Mit csinálsz, mire gondolsz, ha buszon/vonaton/stb-n utazol?
Szoktál hallgatózni, más embereket megfigyelni, elgondolkodni, milyen életük lehet, esetleg összehasonlítani a veled utazók orrformáját? (:
Szeretsz tömegközlekedéssel utazni?
Hallgatózni nem szoktam...
Ha egyedül vagyok általában dolgozom laptopon vagy internetezek. Ha jönnek szaktársak is akkor elütjük az időt, beszélgetünk feladatokról stb-ről.
Orrformákat sem szoktam hasonlítgatni...
Tömegközlekedni szeretek kimondottan. Mondjuk távolsági forgalomban csak vasúttal a buszt nem szeretem.
Sokáig vonatoztam Pest - Szolnok között. Általában mindig zenét hallgattam. Viszont volt, mikor a vásári cigányok olyan hangosak voltak a veszekedéstől, hogy a saját gondolataimat se hallottam.
Egyébként másokkal nem igazán beszélgettem, még ha mellettem is ültek. Nem igazán hallgatóztam a körülöttem lévők beszélgetésébe. Igazából néha hallottam a 12-16 évesek párbeszédét, hogy mekkora ökörségeket mondtak.
Akkor kicsit felnéztem, hogy ki ez az iq hiányos.. de rendszerint csak csodálkoztam, hogy még életben maradtak.. :))
De ez amúgy sok mindentől függőt, pl. milyen vonattal mentem: a) minden fánál megáll; b) külföldre menő vonat; c) sebes vonat; d) gyors vonat.
Leginkább akkor utáltam vonatozni, mikor vizsgaidőszakom volt és télen a szolnoki állomás halt be elsőnek.. mire odaértem Szolnokra...
Nem hiába mondják, hogy a MÁV-nak 5 ellensége van: 4 évszak meg az utasok...
Általában gondolkodom hogy mit fogok aznap csinálni,nézem az emberek öltözködését,nézek ki az ablakon(sötétben a fényeket meg igy karácsony közeledtével a díszeket,kivilágításokat,nézem a fák színeit,az épületeket,a kocsikat..)
Csak akkor szeretek tömegközlekedéssel utazni.Persze ha tömeg van akkor nem.:D
Ugyan azon gondolkodok mint a nap többi részén.
2X15 percet utazok naponta, sok időm nincs gondolkodni:D
Én el szoktam gondolkozni.
Ha érdekes beszédfoszlány hallok meg, akkor igen, azon, hogy hova mehetnek, milyen életük lehet, stb..
De annyira az emberek nem érdekelnek, hogy őket figyeljem, stb...
Leginkább az érdeklődési köreimről gondolkozom el, vagy pl. meglátok valamit, amiről eszembe jut valami, és kilyukadok máshol.
Nekem a tömegközlekedés egyfajta pihenés, utálom magam elfoglalni. Csak az elgondolkozás. Ha el kell, hogy foglaljam magam, akkor nagyon lassú, kellemetlen járművön utazom, és el kell tereljem a figyelmem a környezetemről.
Ha kevesen vannak, akkor szeretek utazni.
A kevés itt relatív. Reggel a metrón a tömeg se zavar, mert ez van... De délután, ha mással utazom (egyedül ilyet nem teszek :D ) az első villamoskocsiban, ahol egy csomóan állnak is, mikor jól tudom, hogy a középső kocsiban fele annyian vannak, mint ülőhely.... na akkor baromira zavar a "sokaság".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!