Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen érzés metrón közlekedni?

Milyen érzés metrón közlekedni?

Figyelt kérdés
Klausztrofóbiás vagyok. A metró földön alatt közlekedik. Sötét van egész úton? Vagy hogy képzeljem el a metróval az utazást? Kinyitódnak az ajtók magától? Vagy kell valamit nyomni valamilyen gombot? Minden allomasnal meg áll? Nem kell figyelmeztetni a sofőrt hogy álljon meg mert szeretnék kiszálni?
tegnap 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
6%

Nincs sötét, van lámpa.

Van amikor magától kinyílik de ki lehet nyitni gombbal is.

Minden állomásnál megáll...

Nem kell senkinek sem szólni, megnyomod a gombot és leszállsz.

A következő nehéz lépés a mozgólépcső lokalizálása, és a feljutás a felszínre. A továbbiakhoz kérjél tanácsot egy vakondtól.

tegnap 11:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Sehol nincs sötét, az állomások és a szerelvény is ki van világítva.

Budapesten maguktól nyílnak az ajtók minden állomáson.

Bár én magam nem vagyok klausztrofóbiás, de szerintem a "legrosszabb" része a - bizonyos állomásokon - hosszú mozgólépcső lehet (már ott is egy "szűk csőben" mész lefelé - [link] ), illetve amikor a szerelvény az alagútban halad (tulajdonképpen ilyenkor a legkisebb a tér).

Kezdetnek jó lehet az Örs vezér tere - Puskás Ferenc Stadion szakasz, mert ez nagyrészt a felszínen történik. Következő szint a 4-es metró a hatalmas állomásaival. A "legdurvább" a Keleti és a Puskás közötti 1,5 km-es megállóköz, illetve a Széll Kálmán tér közel 39 méter mélységbe vezető mozgólépcsője.

tegnap 12:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magán a járművön való utazás a legneccesebb része, főleg mikor tömeg van, ennek ellenére nem nagyon más érzés, mint busszal, vonattal utazni az éjszakában (amikor a külvilágból leginkább csak annyit érzékelsz, hogy sötét van odakint).
tegnap 12:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szintén klausztrofóbiás vagyok, de a metróval nem volt gondom. Minden ki van világítva, nekem kifejezetten tetszett, hogy az alagutat látom és nem az unalmas megszokott utcát. A mozgólépcsővel nagyobb bajom volt a tériszonyom miatt.
tegnap 12:33
 5/11 A kérdező kommentje:

A mozgólépcső Népligetből kifelé hosszu a mozgólépcső?

Illetve ha puskas ferenc stadiontol megyek a 2 metroval ott is hosszú a mozgólépcső?

tegnap 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a Népligetnél nincs is mozgólépcső.

Ott sem hosszú, mindkét helyen kéregmetró, alig pár méterrel van a föld alatt.

tegnap 13:14
 7/11 A kérdező kommentje:
A nepligetnel hogyan jutok ki a városba ha nincs ott mozgólépcső?
tegnap 13:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7-re:

Normál lépcsőn jutsz ki, amin emelgetni kell a lábacskáidat.

tegnap 13:31
 9/11 kutyafule4 ***** válasza:
91%
Hagyjátok már, csak trollkodik. Nincs még egy hülye, aki a metrón a vezetőt akarja megkérni, hogy nyissa ki az ajtót leszállás előtt.
tegnap 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

#7:

Sehogy. A Népliget az egy különleges állomás, mert ott mindenki szörnyethal a félelemtől, amiért nem tud kijutni. Aztán az emberi porhüvelyeket egy csatornarendszer lefolyójában tüntetik el. 😉

ma 13:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!