Milyen esetben vehetek az ellenőrtől jegyet?
"Én úgy tudom,"
Rosszul tudod, ilyen nincsen.
A buszvezetőnél vehetsz 400 Forintért jegyet!
Neki kötelessége adnia!
Ha nincs ilyen, akkor lenne egy másik kérdésem:
mi a teendő abban az esetben, ha valaki totál váratlanul (tehát nem készült rá, hogy jegyet kellene vennie) rákényszerül a BKV-ra, de nincs jegyvásárlási lehetőség? Mondjuk nem indul a kocsi, de menni kell dolgozni. Vagy mondjuk, ha nem működik az automata (ami elég sűrűn előfordul!) Ilyen esetekben fel sem szállhatok? Gyalogoljak addig, amíg lehet venni valamelyik megállóban? Km-eket? Nem a BKV-nak lenne dolga biztosítani azt, hogy az utasok tudjanak SZABÁLYOSAN közlekedni? Nem kötekedni akarok, hanem érdemi választ szeretnék kapni! Velem a kevés BKV-zás alkalmával rendszeresen előfordul, hogy bár AKAROK jegyet venni, nem tudok!
Ilyen esetekben fel sem szállhatok? Gyalogoljak addig, amíg lehet venni valamelyik megállóban? Km-eket?
Igen, pontosan így van!
Nem a BKV-nak lenne dolga biztosítani azt, hogy az utasok tudjanak SZABÁLYOSAN közlekedni?
A BKV biztosítja a lehetőséget! Bármikor vehetsz vonaljegyet és a jelenlegi szabályok szerint életed végéig bármikor felhasználhatod, sőt örökölhetik a gyerekeid is!
Ha számítasz a lerobbanásra, akkor tarts 1-2 jegyet a brifkódban!
:D
Istenem.
Vezetőnek KÖTELESSÉGE 400 Forint ellenében jegyet adnia, amivel kilyukasztás után legálisan közlekedsz!
"Vezetőnek KÖTELESSÉGE 400 Forint ellenében jegyet adnia"
Nem minden vonalon és nem mindne sofőr árul jegyet.
Ellenben a fenti válaszolónak igaza van, jegyet bármikor tudsz venni és korlátlan ideig érvényes.
Én bérletes utasként is tartok magamnál 2 vonaljegyet, és már többször jött jól:
1x előző nap lejárt a bérletem, én meg elfelejtettem. Az ellenőrnek volt mit odaadnom. Velem nem köcs.ögösködött, látta, hogy vagy 4-5 havi bérletem van a pénztárcámban, és nyújtottam is neki a jegyet, mondtam, direkt ilyen célra van nálam mindig jegy.
Nemrég ismerősömnek adtam ez egyiket, hogy tudjon utazni...
Vegyél előre egy vonaljegyet vagy egy gyűjtőjegyet és no problem.
Semmilyen esetben.
Már a legkisebb trafikban, maszek abc-ben is lehet BKV jegyet kapni. Nálunk is mindig van otthon 2-3 db, pedig bérlettel járunk.
Megkérdezhetem, hogy honnan tudjátok ezeket ilyen biztosan? Csak nem a BKV-nál dolgoztok?
Illetve akkor miért mondják nekem az ellenőrök, hogy:
- akkor adhat jegyet, ha ellenőrzés előtt megyek oda hozzá venni, vagy
- ha van érvényes jegyem, és a következő utazásra már nincs (tehát a nem megkezdett utazásra) vehetek jegyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!