Milyen érzés metrón közlekedni?
Nincs sötét, van lámpa.
Van amikor magától kinyílik de ki lehet nyitni gombbal is.
Minden állomásnál megáll...
Nem kell senkinek sem szólni, megnyomod a gombot és leszállsz.
A következő nehéz lépés a mozgólépcső lokalizálása, és a feljutás a felszínre. A továbbiakhoz kérjél tanácsot egy vakondtól.
Sehol nincs sötét, az állomások és a szerelvény is ki van világítva.
Budapesten maguktól nyílnak az ajtók minden állomáson.
Bár én magam nem vagyok klausztrofóbiás, de szerintem a "legrosszabb" része a - bizonyos állomásokon - hosszú mozgólépcső lehet (már ott is egy "szűk csőben" mész lefelé - [link] ), illetve amikor a szerelvény az alagútban halad (tulajdonképpen ilyenkor a legkisebb a tér).
Kezdetnek jó lehet az Örs vezér tere - Puskás Ferenc Stadion szakasz, mert ez nagyrészt a felszínen történik. Következő szint a 4-es metró a hatalmas állomásaival. A "legdurvább" a Keleti és a Puskás közötti 1,5 km-es megállóköz, illetve a Széll Kálmán tér közel 39 méter mélységbe vezető mozgólépcsője.
A mozgólépcső Népligetből kifelé hosszu a mozgólépcső?
Illetve ha puskas ferenc stadiontol megyek a 2 metroval ott is hosszú a mozgólépcső?
Nem, a Népligetnél nincs is mozgólépcső.
Ott sem hosszú, mindkét helyen kéregmetró, alig pár méterrel van a föld alatt.
7-re:
Normál lépcsőn jutsz ki, amin emelgetni kell a lábacskáidat.
#7:
Sehogy. A Népliget az egy különleges állomás, mert ott mindenki szörnyethal a félelemtől, amiért nem tud kijutni. Aztán az emberi porhüvelyeket egy csatornarendszer lefolyójában tüntetik el. 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!