Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tűz a metrón - te mit tennél?

Tűz a metrón - te mit tennél?

Figyelt kérdés

Sajnos a címben említett lehetőség a BKV állapotát elnézve elég valószínű. Eddig is csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb gond, és csak épp használaton kívüli szerelvény égett ki.

Vegyük tehát a legrosszabb eshetőséget, tehát, hogy a metrón tűz üt ki, és az alagútban leáll. Csúcsforgalom van, a szerelvény tömve, mozdulni se lehet. A vezetővel az összeköttetés megszakad, a vészjelzőt hiába nyomkodod.

Nem tudni, van-e még áram a sínben, járnak-e még más szerelvények, és egyáltalán senki sincs, aki bármiről is tájékoztatni tudna.

Közben a kocsiban egyre nagyobb füst terjeng, és megjelennek az első látható lángok. Te mit tennél?

2012. febr. 22. 19:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Ablakon ki, lehetőleg nem azon az oldalon, ahol a 3. sín van.
2012. febr. 22. 19:37
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem megdönteném a síkfutás 100méteres rekordját. :D

Viccen kívül elkezdeném kipakolni az utasokat és/vagy keresni egy működőképes poroltót. És közben marha hangosan ismételném hogy a b betűs szót.

2012. febr. 22. 19:47
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkit levegős helyre pakolnék, mivel pillanatokon belül megfulladnánk.

De amúgy nincs sok esély a túlélésre az alagútban...

2012. febr. 22. 19:49
 4/23 anonim ***** válasza:
75%
Hangosan kiabálnék hogy SEGÍTSÉG!!! Akkor jönne Superman, és elfújná a tüzet. :)
2012. febr. 22. 19:51
 5/23 A kérdező kommentje:

Én személy szerint az ajtó vésznyitót használnám (működik áram nélkül is). A harmadik sínhez pedig próbálnék nem hozzáérni, de ha mégis rálépek, a gumitalpú cipőn csak nem üt át.

Azt, hogy merre mennék, nem tudom, helyzettől függ (állomás közelsége, melyik kocsiban vagyok, hol a tűz, menetirány, pálya lejtése, stb). Mert ugye számítani kell szembejövő szerelvényre is, meg arra is, hogy a metró esetleg mégis elindul és elgázolhat.

2012. febr. 22. 20:36
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyfesz áthúz már 15-20 centiről,de akár fél méterről is amúgy. Először áramtalanítani szokták a sínt, utána jön az evakuálás.
2012. febr. 22. 20:40
 7/23 A kérdező kommentje:
Namost a metró 825 Volton megy, a száraz levegő átütési szilárdsága 20 000 V/cm. Vagyis 0,4 mm-t tud átütni. Mivel a metróban nem száraz, legyen mondjuk 1 mm. Azért ennél egy cipő talpa vastagabb.
2012. febr. 22. 22:19
 8/23 A kérdező kommentje:
Ja és még valami, honnan tudod, hogy mikor áramtalanítják a sínt, ha nem hallod a vezetőt? Ha túl későn mész ki, bennégsz, ha túl korán, megrázhat az áram.
2012. febr. 22. 22:21
 9/23 anonim ***** válasza:
89%
Szoktam én is ilyenen gondolkozni. Hogy mi történne egy ilyen helyzetben. És bár én nem ültem metrón, mióta van autóm és soha többé nem is tervezem a rohadt BKV-t használni, szoktam rágondolni és igenis nagyon felháborító, ami itt folyik. Hatalmas botrány lenne belőle, ez lenne a vég, ebben biztos vagyok, ha mondjuk kb. 100 ember emiatt halna meg, mert kigyullad a metró, csak azért, mert a vezetőség tagjai kitalicskázták a pénzt. Biztos vagyok benne, hogy a legvéresebb tüntetés lenne a bkv székháza körül és néhány vezetőségi tagnak az élete veszélybe kerülne. De jobb nem gondolni ilyenekre. Bár ezek a szemetek tényleg kb. erre várnak, megvárják, míg valaki/valakik meghalnak, addig itt érdemi intézkedés nem lesz, ez 100%
2012. febr. 22. 23:50
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
A gond az, hogy ha menekülni kell, akkor hogy mászol le a kocsi oldalán, egy 1,1 méter magasból???
2012. febr. 24. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!