Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehetne e olyat bevezetni a...

Lehetne e olyat bevezetni a reggeli tömegközlekedési járatokra, hogy még a nyugdíjasoknak is kellene fizetni?

Figyelt kérdés

Így a nyugdíjasok nem akkor akarnának boltba menni mikor mindenki siet munkába és iskolába. Így is alig van hely, de az öregek mindig csúcsidőben akarnak menni. Ez szinte mindenkit zavar. 8 után is ugyanazt kapják.

[link]

"De van rosszabb is. Anno volt egy fekete ruhás, rikító rúzsú vénasszony, aki egy reggeli "diákbuszon" partizánkodott. Azt művelte, hogy beÁLLT az ülésekhez, ezzel két ember helyét is feleslegesen elfoglalta, majd mikor megállt valahol a busz, akkor kiállt az emberek közé a hatalmas fonott kosarával (amiben egy kicsi retikül volt by the way) és köztük tántorgott, mászkált fel-alá, míg mindenki le nem tudott szállni, nagy nehezen. De aztán anyám megunta és elküldte a halál faszára, azt' többet nem láttuk."

"Ezt a néni témát különben azok a szerencsések akik minden nap autóval járhatnak nem csoda,hogy nem érzik át.

De aki minden reggel "heringjáratokon" kénytelen feszengeni,és ha körülnéz látszik tele van ráérős öregekkel,akik simán mehetnének a reggeli csúcsórákon kívül is a kis gyógyszerükért pl....De ha már kell nekik az 'eksön',legalább ne csesztessék már a népet... (És félre értés ne essék nekem is van mamám,dédimamám szóval tisztelet a kivételnek,és én is átadom a helyem(ha vmi véletlen folytán sikerül ülőhelyet találnom) annak az idősnek akin látom,hogy nem "szórakozni jár" a buszra. Üdv. :)"

"Nagyon idegesítő, hogy reggel, amikor mennék valahova, nem lehet felférni. Anno sulisként ez még idegesítőbb volt. Csomagokkal, kosarakkal mennek a pejacra hajnal 7-kor vagy 8-kor vásárolni, nehogy már az, aki dolgozni megy, odaérjen időben."

"Szerencsére még arra is van erejük, hogy a buszmegállóban fennhangon ócsárolják a fiatalokat, de ha 15 teszkós szatyorral kell feljutni, akkor szó nélkül löknek el mindenkit az útból..."

"Nem hogy caos szintjét nem ütötted meg de a fórumozás alapszabályainak szintjét sem.Én mint diák jogosnak tartom a felháborodást nagyon boldoggá tesz hogy reggeli járatokon a busz fele tele van öregekkel és sokan nem tudnak felszállni.Én azt mondom ha olyan sietős hogy reggel 7 előtt be kell szereznie a kenyeret a város másik végéről akkor csúcsidőben fizessenek ők is az utazásért!Máris megfogyatkozna az idősök száma a reggeli buszokon!Ja és ha azt várják hogy adjuk át a helyünket és adjuk meg az alap tiszteletet akkor ők is adják meg nekünk!Csak mert élt 70 évet azt hiszi több nálam? Soha semmit nem tett ami figyelemre méltó lenne mégis mintha kutya lennék.Bár spec én a kutyákkal sem beszélek így.Ezt az idős utálatot ők maguk gerjesztik a fiatalokban!(tisztelet a kivételnek)"

2011. nov. 22. 08:02
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
95%

Tehát, az szerinted diszkrimináció, hogy még így is sokkal többet kapnának mint mindenki más, kivéve egy nap mondjuk három órán át nem utazhatnának ingyen. Hát hallod, szerintem neked gondjaid vannak.

Utálom őket? Ühümm hogyne. Meg akkor Európa nagy része, élen mondjuk a belgákkal is utálja őket? Egyszerűen logikus a gondolat, hogy csúcsidőben ne ingyen utazhassanak. Ha utálnám őket közölném, hogy oké, akkor vegyük el teljesen a kedvezményt, sőt a nyugdíjukat is. Most meg egyszerűen amellett állok, hogy ésszerű indokok alapján a nap bizonyos szakaszát kivéve utazhassanak ingyen. Ezzel szemben te csak annyit tudsz mondani, hogy szegény, öreg, de szemét vagyok biztos utálom. Meggyőző.

