Diák nélkül buszon, megbüntetnek mire számíthatok?
Sajnos koliban hagytam minden papíromat, és úgy kell visszamennem. Busszal fogok menni. HAzafele, nem jött ellenőr, de ha megszívom, és épp akkor mászik fel mikor én is ott vagyok, és kéri a jegyet, és ha kéri a diákot is akkor mivan?
Mert ugye nem tudom odaaadni neki, de ha a buszsofőr normális, akkor nem kérei el mikor kiadja a jegyet. Szóval meg fognak bűntetni? :S
És hogyan van ez?
Ad egy sárga csekket? és meg kell modnani a nevem címem? ÉS papírok nélkül honnan tudja, hogy jó adatokat adok meg? Mi van akkor ha kamu nevet, címet használok, és arra állítja ki a csekket?
Ő viszont bármikor mondhatja hogy a jegyed vagy a felmutatott iratod feltehetőleg hamis, és emiatt hív rendőrt. Mivel bűncselekmény gyanuja merült fel, akár erőszakkal is visszatarthatja. (Sőt ez állampolgári kötelessége mindenkinek)
Kár harcolni, joga annak van aki a kötelességeit teljesítette. Nem vett jegyet, akkor joga maximum a szájának befogására van.
Amúgy ne agódj nem úgy hív rendőrt, hogy közli veled ezt írásban. Otthagy te örülsz, hogy juhúú ezt megúsztam. Majd 2-3 megálló után rendőrök várnak. Nem kell téged ottartani, maradsz ott magadtól. Amikor meg a rendőrt meglátják a szájkaratés jogvédő hősöknek is inába száll a bátorságuk.
jajj...ez már azért félelmetes. Vettem felnőtt jegyet. Nem volt ellenőr hálistennek. Mostmár csak azt kell kitalálnom, hogy ne forduljon ez megint elő. :D
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!