Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen esetben vehetek az...

Milyen esetben vehetek az ellenőrtől jegyet?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy ha olyan megállóban szállok fel, ahol nincs jegyvásárlási lehetőség, akkor adnia kell az ellenőrnek jegyet 400 Ft-ért, de az Üzletszabályzatban nem találtam erre vonatkozóan infót. Az ellenőrök pedig akkora hazugságokkal próbálnak megetetni folyamatosan, hogy akkor ad jegyet, ha még nem vette elő a karszalagját és úgy kérek tőle! De akkor honnan tudjam, hogy ő ellenőr??? Menjek oda minden utashoz? A páőr filléres jutalékért miért kell ilyen hülyének nézni az utast???
2012. ápr. 5. 12:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudom,"

Rosszul tudod, ilyen nincsen.

2012. ápr. 5. 12:49
 2/13 anonim ***** válasza:

A buszvezetőnél vehetsz 400 Forintért jegyet!

Neki kötelessége adnia!

2012. ápr. 5. 14:32
 3/13 A kérdező kommentje:

Ha nincs ilyen, akkor lenne egy másik kérdésem:

mi a teendő abban az esetben, ha valaki totál váratlanul (tehát nem készült rá, hogy jegyet kellene vennie) rákényszerül a BKV-ra, de nincs jegyvásárlási lehetőség? Mondjuk nem indul a kocsi, de menni kell dolgozni. Vagy mondjuk, ha nem működik az automata (ami elég sűrűn előfordul!) Ilyen esetekben fel sem szállhatok? Gyalogoljak addig, amíg lehet venni valamelyik megállóban? Km-eket? Nem a BKV-nak lenne dolga biztosítani azt, hogy az utasok tudjanak SZABÁLYOSAN közlekedni? Nem kötekedni akarok, hanem érdemi választ szeretnék kapni! Velem a kevés BKV-zás alkalmával rendszeresen előfordul, hogy bár AKAROK jegyet venni, nem tudok!

2012. ápr. 5. 17:24
 4/13 anonim ***** válasza:

Ilyen esetekben fel sem szállhatok? Gyalogoljak addig, amíg lehet venni valamelyik megállóban? Km-eket?

Igen, pontosan így van!

Nem a BKV-nak lenne dolga biztosítani azt, hogy az utasok tudjanak SZABÁLYOSAN közlekedni?

A BKV biztosítja a lehetőséget! Bármikor vehetsz vonaljegyet és a jelenlegi szabályok szerint életed végéig bármikor felhasználhatod, sőt örökölhetik a gyerekeid is!

Ha számítasz a lerobbanásra, akkor tarts 1-2 jegyet a brifkódban!

:D

2012. ápr. 5. 21:20
 5/13 anonim ***** válasza:

Ja, és hívhatsz taxit is!

:D

2012. ápr. 5. 21:21
 6/13 anonim ***** válasza:

Istenem.

Vezetőnek KÖTELESSÉGE 400 Forint ellenében jegyet adnia, amivel kilyukasztás után legálisan közlekedsz!

2012. ápr. 5. 21:30
 7/13 anonim ***** válasza:

"Vezetőnek KÖTELESSÉGE 400 Forint ellenében jegyet adnia"

Nem minden vonalon és nem mindne sofőr árul jegyet.

Ellenben a fenti válaszolónak igaza van, jegyet bármikor tudsz venni és korlátlan ideig érvényes.

Én bérletes utasként is tartok magamnál 2 vonaljegyet, és már többször jött jól:

1x előző nap lejárt a bérletem, én meg elfelejtettem. Az ellenőrnek volt mit odaadnom. Velem nem köcs.ögösködött, látta, hogy vagy 4-5 havi bérletem van a pénztárcámban, és nyújtottam is neki a jegyet, mondtam, direkt ilyen célra van nálam mindig jegy.

Nemrég ismerősömnek adtam ez egyiket, hogy tudjon utazni...

Vegyél előre egy vonaljegyet vagy egy gyűjtőjegyet és no problem.

2012. ápr. 5. 21:53
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos és az idegesítő, haszontalan, okoskodó válaszokat is! Bár a fő kérdésre egy válasz sem érkezett: milyen esetben vehetek az ellenőrtől jegyet???
2012. ápr. 6. 08:34
 9/13 10 deka farhát ***** válasza:

Semmilyen esetben.

Már a legkisebb trafikban, maszek abc-ben is lehet BKV jegyet kapni. Nálunk is mindig van otthon 2-3 db, pedig bérlettel járunk.

2012. ápr. 6. 09:03
 10/13 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy honnan tudjátok ezeket ilyen biztosan? Csak nem a BKV-nál dolgoztok?

Illetve akkor miért mondják nekem az ellenőrök, hogy:

- akkor adhat jegyet, ha ellenőrzés előtt megyek oda hozzá venni, vagy

- ha van érvényes jegyem, és a következő utazásra már nincs (tehát a nem megkezdett utazásra) vehetek jegyet?

2012. ápr. 6. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!