Diák nélkül buszon, megbüntetnek mire számíthatok?
Sajnos koliban hagytam minden papíromat, és úgy kell visszamennem. Busszal fogok menni. HAzafele, nem jött ellenőr, de ha megszívom, és épp akkor mászik fel mikor én is ott vagyok, és kéri a jegyet, és ha kéri a diákot is akkor mivan?
Mert ugye nem tudom odaaadni neki, de ha a buszsofőr normális, akkor nem kérei el mikor kiadja a jegyet. Szóval meg fognak bűntetni? :S
És hogyan van ez?
Ad egy sárga csekket? és meg kell modnani a nevem címem? ÉS papírok nélkül honnan tudja, hogy jó adatokat adok meg? Mi van akkor ha kamu nevet, címet használok, és arra állítja ki a csekket?
Vegyél kivételesen felnőtt jegyet, egyszer ki fogod bírni azt a párszáz forintot.. :)
Szerintem mindenképp megéri, és idegeskedned sem kell legalább.. :)
Én, iskoláskormoban, ha otthon hagytam a bérletem, elfogadta az ellenőr az ellenőrzőmet is.(Kb 8 évvel ezelőtt)
Ha megbüntetnek, akkor ha visszamész másnap az irodájukba és megmutatod a bérleted felére csökkentik a bírságot.(Legalábbis pár éve így volt)
Kb 6000Ft-ra számíts
Szóval vegyél jegyet!
Buszjegynél sztem nem kéri el az iratokat.
Amúgy meg nem hatósági személy, szóval nem kell neki megmutatnod a személyes irataidat.
Valóban nem kell megmutatnia, ellenben ha nem mutat iratot rendőrt hívnak, és a rendőri intézkedés díját is kiszámlázzák. (Ez a vasútnál +8000Ft.)
Kérdező, a teljesárú (felnőtt) menetjkeyhez nem kell igazolvány, azt bárki veheti minden igazolvány, igazolás nélkül is.
Utolsónak:
De amíg a rendőr odaér, addig neki fel kell téged tartóztatnia, hogy megnézze az irataid, és mivel még mindig nem hatósági személy, ezért ez személyi szabadság megértése.
És ha már úgyis jön a rendőr, akkor egyúttal az ellenőrt is feljelentheted.
Utolsónak:
De amíg a rendőr odaér, addig neki fel kell téged tartóztatnia, hogy megnézze az irataid, és mivel még mindig nem hatósági személy, ezért ez személyi szabadság megsértése.
És ha már úgyis jön a rendőr, akkor egyúttal az ellenőrt is feljelentheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!