Lehetne e olyat bevezetni a reggeli tömegközlekedési járatokra, hogy még a nyugdíjasoknak is kellene fizetni?
Így a nyugdíjasok nem akkor akarnának boltba menni mikor mindenki siet munkába és iskolába. Így is alig van hely, de az öregek mindig csúcsidőben akarnak menni. Ez szinte mindenkit zavar. 8 után is ugyanazt kapják.
"De van rosszabb is. Anno volt egy fekete ruhás, rikító rúzsú vénasszony, aki egy reggeli "diákbuszon" partizánkodott. Azt művelte, hogy beÁLLT az ülésekhez, ezzel két ember helyét is feleslegesen elfoglalta, majd mikor megállt valahol a busz, akkor kiállt az emberek közé a hatalmas fonott kosarával (amiben egy kicsi retikül volt by the way) és köztük tántorgott, mászkált fel-alá, míg mindenki le nem tudott szállni, nagy nehezen. De aztán anyám megunta és elküldte a halál faszára, azt' többet nem láttuk."
"Ezt a néni témát különben azok a szerencsések akik minden nap autóval járhatnak nem csoda,hogy nem érzik át.
De aki minden reggel "heringjáratokon" kénytelen feszengeni,és ha körülnéz látszik tele van ráérős öregekkel,akik simán mehetnének a reggeli csúcsórákon kívül is a kis gyógyszerükért pl....De ha már kell nekik az 'eksön',legalább ne csesztessék már a népet... (És félre értés ne essék nekem is van mamám,dédimamám szóval tisztelet a kivételnek,és én is átadom a helyem(ha vmi véletlen folytán sikerül ülőhelyet találnom) annak az idősnek akin látom,hogy nem "szórakozni jár" a buszra. Üdv. :)"
"Nagyon idegesítő, hogy reggel, amikor mennék valahova, nem lehet felférni. Anno sulisként ez még idegesítőbb volt. Csomagokkal, kosarakkal mennek a pejacra hajnal 7-kor vagy 8-kor vásárolni, nehogy már az, aki dolgozni megy, odaérjen időben."
"Szerencsére még arra is van erejük, hogy a buszmegállóban fennhangon ócsárolják a fiatalokat, de ha 15 teszkós szatyorral kell feljutni, akkor szó nélkül löknek el mindenkit az útból..."
"Nem hogy caos szintjét nem ütötted meg de a fórumozás alapszabályainak szintjét sem.Én mint diák jogosnak tartom a felháborodást nagyon boldoggá tesz hogy reggeli járatokon a busz fele tele van öregekkel és sokan nem tudnak felszállni.Én azt mondom ha olyan sietős hogy reggel 7 előtt be kell szereznie a kenyeret a város másik végéről akkor csúcsidőben fizessenek ők is az utazásért!Máris megfogyatkozna az idősök száma a reggeli buszokon!Ja és ha azt várják hogy adjuk át a helyünket és adjuk meg az alap tiszteletet akkor ők is adják meg nekünk!Csak mert élt 70 évet azt hiszi több nálam? Soha semmit nem tett ami figyelemre méltó lenne mégis mintha kutya lennék.Bár spec én a kutyákkal sem beszélek így.Ezt az idős utálatot ők maguk gerjesztik a fiatalokban!(tisztelet a kivételnek)"
Én hónapokat ingáztam Pest-Kecskemét között, oda korán reggel, vissza változó időben, hol délután, hol késő délután.
MINDIG, BÁRMIKOR tele volt nyugdíjasokkal. Ez a távolság nem a piac, meg rendelő, én nem tudom mi, de MINDIG tele volt velük. Reggel, délben, este! Egyéb időben is bosszantó, de a reggeli járatoknál, ahol amúgy is tele lenne a munkába meg iskolába ingázókkal még inkább az, mert meg se lehet magyarázni, hogy szükséges. El nem tudom képzelni, hogy hova utazgatnak annyit! Persze ingyen, miért ne? Legyen neki ingyen a csúcsidőn kívüli helyi közlekedés, de azért az, hogy össze-vissza utazgatnak az orszában ahányszor és amikor kedvük tartja túlzás. Megnyirbálnak mindent, de a szent tehén nyugdíjasokhoz nem nyúlunk soha. Ha arra nem telik, hogy oktassuk a fiataljainkat, akkor arra miért van, hogy a nyugdíjasok hobbi utazásait is finanszírozzuk?
Budapesten nem ingyenes a nyugdíjasoknak az utazás, csak 70 év fölött.
