Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tud tenni a BKV ellenőr...

Mit tud tenni a BKV ellenőr és a vele tartó közterület-felügyelő az alábbi esetekben?

Figyelt kérdés

1. A lyukasztónál állok, kezemben a jeggyel, és csak akkor érvényesítem, amikor odalépnek hozzám.

2. Nincs nálam igazoltatásra alkalmas okmány. Ilyenkor mit tud tenni a közterület-felügyelő?

3. Úgy teszek, mint aki alszik, és amikor odajön az ellenőr, felébredek és "észbe kapok", hogy pont most kell leszállnom (természetesen a megállóban ébredek fel).

4. Addig keresem a jegyemet vagy a bérletemet, míg egy megállóba érkezünk, és ott leszállok.

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire etikus a bliccelés, kérem az ilyen hozzászólásokkal kíméljetek. (Egyébként sem a budapesti tömegközlekedést tenném jobbá a jegy/bérlet megvásárlásával, hanem a vezetőség által elsikkasztható összeget gyarapítanám.)

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 27. 07:18
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:

*Kérdés, hogy a közterület-felügyelő feltarthat-e addig, míg nem mutatom fel a jegyet/bérletet.

Igen. Mostantól igazoltathat is, be is mondják a 4-6-oson. Pont mint a rendőr. Azt hiszem, azért, mert hatósági személynek minősülnek.

2011. jan. 27. 09:38
 12/46 anonim ***** válasza:
49%

*Előveszek a zsebemből egy marék lyukasztott jegyet, és válassza ki, melyik az érvényes... Amíg válogat, addig leszállok.

Te mikor jártál utoljára bkv-n? Egy ellenőr sem hülye, hogy engedje, hogy csak úgy leszállj. Ráadásul akkora tömeg van, hogy elszaladni sem bírsz.

2011. jan. 27. 09:39
 13/46 anonim válasza:

Nagy forma vagy!:D

Ez nekemis eszembe jutott már, ezek szerint nem csak én vagyok ilyen csalafinta:D

2011. jan. 27. 09:41
 14/46 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:37"

Köszönöm, hogy részletezted! Az elsőt én még mindig működőképesnek tartom. Azért nem olyan nagy ördöngösség a lyukasztó mellé állni, azt "szorongatva" nem tudnak körbeállni. Hagy kiabáljanak meg anyázzanak. A 6 ezer forintos pótdíj megspórolásáért megéri...

2011. jan. 27. 09:45
 15/46 A kérdező kommentje:
Bár az ellenőr nem hülye, nem akadályozhatja meg, hogy leszálljak. Eddig sosem volt gond vele. Csak a közterület-felügyelőkkel lesz...
2011. jan. 27. 09:47
 16/46 anonim ***** válasza:

6000 csak a helyszíni bírság, nálad mindig van 6000 Ft kp?

Mert ha nincs, akkor 12000 Ft, utólag. Ha 30 napon túl fizeted, akkor 24500. Megéri? Hát nem tudom.

2011. jan. 27. 11:02
 17/46 A kérdező kommentje:
Ha két napon belül fizetem, akkor is 6 ezer. Legközelebb légy szíves a kérdésre válaszolj.
2011. jan. 27. 11:10
 18/46 anonim ***** válasza:

Én megértem, ha nincs pénzed felnőtt bérletet venni. De akkor nem kell egyéb hülye kisiskolás indokokat kitalálni, hogy úgyse odamegy a pénz, ahova kell, blabla. Nincs pénzed és kész.

Én is többek között azért vagyok diák, mert a diákbérletet vagy diákjegyet még ki tudom spórolni. És ez még megéri, és örülök, hogy van bkv, mert pl. a téli hónapokban elég szar lenne biciklizni.

Én azt javaslom, hogy vegyél egy tízes gyűjtőjegyet, sasolj és lyukassz, ha gáz van. Nekem ehhez mondjuk nem lenne idegzetem. Ismerősöm általában így csinálta, és egyik ellenőr sem volt genya, ha már nem jutott el a lyukasztóig.

És ha teheted, tavasztól meg biciklizz, mindenhova sokkal gyorsabban eljutsz és fitt is leszel:)

23L (a bérletes)

2011. jan. 27. 12:40
 19/46 anonim ***** válasza:
52%

Az ellenőr és közterületfelügyelő párossal ők a nyerők, lehet próbálkozni bármivel, a felsorolt esetek közül egyik sem működőképes, mert rendőrt hívnak, és onnantól csak rosszabb lesz.

És igenis a budapesti tömegközlekedést teszed jobbá a jegy megvásárlásával.

Különben meg, ez egy szolgáltatás, fizetni kell érte. Kíváncsi vagyok, mit szólnál, ha a munkádat nem fizetnék ki, mert nincs kedvük hozzá, vagy úgy gondolják, úgyis elszórod, akkor meg minek.

2011. jan. 27. 14:45
 20/46 anonim ***** válasza:

"az ellenőr nem hülye, nem akadályozhatja meg, hogy leszálljak."

Pontosan ezert talaltak ki a kozteruletes mokat mellejuk. Innentol ez nem mukodik, fizetni kell es kesz. A 80ezerbol ugyanigy mondhatnad azt is, hogy a rezsit matematikai keptelenseg kihozni. Kifizeted? Ki mert kulonben leverik rajtad. Az ennivalora is mondhatnad. Megis kifizeted, mert a kassza mellett elhaladva nem tudsz "bliccelni". Annyi a fejlemeny, hogy ugyanez lett a helyzet a kozlekedessel is. Kifizeted? Hat, mivel kozlekedni is muszaj, meg mostantol ellogni se lehet, megy a tobbi melle, amit szinten nem jokedvebol fizet ki az ember.

Eddig tartott a velemeny, mostantol a javaslat: ne a berlettel csalj, probalj inkabb valami kedvezmenyt szerezni. Ha megvan meg a diakod, es valaki "elhagyja" a kedvedert a matricajat pl. A gyujtojegy biztonsagnak nem rossz, legtobben ezt csinaljak, altalaban mukodik, de nem 100%os modszer, mint ahogy semmi sem, ezt kalkulald bele. Megveszed a tizes gyujtot, az 3000ft majdnem, tfh egy honapban mondjuk haromszor latsz ellenort. Akkor 900 forintbol utaztal abban a honapban ha bejon a dolog. Ha mondjuk a harombol egyszer nem, akkor 6900ert... (vagy 6600ert). A 10ezerhez kepest 3000 ft sporolas, es stresszben, gyomorgorcsben utazol folyamatosan...

Keruld a forgalmas jaratokat, meg ahol tudod hogy ellenorizni szoktak, valassz inkabb kevesbe ellenorzott utvonalat, akar kerulovel is. Jo idoben meg bicikli.

2011. jan. 27. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!