Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Na nektek az ilyen buszsofőrrö...

Na nektek az ilyen buszsofőrröl mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Felszálltam a buszra az első ajtón ami mellesleg úgy tele volt,hogy levegőt nem lehetett venni elakartam rakni a bérletemet a táskámba ezért megálltam egy pillanatra a buszsofőr előtt gondoltam gyorsan elrakom utána keresek valami helyet.. erre a sofőr rámförmedt szószerint így: TAKARODJ MÁR EL INNEN NEM LÁTOK SEMMIT !..

én csak néztem,hogy ez most hozzám szól így..? utána lenyugodtam befurakodtam tömegbe mondom ne is lássam ezt a mocskot.. ekkor fellszállt egy anyuka a 3 gyermekével egyik az ölében másiknak fogta a kezét a harmadik pedig mögöttük állt, a buszsofőr rájuk kiabált,hogy mutassanak bérletet amikor az anyuka mondta ,hogy egy pillanatot várjon már amíg elrendezi a gyerekeket trágárul elkezdett vele ordibálni,hogy le is lehet szállni erről a k*baszott buszról..

azért ez már kicsit durva nem?

2010. dec. 9. 14:38
1 2 3 4 5 6
 31/51 Tubarózsa ***** válasza:
27%

11.32: A VOLÁNBUSZ ZRT -n a LESZÁLLÁS CSAK A HÁTSÓ AJTÓKON TÖRTÉNIK!

Hogy miért zavarja a söfört a villany hátul megtudod ha buszt fogsz vezetni.

nem vagyok ingyen élő barom. nem azért vagyok vele mert buszvezető hanem mert szeretem! érted?

és képzeld el normális söför, azért utálják sokan, mert betartja a szabályokat! (pl. végállomáson nincs jegykiadás, igy nem is adki és akkor ő most szívtelen ember, mert az utas nem tudaj előre megvenni.) nah mindegy nem megyek bele további vitába, semmi értelme. üdv a 20L

2010. dec. 10. 17:27
 32/51 A kérdező kommentje:

Hmmm, na éérdekes.

Egyébként tényleg nem mindenn buszsofőr ilyen ,legjobb barátom buszsofőr,rendkbivűl aranyos:)

de azért vannak olyan parasztok mint ez..

ésengem igen is zavar a dohányzás és az ingyenuutaztatás:)

2010. dec. 10. 18:25
 33/51 anonim ***** válasza:

Pedig megmagyarázhattál volna pár dolgot, ha már belelátásod van. Ezek szerint még sincs, hiszen semmire sem tudsz válaszolni. Ha pedig ingyen használod azt, amiért fizetni kellene, akkor tudod, mi vagy. Ha nem, akkor nem vagy az. Egyszerű.

"# Az utasnak a fel- és leszállása helyileg meghatározott rendjét (ajtók használata, stb.) meg kell tartania."

Ez az egy, és a rendelet:

"Az utas leszálláskor lehetőleg az ülőhelye szerinti legközelebbi ajtót vegye igénybe leszálláshoz."

Mondjuk ezeket nem pont nekem kellene ide idézni, ha te vagy a szakértő. ;)

2010. dec. 10. 20:37
 34/51 Tubarózsa ***** válasza:
72%

kérdező: fizet az a söför eleget a volánnak hogy ingyen utazhasson és a családtagjai is. (élettárs csak akkor ha már 3éve a cégnél dolgozik.ill férj/feleség, gyerekek)de ha vki mozdonyvezető annak a felesége is ingyenutazik. nem értem ez miért zavarmást. nem azért kell neked, vagy másnak többet fizetni mert a söför élettársa/felesége ingyenutazik. hanem a bliccelök miatt(elsősorban bkv) meg a jegy/bérlet árakat amugy sem a volán/bkv határozza meg!

attól mert jár nekem a szabadjegy, attól igen is normális NEM bliccelő utas vagyok. és ingyenqva se vagyok, mert tudod akkor is a párommal lennék ha mondjuk utcaseprő lenne. am amik őt nem ismertem, addig én is fizettem, és bkv -ra most is kifizettem a havi 4ezret(diákbérlet) meg ha esetleg vonattal megyek, ott is megveszem a jegyemet. és nem azzonnal kaptam meg a szabadjegyet, már együtt voltunk amikor én még a bérletet vettem.

milyen tipusokat ismersz? 1et megpróbálok leírni. mifelénk jár egy csuklós busz(jó nem egy, sok:D csak többnyire 1tipus) bal és jobb oldalon vannak fénycsövek. van 3kapcsoló a söförnél, de ez nem ugy kapcsolja a lámpákat h pl elöl a buszba, meg középen, és a pótkocsiban, hanem ezek a lámpák kb párban vannak, ha lenyomja az egyik gombot, akkor pl bal oldalt lekapcsolodik elöl az egyik fénycső, de vele szembe slégen a másik égve marad, azzal szembeni slégen megint lekapcsolva marad. és igy tovább megyünk hátra felé. ahhoz hogy elöl ne égjen lámpa, a buszban sajnos a pótkocsiban lévőket is lekell kapcsolni. máshogy nem megy. nemtudom érted -e, de így leírni sokkal nehezebb, mint megmutatni.

megszoktam már h az utasok nem birnak engem mert néha párommal vagyok. mert pl ő fél ajtót nyit.(2szárnyas az ajtó és az egyiket nyitja) ilyenkor jönn h a qvája miatt nem nyitja, ki..megszoktam(de kiváncsi vagyok akkor mit mondanak amikor nem vagyok ott, és egyedül van? akkor is a qvája miatt nyit csak fél ajtót?) azért jár félajtóval mert 1. beszállításhoz 1ajtó elegendő. 2. sokáig járt ugy h kétajtóval, de mikor felblicceltek és azt mondták az ellenörnek hogy ők kértek, de nem kaptak jegyet....inentől kezdve szünt meg a jószívűség.

