Milyen eszközökkel szorítanád vissza a bliccelést?
Véleményem szerint a bliccelés nem normális dolog, így gondolkoztam a témán, hogy a BKV mit tehetne ellene:
- A legfontosabb: a pótdíjat többszörösére emelni: pl. 30.000 Ft helyszínen, 60.000 csekken, 120.000 30 napon túl, már nem is olyan drága a 320 Ft, ugye? Az eljárás legyen 100%-ig hivatalos, mintha a rendőrség büntetne meg, ne lehessen csalni hamis adatokkal, stb.
- Első-ajtózás mindenhol. Moszkvában, úgy hallottam, hogy a legtömöttebb járaton is mindenki türelmesen vár a sorára, nem gond a menetidő növelése. (esetleg az 5-ös, 7/7E/173/173E, és talán a 86-os járatot ki lehetne hagyni) A sofőr pótdíjazási eljárást kezdeményezhessen, ha a hátsó ajtón szállsz fel, vagy ha nem mutatsz bérletet, jegyet magadtól.
- Villamosokon első-ajtózás helyett kalauz. Combinora 4-5 is mehet, egyébként 1 kocsinként. Máshol működik, itt is bevethető lenne.
- A jegyet egy órán belül korlátlan utazásra használhatod az érvényesítése után. Ha a felszínről mész le a metróba, mivel nem tudsz az idő lejártakor új jegyet kezelni, mindenképp új jegyet kell érvényesíteni (a metrós bélyegző legyen más), ezt metróhálózaton belüli átszálláskor vagy felszíni közlekedésre való átszálláskor viszont egy óráig szabadon használhatod.
A fent leírtaknál az ötlet nem az enyém a legtöbbnél, csak egyetértek vele, vagy a megvalósításáról akartam néhány szót írni, nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy sajátként "adok el" ötleteket, amelyeket nem én találtam ki. Mi a véleményetek a javaslatokról? Mit tudnátok hozzátenni? Kérem, hogy bliccelők ne írjanak, gondolom nem kell részleteznem, hogy miért...
talán ha nem a pótdíjakkal g.eciskednének, hanem, a jegyek árát tennék elérhetővé, akkor sztem még a csöves is megvenné a jegyet!
nonszensz, hogy a felnőtt bérlet majdnem 10e ft, a minimálébér meg 78e ft! és ebből még fizesd ki az albérletet, a rezsit, a kaját, a ruháidat, meg rossz esetben a gyógyszereidet!
ha teszem azt 2500 lenne a diák, és 5000 a dolgozó bérlet, akkor talán többen megvennék, és nem kéne a pótdíjakkal operálni...
persze, megveszem a diákbérletet, mert jobb a békesség, de ettől függetlenül felháborít, hogy így el vannak szállva az árakkal, a szolgáltatás meg a béka popója alatt. bezzeg a cigányoktól meg a csöviktől nem kérnek el semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!