Tűz a metrón - te mit tennél?
Sajnos a címben említett lehetőség a BKV állapotát elnézve elég valószínű. Eddig is csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb gond, és csak épp használaton kívüli szerelvény égett ki.
Vegyük tehát a legrosszabb eshetőséget, tehát, hogy a metrón tűz üt ki, és az alagútban leáll. Csúcsforgalom van, a szerelvény tömve, mozdulni se lehet. A vezetővel az összeköttetés megszakad, a vészjelzőt hiába nyomkodod.
Nem tudni, van-e még áram a sínben, járnak-e még más szerelvények, és egyáltalán senki sincs, aki bármiről is tájékoztatni tudna.
Közben a kocsiban egyre nagyobb füst terjeng, és megjelennek az első látható lángok. Te mit tennél?
Szerintem megdönteném a síkfutás 100méteres rekordját. :D
Viccen kívül elkezdeném kipakolni az utasokat és/vagy keresni egy működőképes poroltót. És közben marha hangosan ismételném hogy a b betűs szót.
Mindenkit levegős helyre pakolnék, mivel pillanatokon belül megfulladnánk.
De amúgy nincs sok esély a túlélésre az alagútban...
Én személy szerint az ajtó vésznyitót használnám (működik áram nélkül is). A harmadik sínhez pedig próbálnék nem hozzáérni, de ha mégis rálépek, a gumitalpú cipőn csak nem üt át.
Azt, hogy merre mennék, nem tudom, helyzettől függ (állomás közelsége, melyik kocsiban vagyok, hol a tűz, menetirány, pálya lejtése, stb). Mert ugye számítani kell szembejövő szerelvényre is, meg arra is, hogy a metró esetleg mégis elindul és elgázolhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!