Lehetne e olyat bevezetni a reggeli tömegközlekedési járatokra, hogy még a nyugdíjasoknak is kellene fizetni?
Így a nyugdíjasok nem akkor akarnának boltba menni mikor mindenki siet munkába és iskolába. Így is alig van hely, de az öregek mindig csúcsidőben akarnak menni. Ez szinte mindenkit zavar. 8 után is ugyanazt kapják.
"De van rosszabb is. Anno volt egy fekete ruhás, rikító rúzsú vénasszony, aki egy reggeli "diákbuszon" partizánkodott. Azt művelte, hogy beÁLLT az ülésekhez, ezzel két ember helyét is feleslegesen elfoglalta, majd mikor megállt valahol a busz, akkor kiállt az emberek közé a hatalmas fonott kosarával (amiben egy kicsi retikül volt by the way) és köztük tántorgott, mászkált fel-alá, míg mindenki le nem tudott szállni, nagy nehezen. De aztán anyám megunta és elküldte a halál faszára, azt' többet nem láttuk."
"Ezt a néni témát különben azok a szerencsések akik minden nap autóval járhatnak nem csoda,hogy nem érzik át.
De aki minden reggel "heringjáratokon" kénytelen feszengeni,és ha körülnéz látszik tele van ráérős öregekkel,akik simán mehetnének a reggeli csúcsórákon kívül is a kis gyógyszerükért pl....De ha már kell nekik az 'eksön',legalább ne csesztessék már a népet... (És félre értés ne essék nekem is van mamám,dédimamám szóval tisztelet a kivételnek,és én is átadom a helyem(ha vmi véletlen folytán sikerül ülőhelyet találnom) annak az idősnek akin látom,hogy nem "szórakozni jár" a buszra. Üdv. :)"
"Nagyon idegesítő, hogy reggel, amikor mennék valahova, nem lehet felférni. Anno sulisként ez még idegesítőbb volt. Csomagokkal, kosarakkal mennek a pejacra hajnal 7-kor vagy 8-kor vásárolni, nehogy már az, aki dolgozni megy, odaérjen időben."
"Szerencsére még arra is van erejük, hogy a buszmegállóban fennhangon ócsárolják a fiatalokat, de ha 15 teszkós szatyorral kell feljutni, akkor szó nélkül löknek el mindenkit az útból..."
"Nem hogy caos szintjét nem ütötted meg de a fórumozás alapszabályainak szintjét sem.Én mint diák jogosnak tartom a felháborodást nagyon boldoggá tesz hogy reggeli járatokon a busz fele tele van öregekkel és sokan nem tudnak felszállni.Én azt mondom ha olyan sietős hogy reggel 7 előtt be kell szereznie a kenyeret a város másik végéről akkor csúcsidőben fizessenek ők is az utazásért!Máris megfogyatkozna az idősök száma a reggeli buszokon!Ja és ha azt várják hogy adjuk át a helyünket és adjuk meg az alap tiszteletet akkor ők is adják meg nekünk!Csak mert élt 70 évet azt hiszi több nálam? Soha semmit nem tett ami figyelemre méltó lenne mégis mintha kutya lennék.Bár spec én a kutyákkal sem beszélek így.Ezt az idős utálatot ők maguk gerjesztik a fiatalokban!(tisztelet a kivételnek)"
tegnap 17:01
szerintem meg mindenkinek joga van oda és akkor menni, amikor és ahová akar.
ezt felejtitek el.
"Egy nyugdíjas ráér egész nap. Ok bevásárol, de mi van ha nem reggel 7-kor indul hanme 8 kor"
és mi van azokkal, akik messze laknak és egy nap csak 2-3 buszjárat indul?
Hálajósitennek nem a GYK törzsközönségének feladata erről dönteni, mert akkor már ott tartanánk, hogy öljük halomra a nyugdíjasokat...
"Igen, mindenki akkor megy és oda, ahova akar, de az ingyenes utazás nincs kőbe vésve,"
Itt arról volt szó, hogy az egyik válaszoló bedobta, hogy csúcsidőben nem közlekedhetnek a nyugdíjasok
Változatlanul várom a válaszod: miből fizessenek?
A diákoknak pedig nem ingyenes az utazás, tehát rossz volt az analógiád.
Továbbá a diáknak van lehetősége munkát vállalni, ott vannak a szülei stb.
KÖZLEKEDHETNEK, de csúcsidőben vegyen jegyet, szelektíven olvasol?
Akár 50%-osat, akár teljeset, tök mindegy. Azon kívül meg menjen akkor ingyen.
De akkor már ha a diáknak van lehetősége dolgozni, akkor itt elkezdhetjük boncolgatni az is, hogy mennyi nyugdíjas dolgozik nyugdíj mellett, meg mennyi nyugdíj több, mint másnak a munkabére.
Akkor azzal is lehetne jönni, hogy hát szegény nyugdíjas miből fizessen (mikor itt eleve azt dobtuk fel, hogy ne non-stop fizessen csak mondjuk a reggeli csúcsidőben, kb. egy nap két órán keresztül) akkor szegény minimálbéres miből fizessen?
Nincs ebben semmi. Nem diszkriminálja itt senki a nyugdíjasokat. Csúcsidőben egyszerűen fizessen UGYANÚGY MINT MÁSOK. Vagy csak helyi viszonylatban utazzon ingyen, a kirándulást tessék kifizetni mint mások. Ráadásul ez egyáltán nem is elmaradott hozzáállás, nálunk sokkal gazdagabb országok sem utaztatnak mindenkit ingyen, az sokkal ritkább, az általános az, hogy kedvezményt kapnak, de sok helyen még ehhez is kártyát kell venniük SŐŐŐT kapaszkodj meg, a reggeli csúcs forgalomban a kedvezményük nem vehető igénybe! Ez szerintem teljesen normális. Az, hogy az összes, bármikor, bárhova, bármennyit ingyen utazik LUXUS az országnak!
"Nem diszkriminálja itt senki a nyugdíjasokat."
te diszkriminálod
kb. az egész k*rva életét végigdolgozta, legalább ez az egy kedvezménye maradjon meg.
szerintem nem rajtuk kéne spórolni, hanem a rühes politikusokon.
"Akkor nem kell csúcsidőben menni, hanem akkor menjen, ha ingyen van. ENNYI!"
egyszerűbb lenne bevallani, hogy utálod az idős embereket
"Az, hogy az összes, bármikor, bárhova, bármennyit ingyen utazik LUXUS az országnak!"
Tudod, mi a luxus?
Hogy egy ilyen Fideszhez hasonló balkáni képződmény van hatalmon!
Az, hogy milliárdok tűnnek el a semmiben!
És most nem a nyugdíjasok utaztatására gondolok, mint te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!