Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszon az ellenőrök jutaléko...

A buszon az ellenőrök jutalékos rendszerben dolgoznak?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 13:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ne beszéljünk erkölcsökről olyan esetben amikor TOLVAJOKRÓL van szó!!! Az ellenőrök tolvajokat bűntetnek meg!!!! Lopni erkölcsös?!
2012. jan. 4. 15:53
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem sem lehet összehasonlítani amikor azért kapsz büntetést, hogy egy szolgáltatásért nem fizetsz azzal, hogy egy "hatalommal" rendelkező ember büntet.

Az első esetet én jogosnak tartom, büntessen ( úgy is csak akkor tud csekket adni, ha jogos) és kapjon belőle jutalékot. A rendőrös példánál már aggályos lenne, ha minden olyan kocsit kiintenének amiben csak 1 ember ül, és bármilyen mondvacsinált indokkal megbüntetnek( ha már 2 vagy 3 rendőr állítja, hogy szabálytalankodtál, akkor már buktad).

Egy időben, amikor a rendőrség saját céljaira költekezhetett a befolyt büntikből, akkor sokkal többször volt kontrol meg b@szogatás. Mióta a bünti az állambácsi számlájára érkezik, azóta nincs is annyi nyaggatás úton-útfélen ( legjobb példa erre az M0 ).

2012. jan. 4. 17:45
 13/22 dizus ***** válasza:
No látom gőzöd sincs az egészről!Aki büntet annak mindig van mérlegelési lehetőség törvényileg adva arra hogy eldöntse,milyen súlyos legyen az általa kiszabott büntetés!(természetesen alsó és felső korlát meg van adva)Na most,hogy a fenébe várhatod el a büntető személytől(bíró,rendőr,ellenőr) azt hogy figyelembe vegye a cselekmény elkövetésekor milyen körülmények álltak fenn(ami esetleg enyhítő lehet),ha abban tesszük őket érdekeltté hogy minél több bírságot gyártsanak?Nem tudom hogy így világosabb-e vagy a tolvaj szónál leragadtál végleg?
2012. jan. 4. 17:46
 14/22 anonim ***** válasza:

"!Aki büntet annak mindig van mérlegelési lehetőség törvényileg adva arra hogy eldöntse,milyen súlyos legyen az általa kiszabott büntetés!(természetesen alsó és felső korlát meg van adva"

Rendkívül nagyot tévedsz!

Ponthogy az ellenőrnek nincsen SEMMILYEN mérlegelési, méltányossági jogköre! Az a cégnek van ha hivatalos megkeresést nyújt be a panaszos kivizsgálják és az illetékes osztályvezető adhat méltányosságot.

De az egyszeri ellenőr N E M !

2012. jan. 4. 18:00
 15/22 dizus ***** válasza:
Elmondom miért van lehetősége mérlegelni!A személyszállító eszközöknél van egy -általános szerződési feltételek- nevű szerződés!Amikor te felszállsz a buszra ráutaló magatartással szerződést kötsz a céggel.Ezzel azt vállalod hogy betartod az ált.szerz.feltételeket,amiben benne van az hogy csak érvényes menetjeggyel utazhatsz!Namost ha te felszállsz a buszra és komótosan elmész a legközelebbi jegyérvényesítőhöz majd előveszed a jegyed ezalatt az idő alatt egy olyan ellenőr aki jutalékot kap(amiből mondjuk kaját vesz a gyerekének) azért hogy téged megbüntessen,háromszor megállíthat hogy:jegyeket,bérleteket!És jogosan meg is büntethet,hiszen még nincs érvényes jegyed!Ez szerintetek jó???
2012. jan. 4. 18:10
 16/22 anonim válasza:
Erre lett kitalálva az első ajtós felszállás.
2012. jan. 4. 18:16
 17/22 anonim ***** válasza:

"Ez szerintetek jó???"

A lyukasztó az ajtónál van közvetlen. Minden esetben max 1 lépés a járművön belül.

Felszállsz azonnal lyukasztol. Ennyi. Nincs komótos sétálgatás, nincs tökvakarás, fellépsz lyukasztasz. Ennyiel kivédve a hatalmas mindent eldöntő problémád...

2012. jan. 4. 19:09
 18/22 dizus ***** válasza:
OK rendben akkor örüljetek neki!
2012. jan. 4. 19:18
 19/22 A kérdező kommentje:
Én felszálltam ( hátul, mert nagyon sok felszálló volt) és mentem a lyukasztóhoz, de mielőtt berakhattam volna a jegyet a lyukasztóba, az ellenőr szó szerint kikapta a kezemből, és természetesen nem volt érvényesítve, mert nem várta meg míg kilyukasztom. Meg is büntetett. Ebből gondoltam, hogy jutalékos rendszerben dolgoznak.
2012. jan. 10. 10:23
 20/22 dizus ***** válasza:
Na látod,pont ezt írtam de itt a sok okos kakukktojás megelégedve magyarázza a saját igazát!Arra azért kíváncsi leszek mikor állnak sorba a postán a csekkel,akkor is helyeselni fogják-e ezt az abnormális jutalékos szarságot?
2012. jan. 10. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!