt írtam, szerintem elég egyértelmű a válasz a kérdéesre.
Ha mégsem akkor: Ez a helyközire vonatkozik.
Helyi bérletet mindenki úgy vesz ahogy akar bármelyik városban csak legyen érvényes diákigazolványa.
Ha jól értem, Te laksz A-ban az egyetem B-ben van, melóhely C-ben. A-B-ig vehetsz helyközi bérletet, A-C-be nem.
Ó, már értem, köszi! Bocsi, csak kicsit fáradt vagyok.
Amúgy tényleg úgy van, hogy én lakok A-ban, egyetem B-ben van, viszont a melóhely is B-ben van, csak ellentétes irányban az egyetemmel. Ezért kérdeztem, hogy vehetek-e diákbérletet.
Még egyszer köszi!
Akkor nem értem az egész kérdésed.
Lakóhelyedtől az egyetem buszállomásáig gondolom most is van bérleted nem?
A buszállomástól az egyetemre gyalog mész.
Most viszont HELYI busszal mennél tovább melóba?
Ha igen akkor helyi bérletet vehetsz korlátlanul diákot érvényes diákigazolvánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!