de az is érdekes hogy nekem még soha senki nem köszönte meg mikor ismeretlen volt egy adott településen amit én ismerek és segítettem h hol kell leszállnia, meg másnap mikor megy busz, v a végállomáson segíttem jegyet venni mert nem értet az automatához, vagy ha párom belebambult az utba és elfeljett befordulni az áruházhoz, h oldalba vágom, h "hé cora!" akkor se köszöni meg senki, h kösz h szóltál neki, igy nem fogok elkésni. v ha megállót felejt el akkor is szolok neki. de nem csak neki, volt olyan h mentem haza elölültem láttam h jeleztek a söför meg nem vette észre, ugy szóltam rá h jeleztek! de ezek miért nem veszik észre? miért csak azt hogy ott vagyok és akk már qva vagyok, mert jár a volán részéről nekem a szabadjegy!

nah mindegy ez van, megkell szokni, de ezek nagyon szarul esnek és már nem szeretem annyira az utasokat, és már sokkal kevesebbet is segítek, mint régebben.

az első ajtón való leszállás, nem a távolsági buszba érdekes, hanem az elővárosiban, kb 20-30an felszállnak és kb 10leszáll elöl csak egymást tartják fel, hátul még van 2 ajtó bövenn letudnának szállni.

off: és amikor hátul ül az utas, előre jönn az első ajtóhoz leszállni, és hátra fele indul el. na ennek mi értelme??

a leszállós dologank utána nézzek.:)

üdv

2010. dec. 11. 13:26
 35/51 A kérdező kommentje:

Na jó ez így már tényleg más,én azthittem ,hogy pl 'ti ngyenutók' (elnézést a szóhasználatért máshogy nem tudom máshogy megfogalmazni:)) csak azért álltok ott,hogy mikor felszáll az ellenőr akk pl a te barátod tudjon neked gyorsan adni egy buszjegyet! De így már értem, és utólag is elnézést kérek ha esetleg megbántottalak..

De a dohányzásról, és a ÉNYLEG INGYEN utazókrol és az ilyen buszsofőrröl a véleményem mégmindigugyanaz:)

2010. dec. 11. 13:56
 36/51 Tubarózsa ***** válasza:

Semmi gond!:) örülök h megértettük a végén egymást.

20L

2010. dec. 12. 11:14
 37/51 Tubarózsa ***** válasza:

Előző vagyok

Természetesen énse bírok néhány buszsöfört, pl van egy kollégája aki annyira f@sz. h nagyon. párom nem is kösszön neki. de volt h feljelentettem az egyik kollégáját mert elöbb ment el és ezért kellett 1órát várnom a köv.járatra, v mehetem a méregdrága benzin árrakkal kocsival.

mivel látom az ő oldalukról is a dolgot igy nem tudok mindig 100%-osan az utas mellé állni, de tudom utasként is nézni a dolgokat, mert én is az vagyok.:) ha nem dolgozik párom attól nekem még van suli/munka, ugyan van kocsim de drága a benzin:S :D

dohányzáshoz annyit írnék még h nálatok nem ismerem a járatokat, de itt mifelénk vannak olyan járatok h reggel 6kor elindul és kb 10körül áll meg. tehát beér végallomásra és onan egyből indul tovább és igy tovább. 10-10.30kor is csak azért álmeg mert a pihenő időt bekell tartani(erre fele digitális tachográf van) és nagyon szigoruan veszik ezt!

(papír szerint van kb 15perc a végállomásokon, de ez nem mindig jönn össze, piroslámpák, forgalom sok utas stb.) szóval itt csak nekünk utasoknak 40perc a menetidő, a söförnek 4óra a menetidő. :)

na csak leírtam a véleményem, nem veszekedni akkartam! és remélem nem is vetted annak! :)

további szép napot.

üdv a 20L

2010. dec. 12. 11:25
 38/51 Tubarózsa ***** válasza:

megint az előző vagyok:) ismerek olyan embert (rokonomat) aki azért akkart összejönni egy buszvezetővel, h ingyen utazhasson! na ezt én sem szeretem. csak ennyit akkartam még.

üdv.

20L

2010. dec. 12. 11:34
 39/51 A kérdező kommentje:

Hát igen amikor 4 órát kell utazni az húzósabb, de azért ha nagyon akarja kibirható..

Egyébként arról az ismerősödröl aki azért akar buszsofőrrel járni,hogy ingyen utazhasson nekem is megvan a véleményem de nem írom le mert kimoderálnának:))))

Nem vettem veszekedésnek ,sőt köszönöm is az információt:)

2010. dec. 13. 19:36
 40/51 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már hasonló tapasztalatom a DKV-val. Nem is olyan rég kb. 3-4 hete történt, hogy reggel mentem suliba (gimnázium) és ahogy minden reggel vagy a 15(y) vagy a 31-es el megyek suliba. A Rákóczu utcán szállok fel és a dienes lászló gimnáziumnál pedig le. És ezen a reggelen az első ajtón szálltam fel mert csak oda tudtam felpréselni magam, mivel a többi ajtónál ott csüngtek az emberek. Kb a Csemete u. -nál járhattunk amikor ott álltam a vezetőtől nem messze, és a csemete utcai megállónál rámszólt, hogy azonnal álljak arrébb, de mindezt persze alpári hangnemben... Eddig én se tapasztaltam még ilyet a dkv-nál, de mostmár úgylátszik mindenki bekattan.
2010. dec. 31. 01:59
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!