Miért száguldanak és lettek bunkók az elmúlt pár évben a buszsofőrök? TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Győrben élek és több éve nem utaztam buszon, most napi szinten. Mióta bevezették hogy GPS-en lehet nézni hol tart a busz éppen mint az őrültek száguldanak, én a gyereket alig bírom fogni mikor leszállni készülünk, az idősek meg csak úgy röpdösnek előre hátra mint egy jólsikerült rúdtánc:-)
a másik, hogy nem egyszer tapasztaltam hogy idős emberekkel veszekszenek hogy miért hátul szállt fel stb? nálunk ugyanis nem úgy mint Pesten szépen elöl kell felszállni mindenki egyesével felmutatja a bérletecskéjét a sofőrbácsinak és úgy szállhat fel:-) a mai eset kiborított egy alig tipegő bácsi középen állt meg elöl ezren vártak persze a hátsó ajtókat a leszállóknak addig nem nyitotta ki amíg elöl mindenki fel nem préselődött nem hogy lett volna annyival több hely akik leszálltak, nem várt mindenki mint a jógyerek, na miután nagy kegyesen leszálltak hátul felszállt a bácsi, majd a következő megállóban hallom valaki nagyon hangosan hőbörög, gondoltam vmi részeg felszállt odanéztem hát a buszsorfőr kiabált egy 91!éves bácsival amiért nem jött előre és nem mutatta fel a személyijét hogy jogosan használja ingyen a buszt! hát az eszem megáll aztán a sofőr: ha nem tetszik menjen a főnökhöz , ez a szabály. gondoltam szólök neki szerezzen egy nőt kevésbé lesz feszült, de ott volt a lányom és nem akartam ilyen példát mutatni, de hol az emberség? értem én hogy stressz hogy egy műhold figyeli hogy wc-re megy és megáll és késik, de ezzel is ment az idő hogy állt a busz feleslegesen mert ordít... tapasztalat máshol?
minap volt egy kellemes élményem egy buszvezetővel. magassarkúban futottam a busz után, tulképp elé, mert szemben volt a megálló, és a sofőr látta, hogy ott balettozok abban a borzasztó cipőben. megvárt :) megköszöntem, és mondtam neki viccesen, hogy el sem hiszi milyen nehéz magassarkúban futni :)
igaz, ez bp, itt nem a sofőrök suttyók, hanem az ellenőrök. meg az utasok. amint lesz pénzem veszek egy kocsit és a bérlet árát inkább benzinre költöm.
10 évvel ezelőtt,még nem így volt.. Volt egy sofőr,aki rendszeresen szemétkedett,kötekedett főleg az öregekkel és a diákokkal. Mikor már harmadszor b.unkózott öcsémmel,mert utolsónak szállt fel,szegényt lenyomták a lépcsőre,és a táskája miatt nem tudta becsukni a buszajtót. Kiabált vele,és mondta azonnal szálljon le. A gyerek lázas volt,sietett volna haza. Utána 20 percet várt a következőre. Legközelebb is hasonló volt a szitu,azért akadt ki mert sok apróval fizetett. Harmadik eset is volt,már nem emlékszem. Tele lett a toköm,egyik este Pinyővel felszálltunk és lerángattuk a buszáról. Álltak egy páran a megállóba,csak annyit hallottam valakitől megérdemled te xemét.
2 hét múlva leszámolt. Úgy érzem jogos volt a lépés. Hallottam utána,mennyien örültek hogy az a bajszos genyó nincs már. Na az ilyen megérdemli,rettegett tőle mindenki a buszon. Idegbeteg ne legyen sofőr.
Persze a legtöbbjük nagyon jó srác,előzékenyek,jól vezetnek,és udvariasak.
Valaki megérti hogy embereket szállít nem krumplit meg disznókat.
A helyzetem hasonló:
Esztergomi Buszvég dolgozói /buszsofőrök/ némelyike annyira bunkó...
Pont emiatt csak nagyon ritkán járok busszal mert a buszsofőrök fele akkora bunkó.
Felszállok kérek jegyet nekem és barátnőmnek amikor fizetek akkor meg le csesz,hogy miért fizetek 2000-sel én meg ere meg se tudtam szólalni 620 a jegy nem tud visszaadni 1380ft-ot és még azt mondja,hogy mi a faszt bámulok.Miután lehiggadtam mondtam neki most nem értem mi a problémája nézze meg nincs apróm.A kollégája akit pont vitt valahová váltotta fel a 2000ft-ot.
Valaki tett már panaszt?
Hol kell panaszt tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!