2011. nov. 24. 03:34
 32/37 bumbi02 ***** válasza:
0%

akkor a diákok is csak iskolába menésre illetve onnan hazamenetelre használhassák az 50%os bérletüket, mert amúgy csak foglalják a helyet, nem?

hülyeség lenne megszabni hogy kinek mikor lehet dolga... mindenki akkor utazik és oda amikor szeretne, és nem kell korlátozásokat bevezetni... a nyugdíjasok azért már lehúztak 30-40 év melót, szerintem megérdemlik ezt a kiváltságot... (főleg ha 30-40 év meló után kapnak 40-50 ezer forintnyi nyugdíjat, ahol aztán ténylegesen számít az hogy mire mennyit költenek..)

2011. nov. 24. 11:29
 33/37 A kérdező kommentje:

"szerintem nem rajtuk kéne spórolni, hanem a rühes politikusokon."

Nem spórolásról van szó. Ugyan úgy megmarad az ingyen utazás. Csak csúcsidőben ha valahova menni akar akkor fizessen. ÉS hidd el, hogy ha ezt bevezetnék akkor az öregek 1 órával csúcsidőn kívül mennének, mert nem akarnak fizetni. Így csúcsidőben kisebb lenne a zsúfoltság. Senki nem veszi el a kedvezményt.

2011. nov. 24. 16:05
 34/37 A kérdező kommentje:

""Akkor nem kell csúcsidőben menni, hanem akkor menjen, ha ingyen van. ENNYI!"

egyszerűbb lenne bevallani, hogy utálod az idős embereket"

Senki nem utalja őket, csak ne akkor akarják elintézni a bevásárlást mikor mindenki siet és teli vannak így is a tömegközlekedési járművek. 8 óra után is ugyanúgy el tudja intézni. Vagy utána bezárnak a boltok?

2011. nov. 24. 16:08
 35/37 A kérdező kommentje:

"

hülyeség lenne megszabni hogy kinek mikor lehet dolga... mindenki akkor utazik és oda amikor szeretne, és nem kell korlátozásokat bevezetni... a nyugdíjasok azért már lehúztak 30-40 év melót, szerintem megérdemlik ezt a kiváltságot."

Igen, de miért akkor megy mikor így is rengetegen vannak rajta? Mert akkor ér rá? Nem. A legtöbb egész nap ráér. Csakhogy a többségük felkel reggel 6-kor és nem tud mit csinálni.

Senki nem szablya meg, hogy mikor mehet. Mehet reggel is csak akkor fizessen érte. De akkor rájönnek, hogy ugyanazt el tudják intézni csúcsidőn kívül is mikor ingyenes.

2011. nov. 24. 16:13
 36/37 bumbi02 ***** válasza:
0%

Igen, de miért akkor megy mikor így is rengetegen vannak rajta? Mert akkor ér rá? Nem. A legtöbb egész nap ráér. Csakhogy a többségük felkel reggel 6-kor és nem tud mit csinálni.

Senki nem szablya meg, hogy mikor mehet. Mehet reggel is csak akkor fizessen érte. De akkor rájönnek, hogy ugyanazt el tudják intézni csúcsidőn kívül is mikor ingyenes.

Tehát szerinted az öregnéniknek az a hobbijuk hogy nyomorogjanak túltömött buszokon, és véletlenül se akarnak ők se kényelmesen utazni?

De még mindig nem reagáltál arra, hogy ezen az alapon a diákigazolvány is csak iskolakezdés és végzés órájában jogosítson fél áru bérletre, mert ilyen erővel idegesítő az mikor az ember jönne haza munkából 4 óra -5 óra környékén de tömöttek a villamosok mert a fiatalok már rég végeztek suliban és már mennek lógni, meg inni...

nem tudod eldönteni egy idős néniről hogy most tényleg be kell-e mennie a városba, avagy sem... Lehet hogy tényleg csak nincs jobb dolga, de az is lehet hogy tényleg abban az időben kéne utazni. Pár ember miatt meg ne szivassuk meg az összeset...

2011. nov. 24. 16:24
 37/37 A kérdező kommentje:

"De még mindig nem reagáltál arra, hogy ezen az alapon a diákigazolvány is csak iskolakezdés és végzés órájában jogosítson fél áru bérletre, mert ilyen erővel idegesítő az mikor az ember jönne haza munkából 4 óra -5 óra környékén de tömöttek a villamosok mert a fiatalok már rég végeztek suliban és már mennek lógni, meg inni... "

Mert a diákok ha valahova el akarnak menni akkor azt csak délután tehetik meg, hisz napközben nem érnek rá. ÉS miért csak lógni, meg inni mennének ha fent vannak a villamoson.

Ez főként a reggelre vonatkozik, ugyanis akkor siett mindenki. Délután jóval kevesebben vannak ugyanis akkor tudok várni.

2011. nov. 24. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!