Miért nem állnak az emberek a mozgólépcsőn a jobb oldalra, mikor erre több helyen felirat is felhívja a figyelmet?
én régebben nem tudtam.Bécsben voltam és figyeltem milyen gyorsan halad minden lökdösődés és stb. nélkül táblák jelezték,hogy jobb oldalra álljanak és baloldalt senki sem állt hanem lépcsőzött.Azóta énis csakis jobb oldalt álok,és mostmár itt is fenn van a tábla./2es metrón legalábbis/de nem sokan veszik észre.de nem érdekel elnézést kérek,így arrébb megy,tőlem aztán pofázzon csak magát idegesítí fel.
m17
Ott vannak a jelzések mindenütt!!!
Jellemző, hogy hányan veszik észre.
A kérdezőnek igaza van, hogy ez bunkóság, nemtörődömség.
De azért ez csak úgy működik, ha a lépcsők nem tömöttek!
Csúcsforgalomban nem várhatod el, hogy mindenki, aki nem siet nagyon, vagy nem tud jól lépni - dupla annyi ideig várjon, míg átjut.
Csak az a bunkó, aki bal oldalt vagy kettesben (sőt: néha egyedül, középen) álldogál, és nem megy odébb szó nélkül, ha arra siet valaki.
Én nő vagyok és a jobb oldalamon hordom a táskámat, amit féltek a tömegben, ezért mindíg magamhoz szorítom. Mozgólépcsőn így csak a bal kezem szabad, amivel viszont muszáj kapaszkodnom, mert kissé tériszonyom van.
Úgyhogy nekem ez az okom, de amúgy sosem értettem, hogy lehet valakinek annyira sürgős, hogy a mozgólépcsőn előzgessen, mikor egyrészt balesetveszélyes, másrészt a metró két percenként jár??????
1. Nos, bárkinek lehet sürgős dolga, ami indokolhatja, hogy meggyorsítsa a haladását a mozgólépcsőn azzal, hogy lépcsőzik. Azt hiszem erre a többi utastárs valójában nem is kíváncsi soha, hogy ki miért siet, fogadjuk el, hogy valakinek sietős, hát ez van, joga van hozzá.
2. A mozgólépcsőn való lépcsőzés pedig csak akkor lehet veszélyes, ha kerülgetni kell, de ha mindenki jobb oldalon áll, akkor ugye nem kell kerülgetni, hanem lehet haladni. Tehát így nem veszélyes, és emiatt KELLene a jobb oldalon állni, hogy ezt lehetővé tegyük.
3, Nem az tanusít deviáns magatartást aki a mozgólépcsőn lépcsőzik, hanem aki ezt a kiírások ellenére nem teszi lehetővé azzal, hogy a jobb oldalon áll. A prvokáló megjegyzések mint "hova siet má'" Mit képzel ez a f**, de sietős" stb. stb. pedig persze csak plusz kedvesség lehet gondolom, de persze ez nem meglepő manapság. Megjegyzem én nem úgy szoktam helyet kérni ha haladni akarok, hogy "Mennymá arréb te tuskó" hanem elnézést kérve, illedelmesen.
Innentől kezdve szégyeljék el magukat a beszólogatók.
Köszönöm a válaszokat.
22:01-es...
na, az ilyen emberek hátráltatják a fejlődést és más emberek előrejutását. Nehogy már a többiek a te fóbiáidhoz igazodjanak! Saját törvényeket nem akarsz?
Egyébként meg minden mozgólépcsőn kint van a "kérjük álljon a jobb oldalra" jelzés, nem is kicsi méretben, csak az nem veszi észre aki nem akarja.
Én is voltam Bécsben, frankón működik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!