Autópályán haladó buszon utazhatnak álló utasok pl. : ha nincs ülőhely? Esetleg egy linket ahol ezt leírják akkor megköszönném ha elküldenétek! Kösz! Üdv. : J
Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 17:17
2/9 anonim válasza:
vállalatfüggő, van ahol lehet, van ahol plusz buszt indítanak. de pl Express járaton csak ülőhely van (ami népliget - szekszárd közt megy pl)
3/9 anonim válasza:
Törökbálintra is az autópályán megy a kék busz, és elég sokszor tömve van, tehát állnak.
4/9 anonim válasza:
Szia! Számtalanszor utaztam már buszon, autópályán is. Ne aggódj, ha egyáltalán nincs szabad ülőhely, fogj meg egy kapaszkodót és kész! :) Nem fog senki leszidni téged, ha tényleg nincs hely, nem baj ha állsz. De igazából nem fognak az emberek azzal foglalkozni, hogy te neked jutott e hely vagy sem. Mindenki ideges, siet szóval nem lesz semmi baj. ;)
5/9 anonim válasza:
KRESZ
46. § (1) Személyt szállítani csak a járműnek e célra kialakított álló- vagy ülőhely részén szabad. Álló utast csak autóbuszon, trolibuszon és villamoson szabad szállítani.
Tehát elvileg szabad.
6/9 anonim válasza:
Én Pest-Szekszárd között szoktam utazni és találkozni az adott problémával: a legtöbb ember nem enged fel álló utast. Megoldás: elővételes jegy a Népligetben, esetleg interneten!
7/9 anonim válasza:
Én is nap mint nap az autópályán utazok volán busszal, 90%-ban annyira tömve van a busz, hogy kb elesni se lehetne rajta... és az elővételes jegy sem garantálja hogy ülsz rajta. nekem szerencsém van, mert ha itthonról megyek fel Bp-re, akkor a 2. megállónál szállok fel, itt még sok hely van, de ha a népligetből jövök haza, akkor már a busz indulása előtt 15-20 perccel oda kell állni a megállóba, mert különben nincs helyed...
ja és fél óránként indulnak a buszok, van hogy sűrűbben...
8/9 anonim válasza:
Ha jól tudom, a tempo100-as buszoknál tilos álló utast szállítani! A többinél (még) nem tilos.
9/9 anonim válasza:
Nekünk azt mondták az oktatáson,ha autópályán álló utast viszünk akkor az is szabálytalan,ha megállóban hagyjuk,az is szabálytalan tehát mindegy,hogy mit csinálunk sehogy sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!