Vehetek vonatra diákbérletet úgy, hogy nem a lakhelyem és iskolám között járok?
Én valami olyasmit olvastam, hogy lehet venni diákbérletet, csak igazolás kell hozzá. Ebből mi igaz?
Amúgy itt olvastam: [link]
Barátnőm ezt úgy intézte el, hogy bement a sulijába és ott kért egy papírt (szülei elváltak), hogy egyszer egyikükhöz megy haza egyszer meg a másikukhoz.
Amúgy meg ez szerintem egy nagy paraszt szabály, de mindegy.
Mintha strandra is csak úgy járhatnál diák igazolvánnyal ha a lakóhelyed szerinti legközelebb esőhöz mész, különben felnőtt jegy.
Ez egy nagy baromság, szülők lenyúlása stb. stb.
"Amúgy meg ez szerintem egy nagy paraszt szabály, de mindegy.
Mintha strandra is csak úgy járhatnál diák igazolvánnyal ha a lakóhelyed szerinti legközelebb esőhöz mész, különben felnőtt jegy."
Ez nem igaz. 50%-os kedvezményű jegyet válthat bármilyen viszonylatra. Vagy te 90%-os kedvezményű BÉRLETTEL akarsz járni a strandra???
Egyem a lelkedet, az állam közvetve (buszon, vonaton biztosított kedvezményekkel) csak azt támogatja, ami kötelező számodra. Egyáltalán nem kötelező vezetni járni, illetve nyelvtanfolyamra sem. Jogosan úgy feltételezi az állam, hogyha ilyenekre van pénzed, akkor lesz buszjegyre is.
Ezen lehet szörnyülködni, de felesleges. Így is veszteséges a máv, örülj hogy egyáltalán van vonat ott, ahol élsz. Az utazásért fizetni kell, igénybe veszel egy szolgáltatást.
Mint például én is, vezetni járok és valahogy be kell jutnom Miskolcra, meg haza is kell mennem.
Ne haragudj. A csajozásodat ne támogassa a máv? Nem az utazásodat támogatja úgymond, hanem az ISKOLÁBA jutásodat. Külföldön pl nincs is ilyen, hogy 90%...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!