Ha BKV-n megbüntetnek és odaadom a személyimet, akkor köteles vagyok aláírni a papírt?
Mesélek egy érdekes sztorit amikor kezdő ellenőrként dolgoztam.Tudni kell,hogy az ellenőrök oda mennek "dolgozni" ahová a központ beosztja.VAgyis ha én nem akarok a 7-es buszon dolgozni,de oda lettem beosztva akkor mennem kell,és kész.
Én még kezdőként csak megfigyelő voltam.Vagyis,minden kezdőt beosztanak tapasztalt ellenőrök mellé,hogy nézze a munkáját,esetleg segítsen neki.(ha hibázna,akkor a tapasztaltabbak tudnak segíteni)Egyszer egy fiatal ellenőrlány mellé osztottak be akivel Kőbánya Kispestre kellett menni dolgozni.A lány tombolt,mert kiderült,hogy ő ott lakik a kökin,és sokan nem is tudják hogy ellenőrként dolgozik,így félő volt,hogy ismerősökkel is összefuthat.Kért másik járatot,de nem adtak neki.Ezért a következőt csináltuk..Reggel bementünk a boltba reggelit venni.Majd elindultunk a lakótelep felé(ahol lakott)hogy felmenjünk,és szépen megreggelizzünk,ha már úgyis az otthonánál vagyunk.Útközben találkoztunk 2 másik ellenőrnővel.(Mindig párban vannak ,sosem dolgoznak egyedül)
Így 4-en felmentünk a lakásra,és jókat ettünk,dumáltunk..Jobban mondva én csak hallgattam a többiek élménybeszámolóját a munkájukról.Meséltek érdekes emberekről,sokszor a hajam égnek állt.Végül dél lett.Ami azt jelentette,hogy lassan vissza kellett menni a központba,mert ott még papírmunka van,és utána le is telt a munkaidő..Igen ám,de nem dolgoztak..Nem gond.Megoldották egy telefonkönyvvel.A telefonkönyvből találomra ki lettek írva a nevek/címek..A személyi igazolványszám helyére,és az aláírás helyére az ellenőr odaírta hogy (nem mutatta be,nem írta alá.) Majd amikor az utcán voltunk,a buszjáratok számát is mellékelték...Így egy ember össze tudott írni 10-15 "bemondásra" készült jegyzőkönyvet..
Hogy mi lesz azokkal akiknek így kerül a nevük a BKV-hoz?
Megkérdeztem.Semmi.A BKV elküldi a büntetés felszólítását nekik is.Persze az illető kiakad,hiszen tudja hogy nem járt az elmúlt 1-5-10 hónapban/évben a kökin..Ezért nem hajlandó fizetni.A BKV tovább fenyegetőzik,majd bíróságra viszi az ügyet..De a bíróságon nem az utasnak kell bizonyítani hogy nem járt ott,hanem a BKV-nak hogy márpedig ott járt-Így rögtön bukta az egész,mert sem személyi igazolvány szám,sem személyleírás,sem aláírás nincs amivel támadható lenne az "Utas"..A legtöbbször el sem mennek idáig.Első körben bepróbálkoznak,ha nincs fizetés,akkor nem foglalkoznak tovább vele..(de azokkal igen ahol az utas átadta a személyit,mert ott tudják bizonyítani hogy van ilyen)
Kérdeztem hogy mi értelme a sok "ál" büntetésnek.
Azért csinálták(már nem dolgozom ott,így fogalmam sincs hogy ma is csinálják-e) mert megvan adva az ellenőröknek hogy havonta mennyi büntetést kell intézniük.A prémium múlik ezen..Minél több büntetőpapírral megy be,minél több helyszíni befizetést tud elintézni(ezért is ragaszkodnak a helyszíni pénzbírsághoz) annál jobb munkaerő vagy,és a hó végén a havi fizetés mellé jön a + prémium..
Végszóra: Nem minden ellenőr csinálta ezt.Voltak becsületesek is,akik csak a munkájukat végezték.Sok történetet hallottam utasokról,és hát ők sem piskóták..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!