Kik azok, akik a magas benzinárak miatt letették az autót és inkább bkv-val vagy egyéb más közlekedési eszközzel járnak munkába/iskolába?
Pont tegnap csináltam meg az éves összesítést, 1,6 millió forintot fizettünk ki az autóra, ebből az összegből kb. 200e Ft a szerviz, a többi az üzemanyag.
A 2010-es évben 1,3 milliót költöttünk az autóra, szintén kb. 200e Ft volt a szerviz, a többi az üzemanyag. Azonban 2010-ben 5000 km-rel többet mentünk.
Sajnos nem tudjuk lerakni az autót.
Eddig havonta 8000-ért tankoltam és amennyit tudtam, mentem vele. Nem kell nagy távokra gondolni, inkább a városban kocsikáztam, ha valami sürgős dolgom volt, vagy nagybevásárlás anyámmal, esetleg havi egy-két alkalommal egy-egy hosszabb távolság (100-120 km oda-vissza).
Most már tényleg csak akkor, ha nagyon muszáj és annyit tankolok bele, amennyi éppen kell!
Helyi járatokon ingyen (plusz ha van kísérőm, ő is), távolságiakon 90%-os kedvezménnyel utazom (plusz ha van kísérőm, ő is). Az autó eddig is inkább kiránduló és luxus eszköz volt, ezentúl még luxusosabb lesz. :D :S
Eddig havonta 60liter üzemanyagot használtam. Most - mivel többet BKV-zom - így 25 liter is elég.
Szinte még hálás is lehetek, mert egy csomó pénzem megmarad és nem amortizálódik az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!