Ha pedig valaki 3-4 teszkószatyorral megy haza a vásárlásból, nyilván a családnak viszi a cuccot, gyereknek, unokának, akik fiatalok. Ez csökkenti a közlekedési eszközt a leterheltségtől. Ő maga viszi három négy személy fogyasztását. Mennyivel többen lennének buszon, ha kinek kinek a saját szatyrát kellene a családban hazavinni és nem bíznák az egészet a nagypapára vagy a nagymamára.
"Ha fizetniük kéne, akkor is elfoglalnák a helyed.
Egyébként meg fiatal vagy, tudsz állni nem?"
Nem is az ülőhelyek a fontosak, hanem maga a hely a buszon. Ha megnézel egy reggeli buszt vagy mást, sokszor fel se tudnak már férni az emberek, mert még állóhely sincs. Viszont rengeteg öreg utazik reggel. Gondolj bele, ha ők 8 óra után indulnának akkor mindenki fel tudna szállni és még talán tömegnyomor se lenne.
"És miért zavar téged hogy mikor megy valaki piacra? "
Tényleg logikus, ohgy ha valaki siet munkába akkor az inkább késsen el, mint, hogy a nyugdíjas induljon 1 órával később, mert megromlik a tej a boltban 1 óra alatt.
"továbbá a felszállás kicsit tovább tartana, míg az érintettek előkotorásszák a bérletüket."
Mivel a nyugdíjasoknak van ingyen bérlete így nem vennének bérletet. Hanme ha reggel akarnak menni akkor vesznek jegyet reggelre. ÉS mi történne? Rájönnének az öregek, hogy ha 1 órával később indulok akkor is ugyanazt kapom csak nem kell fizetni az utazáért. ÉS hidd el jóval kevesebben lennénmek reggel. Ugyanis az öregek már felkelnek reggel 6-kor és nem tudnak mit csinálni, ezért már is reggel indulnak.
igazad van, ez a pofátlan idős néni reggel 8kor akar piacra menni, hogy a bőr nem sül le a pofájáról.... pont mikor én közlekedek.. mikor én közlekedek ... mikor ÉN közlekedek akkor mindenki maradjon otthon hogy kényelmesen férjek fel a buszra, majd rá érnek ők később is...
Be kéne vezetni hogy mikor szállsz fel bkv-ra, megmondod hova mész, és azt mondja neked buszsofőr, bocsi, de ezzel az uticéllal ráérsz a későbbivel is menni, szal ha ezzel akarsz jönni akkor 2000 a jegy neked....
"Ha pedig valaki 3-4 teszkószatyorral megy haza a vásárlásból, nyilván a családnak viszi a cuccot, gyereknek, unokának, akik fiatalok. "
Egy nyugdíjas ráér egész nap. Ok bevásárol, de mi van ha nem reggel 7-kor indul hanme 8 kor mikor már sokan munkában és iskolában van. Mivel kapnának rosszabb ételt? Itt nem azzal van a gond, ohgy vásárolnak hanem hogy miért akkor kell nekik is menni mikor mindnki időre megy. Ők ugyanazt kapják 9-kor a boltban is.
"gazad van, ez a pofátlan idős néni reggel 8kor akar piacra menni, hogy a bőr nem sül le a pofájáról.... pont mikor én közlekedek.. mikor én közlekedek ... mikor ÉN közlekedek akkor mindenki maradjon otthon hogy kényelmesen férjek fel a buszra, majd rá érnek ők később is... "
De mivel jobb akkor piacra menni mikor mindenki siet és tömve vannak a buszok? Ha valahova időpontra megy akkor értem, de ha nem sietteti senki akkor minek. És hidd el, sokan csak azért mennek mert nem tudnak mit csinálni reggel. De ha fizetni kellene 8-ig érdekes módon csak utána mennének és érdekes módon ugyanazt tudják venni. És nem lennének akkora nyomorgások.
Valószinüleg van más dolguk is.. valószinüleg el akarják készíteni az ebédet délre.... És ha 10kor indulnak el a piacra, kb fél 12 re érnek haza, annyi idő alatt meg még krumplipüré se készül el.... nemhogy egy húsleves..
de lehet hogy azért megy el reggel, mert napközben más dolga lesz...
igazából teljesen mindegy... nem lehet valakit ez alapján ledobni buszról hogy bocsi, de te ráérsz.. Mert akkor nem csak az öregeket lehetne ledobni.. hanem a fiatal tizenéveseket akik mennek tescoba kannás borért, hogy minél olcsóbban rúgjanak be... Nem tök mindegy nekik mikor rúgnak be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!