Mi a velemenyetek arrol, hogy egy jegyellenor csuszopenzt vett el, szinte olyan ertekben mint egy buntetes ahelyett, hogy jegyet adott volna a villamoson, ez helyes szerinetetek?
Azt hogy csúszópénzt fogadott el,azt felháborítónak tartom,és fel is jelenteném.De ha a jegyellenőr elkap valakit aki bliccel annak miért adna jegyet??Azt meg kell büntetni,és kész.Írni kell egy csekket,és az illető utólag fizesse be,
Bár régen olyan lehetőség is hogy a jegyellenőrnek helyszínen fizeti ki az utas a büntetés díját..De erről is elismervényt kell írnia,és ezt a pénzt le kell adnia a központban..(most nem tudom hogy van ilyen lehetőség)
A naiv utasokról meg annyit,hogy mindenki tudja hogy a BKV nem ingyenes szolgáltatás.Olyan amilyen,de fizetni kell azért hogy utazzunk rajta.Venni kell jegyet vagy bérletet,és nincs az az ellenőr aki kihasználná őket(mert nincs miért) Ha meg bliccel akkor nem naivak..
A csúszópénz elfogadása szerintem főbenjáró bűn, én személy szerint semmilyen körülmények között nem tudom elfogadni.
Ellenben a te felháborodásod is teljesen jogtalan. Nem volt jegyed, megbűntettek és te vagy felháborodva?
Az ellenőr ahogy neve is sugallja ellenőriz valamit, konkrétan a te érvényesített jegyed vagy bérleted, és ha ezt nem talál akkor azt szankcionálja.
Ha ő köteles lene jegyet adni, akkor nem jegyellenőr lenne hanem jegyárus... Ő ellenőr, nem volt jegyed megbűntetett.
Ez nem naivitás kár ezzel takarózni. Szerintem nem tegnap érkeztél erre a világra, hogy meglepetést okozzon: a BKV-n utazásért jegyet kell fizetni. Tehát tudtad, hogy jegyet kell venned ráadásul előre. Nem tetted meg, elkaptak, megbűntettek.
A MÁV más téma. A MÁV egyes állomásaitól enged a vonaton jegyet venni. A BKV más. Ez van. Az OBI-ból sem hozhatod ki kedvezményesen a Bosch fúrógépet, mert a Praktikerben le volt árazva...
Ez az "én így tudtam" pedig... Érted, én úgy tudom, hogy a tescoból ingyen lehe telvinni a zsemlét aztán a pénztárnál ha nem fizetem ki mégis elém ugrik 3 őr. Nekik sem hivatkozhatsz arra, hogy "én így tudtam".
Hivatalos helyekről kell tájékozódni (esetünkben meglepően a BKV honlapja) és akkor nem kerülsz ilyen kínos szituációba azzal hogy így tudtad...
nem vagyok magyarorszagi
es akivel voltam azt mondta, hogy lehet a venni fent a buszon, villamoson
Igaza van a másodiknak..A tudatlanság nem mentesít a büntetés alól..Az sem ment fel hogy "külföldi vagy" hiszen előtted van az internet,csak be kellett volna írnod a google-ba hogy BKV...Rögtön megkaptad volna a választ.
Azt hogy kenőpénzt adtál az bizony a naivitásod miatt volt.Senki nem ad kenőpénzt,hanem elfogadja a csekket amit utólag vagy befizet vagy sem..
Az is lehet hogy nem kenőpénzt adtál hanem kifizetted a helyszíni bírságot..Azt meg kérheti az ellenőr,de ilyenkor bizonylatot kell adnia róla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!