Örültök, hogy hamarosan már nem kell a vonaton a dohányfüstben fuldokolni?
... csak remélem a nyámnyila ellenőrök betartatják a szabályt!
Első jó pont Orbánnak, lehet nem is lesz több.
Álmodj, királylány!!
Eddig is volt sok "füstmentes vonat", ami úgy néz ki, hogy nincs külön dohányzó kocsi, mindenki ott gyújt rá, ahol eszébe jut, a kalauzt is beleértve.
Én már párszor visszasírtam a dohányzókocsikat, mert ha nem vágyódtam cigifüstre, egyszerűen nem ültem be oda.
Most többször is járok úgy, hogy két kicsivel ülünk a fülkében, valaki bejön, és kérdezés nélkül rágyújt a gyerekekre fújva a füstöt.
OK, nincs ráírva, hogy asztmás, de régen még szoktak olyat kérdezni, hogy " Elnézést, megengedi, hogy rágyújtsak?" És ha azt válaszolták, hogy "Ne haragudjon, de nem", akkor nem akart senki verekedni, meg ordítozni.
Most kb. ez lesz minden vonaton, ennyit értek el.
A dohányos drogos. Eszerint is működnek, és én is így állok hozzájuk.
Tisztelet a kivételnek, de ők már elmúltak 40 évesek és kihalófélben vannak.
Én elég sokat, majdnem napi szinten utaztam vonattal a terhességem első 4 hónapjában.
Sosem ültem be dohányzós vagonba. 100km volt az út, 80% dohányzó mentes 10% dohányzós és 10% 1 osztály volt.
Aki dohányozni akart, az beült abba vagonba.
A legtöbb úton már min. 1 vagon van, ami dohányzó. Úgyhogy nem értem, azon a vonalon, ahol te utazol, miért nincs.
Előttem lévőnek viszont igaza van, ha valaki ráakar gyújtani, az úgyis rágyújt. Kimegy a közlekedő folyosóra vagy a wc-be rágyújtani.
Ez az egész nem a nemdohányzók védelméről szól, hanem a kényelmükről. Most is le lehet élni egy életet úgy, hogy nem szagolsz cigifüstöt, ahogy lehet élni vegetariánusként is.
Kitiltani a cigit (vagy a húst) mindenhonnan nem más, mint a többség önző diktatúrája a kisebbség felett és tökmindegy, hozt ezt az egészség, Isten vagy a munkásosztály nevében és érdekében teszik-e.
Tényleg ennyire nem bírjuk elviselni a dohányos szubkultúrát, hogy büdös helyeken mérgezik magukat-egymást? Mert nekünk oda is le KELL mennünk, tűnjenek mindenhonnan, minden csak a miénk! Undorító.
(Érdekes, sose hallottam dohányost panaszkodni, hogy miért nincs olyan teázó, könyvtár, cukrászda, Meki stb. ahol ő nyugodtan rágyújthatna.)
Nem, nem dohányzom - de nem örülök hogy az én érdekeimre hivatkozva, az én nevemben ilyen intoleráns, bunkó módon basznak ki másokkal.
Hétvégén utaztam Nyíregyházáról Budapestre IC-vel, nem volt rajta dohányzó kocsi, ennek ellenére vágni lehetett a füstöt a WC-ben és kint egyaránt. A kalauz egy nő volt, szerintetek be mert szólni bárkinek is??
Szóval ez lesz ha bevezetik a törvényt, de ugyanez lesz majd a munkahelyeken is, hogy aki el szeretne menni WC-re, az majd nem tud, mert tele lesz bagósokkal, mint annó a suliban. Csak az én munkahelyemen az a gáz, hogy 2 WC van az öltözőben és annyi. Érdekes lesz az már biztos.
"Mert nekünk oda is le KELL mennünk, tűnjenek mindenhonnan, minden csak a miénk! Undorító. "
Feltenném neked a kérdést, a jelenlegi kérdéstől függetlenül, hogy mit csináljon akkor a kedves nemdohányzó, ha épp egy olyan koncert van,amire szeretne elmenni, de a helyszínen látni nem lehet a cigifüsttől, ezenkívül folyamatosan azt kell lesnie, hogy melyik dohányos égeti ki a ruháját?
héééé.
én szoktam dohányozni vonaton. de CSAK akkor, ha senki sincsen a közelemben, ha van, akkor MINDIG megkérdezem hogy zavarná-e. ha látom hogy van ott gyerek, akkor pedig elmegyek a vonat olyan részére, ahol nincsen.
18 éves vagyok. örülnék ha nem általánosítanátok.
bunkó...
14:07
menj szabadtéri koncertre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!