Van még, aki szintén fél a metrón a tűztől? Hogy lehetne ezt a problémát megoldani?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben átlagosan havonta két-három alkalommal kigyullad a metró, és havonta legalább egyszer valamelyik mozgólépcső is. Persze a legforgalmasabb helyeken, mondjuk a Deákon. Én már félek felszállni a metróra, viszont muszáj, mert itt ahol lakom, nincs semmi más tömegközlekedési eszköz. Meddig lehet ezt így húzni? Előbb-utóbb tragédia lesz belőle!2012. jan. 30. 12:45
1/7 anonim válasza:
Én nem félek, mert csak ritkán utazom metrón. Én inkább most a havi 10 ezres útdíjtól félek, amit terveznek. A kérdésre válaszolva, szerintem teljesen abszurd már ez az egész. A főváros és intézményei lassan már a háborús állapotok szintjére süllyedtek, és most ezt a csődöt is velünk akarják kifizettetni. Nem tudom, meddig lehet húzni, mert egy civilizált országban ez már régen tűrhetetlen lenne. Egyetértek azzal is, hogy tulajdonképpen csoda, hogy eddig megúsztuk, de most már várható egy nagyobb tragédia is, akár olyan, hogy emberek bennégnek, vagy olyan, hogy a tűz elől menekülők egymást összetapossák.
2/7 anonim válasza:
Hát, ha a 3-as metró vonalán laksz, akkor még pár évig ne várj nagy változást..., ha a kettesen akkor elvileg már csak bő félév és elmúlik a veszély:)
Igazából két megoldás van: vagy autózol, aminél gondolom anyagi problémákba ütközöl, vagy biciklizel/gyalogolsz vagy marad az, hogy utazol és félsz :)
3/7 anonim válasza:
Bicikli a megoldás, én valamelyik nagy BKV-sztrájk idején kezdtem el, azóta nem is járok mással :) Az árát visszahozza azon, hogy megspórolom a bérletet, és nem érinti metrótűz, útdíj, sztrájk, benzinár, dugó, parkolódíj, megfázást meg influenzát sem kapsz el rajta, békén hagynak a hajléktalanok, a dilinyósok, a norvég kisebbségiek, az erőszakos ellenőrök, és mindig van ülőhely. :)
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, tény hogy az a legjobb :) Egy időben bicikliztem én is. De azóta annyit romlott a szemem, hogy nem merek biciklire ülni, maximum tandemre. De azt meg nem lehet megoldani, hogy mindig legyen sofőröm :) Tehát marad a bkv.
2012. jan. 30. 19:29
5/7 anonim válasza:
Azért az így önmagában nagyon nem igaz, hogy havonta 2-3 alkalommal kigyullad a metró, de a mozgólépcsők sem azok a tűzokádó sárkányok, sőt. Tavaly égett ki egy félreállt, üres szerelvény, ennyi. A legtöbb esetben valamely műszaki hiba és így a fék túlmelegedése, vagy esetleg a pálya, tehát nem a szerelvény, és egy idegen anyag okozta találkozásból született füstjelenség. Nem láng, nem tűz, füst. Ezeket azonnal érzékelik, ürítik az állomást, a tűzoltóság kivonul, és az átvizsgáláson kívül semmi dolga. Ténylegesen gyulladás, max valami zárlattól lehetne, ami annyira hirtelen jöhet, ilyesmiről viszont eddig nem igazán volt szó. Semmi értelme félni, ha meg tűz is van, hát pillanatok alatt ott a szerelvény az állomáson. Sokkal bosszantóbb az, hogy ilyen sűrűn nem lehet használni, és a tömegek pótlóbuszokra kényszerülnek. Egy ilyen nagyvárosban metró nélkül pedig horror közlekedni. De hogy visszakanyarodjak, ha életveszélyes lenne a metró, nem is engednék közlekedni.
6/7 anonim válasza:
Kíváncsi lennék, látta-e valaki magát a füstöt az utóbbi néhány esetnél. Úgy tudom, még a tűzoltók sem találtak semmit. Nem furcsa, hogy épp ezzel egyidejűleg dobták fel az útdíj ötletét a BKV megsegítése céljából..?? Átsuhant az agyamon, hogy talán csak pánikkeltés, hogy fizessünk a biztonságunkért, holott az elcseszett BKV nem az utasok hibája...
7/7 anonim válasza:
Van egy megoldás. A neve ketamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!