Ha BKV-n megbüntetnek és odaadom a személyimet, akkor köteles vagyok aláírni a papírt?
Nem értem a logikádat..
Odaadod a személyidet de X.Y név helyet Kovács Pistit írsz alá?? Ennek mi értelme ha a személyiden le van írva az eredeti neved??
Amúgy meg csak annyi jelentősége van hogy aláírod a papírt,hogy ezzel elismered,hogy az ellenőr jogosan büntetett meg,mert nem volt érvényes jegyed/bérleted az utazásnál..Ha nem írod alá akkor csak annyi változás lesz,hogy az ellenőr oda írja,hogy megtagadtad az aláírást.A büntetést ettől függetlenül ki kell majd fizetned...
Előzőnek: Egy BKV ellenőr nem hivatalos, hanem közfeladatot ellátó személy. Kvázi messze nem ekvivalens egy rendőrrel.
Kérdezőnek: Nem kell megvárni amíg megbüntetnek, következő megállóban szállj le, nem kell túlkomplikálni a dolgokat. Határozott fellépés szükségeltetik, ha esetleg kicsit rámenősebb ellenőrrel van dolgod.
Mivel az utazási feltételek szerint vagy fizetsz, vagy kizárnak az utazásból, így szabadon választhatsz.
Egyébként ugyanez a trükk akkor is megy, ha vannak közteresek. Nagyon döngeti a mellét a főváros velük, de azt szerintem kevesen tudják, hogy mit enged meg az üzletszabályzat. És attól még, mert a közteresnek köteles vagy átadni az igazolványodat, még nem vagy köteles pótdíjat fizetni.
kedves bliccelő elvtársak!
apró betűvel ugyan, de fel van tüntetve az, amit az ellenőrök nem reklámoznak, hogy a helyszíni 6000es pótdíja blicceléstől számitott 2 napon át befizethető a központi pénztárban! csak ugye rögtön adják a csekket.
1. Szerintem az aláírásnak mást írni nincs értelme, nem is alá írásnak hívják szerződésnél és hivatalos papírnál, hanem kéz jegynek.
2. Minek van ott az aláírásnak a helye, hogy elismered a büntetést, ha akkor is be hajthatják, ha nem írod alá?
vagyis, ha felesleges:
--> Ha el vesztem a diákom, és más használja nem írja alá, akkor, hogy bizonyítom, hogy nem én voltam?
--> Ha nincs nálad semmi írat, akkor be diktáltatják veled a adataidat, és ha más az én adatomat hazudja oda?
--> Az ellenőrnek teljesítenie kell egy havi büntetés mennyiséget, hogy ne bocsátsák el (statisztika alapján kalkulálják) vagyis, ha fontos neki a munkája, felírhatja egy fehér lapra néhány bliccelő adatait, és ezt meg csinálja egy társa is és adottakat cserélnek, hogy ne legyen feltűnő, így ha nem tud eleget büntetni, csak be írja a régi adatokat, és voala, tejesítve a havi minimum, hogy bizonyítom, hogy nem lettem ennek az áldozata?
3. Ez alapon, akár azt is csinálhatom, hogy azt állítom, hogy a szomszédnak kölcsön adtam az ásom, 24 órára ingyen, de ő csak30 óra múlva hozza vissza, erre kiállítok egy büntetést neki, hogy 10ezer forint xDDD
Leszarom, hogy alá írta-e xDDD
Ez nem így működik.
4.A BKV ellenőr nem hivatalos személy, csak közfeladatot ellátó személy, a köz terület felügyelő is csak a kettő között van, ő neki csak annyival van több joga hogy igazoltathat.
5. Ez a választhatsz, hogy le szállsz, vagy bírság, nem nagyon jön be mindenhol.
Van a 99-es járat (Blaha és Határ út közötti metró megálló között van sok a blicc, főleg, hogy érinti a 1-es villamost) És az utóbbi időbe sárga mellényesek lepték el a megállókat.
Ezt észre vették a utasok is egy idő után.
Busz tele mint a heringes doboz, be áll a megállóba, és a sárga mellény vagy közterület felügyelői egyen ruhát kiszúrva, úgy ki üresedik a busz, hogy még üllő hely is marad xDDDD
Én ezen sokat nevettem, sok bliccelő még mosolyog és köszön is az ellenőröknek.
Sokszor a busz vezető is szakadt. És én a bliccelő társaimmal vártuk a kövi buszt.
Jót kacagva a dolgokon, hogy ez már komédiába illő.
Amúgy ez volt a 2-dik fázis, mert a először 2 sima ellenőrnek senki nem adott semmi íratott, és a VIII-kerületben, nem olyan nagy a szájuk a ellenőröknek.
Nos a harmadik stratégiájuk az volt, az ellenőröknek, hogy cselesen nem a busz utasait büntetik, hanem egy ember kiemelnek a tömegből a leszálló utasok közül, és azt büntetik, mondanom se kell, hogy a tömeg nem maradt ott szét széledt, és hogy mennyire jogos az e fajta büntetés, azt nem tudom.
De az utóbbi 3 hónapban nem vagyok Pesten, úgy hogy nem tudom, milyen változás történt a járaton, de ha történt valami akkor azt írják már le, mert én eléggé jót múlatok ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!