Ilyen esetben is lehet büntetni a BKV-n?
Miért nem lehet jegyet vagy bérletet venni utazáshoz? Ez egy szolgáltatás, és ki kell fizetni az árát. És ne mondjátok, hogy ezért az állapotért nem fizettek. Akkor ne használjátok! Bevétel nélkül miből fejlesszenek? (vagy tartsanak szintet)
Ezenkívül sokkal nyugodtabban is utaznátok, nem rettegnétek az ellenőrtől. Én simán felmutatom a bérletem, jó napot, köszönöm, nincs mit, jó utat.
Kíváncsi vagyok, mit szólnátok, ha nem kapnátok fizetést, mert a munkáltatónak nincs kedve fizetni.
Liza, te aztán érdekesen értelmezed a dolgokat. Az utazási feltételeket a szolgáltató szabja meg. Az abban foglaltakat elfogadod, ha igénybe veszed a szolgáltatást azaz utazol. Abban pedig benne van, hogy a jegyet (lyukasztással nyomtattatással), bérletet (a szelvényszám tollal való felírásával) az utazás megkezdése előtt, avagy közvetlenül a felszállás után érvényesíteni kell. Ez ennyire egyszerű! Persze nem muszáj BKV-zni, lehet gyalogolni is...
Az ellenőrök ritkán járnak egyedül, nehéz volna 2, esetleg 3 ellenőrrel szemben a vélt vagy valós igazadat bizonyítani. Főleg, ha nyomtatós jegykezelő készülék van a járművön.
Sokan csinálják, hogy csak akkor lyukasztanak, ha jön az ellenőr. Ez abszolút nem szabályos ugyan, de többnyire nem is kötözködnek az ellenőrök sem. Egyébként az utazásból nem zárható ki senki, aki az ellenőrzés során érvényes utazásra jogosító dolgot tud felmutatni (jegy, bérlet, utazási igazolvány, stb.) Ezt a kitételt szokták felhozni a lebukott utasok. (És talán pont ezen mondat miatt szoktak az ellenőrök legtöbbször szemet hunyni a közvetlen ellenőrzés előtti jegyérvényesítés felett is...)
Kérdező, a büntetés ezektől függetlenül jogos és persze érvényes is. És ha az ismerősöd alá is írta a papírt, ezt el is ismerte.
maci
"erre további jo utat kívánt és továbbment."
Hülyékkel én se vitatkoznék. Kár a gőzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!