Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elektromos kerekesszékkel...

Elektromos kerekesszékkel minden alacsonypadlós buszra fel lehet szállni, vagy lutri, és a sofőrön is múlik, esetleg nem mindegyik buszon van rámpa stb.?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Kérdés, hogy pontosan mire gondolsz. Ha a járásról leszoktató, a gazdáját még tovább hizlaló piros "autóra" gondolsz - [link] -, akkor nem a válasz. A buszok többségén a rámpa nem bírja el a súlyát, másrészt indokolatlanul nagy helyet foglal az utastérben.

Ha egy "hagyományos" kerekesszékre gondolsz, ami elektromos meghajtású, akkor azzal minden gond nélkül felszállhatsz bármelyik alacsonypadlós buszra.

tegnapelőtt 16:09
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Ha a moped és használójának össztömeg nem haladja meg a 250 kg-ot, akkor utazhat a járművel. Gyakran látok ilyent, és semmi gond nem szokott lenni.
tegnapelőtt 17:45
 3/6 A kérdező kommentje:

1: Direkt nem mopedet, hanem elektromos kerekesszéket írtam, mert mopedet tudtommal nem igazán engednek fel. Elég érdekes definíciód van a mopedre. :D

Ilyenről lenne szó:

[link]

tegnapelőtt 18:16
 4/6 anonim ***** válasza:
34%

2. vagyok. Amit linkeltél, az 150 kg. Ettől van valamivel könnyebb, de kicsit nehezebb is. A BKK hivatalos oldala azt írja, hogy max. 250 kg-ig lehet utazni (Tehát a szerkezet, az utas és összes holmija nem lehet több).

És mint az elsőnek is jeleztem, gyakran látok ilyennel felszállni embereket. A stílusa bicskanyitogató. És látok olyan járműveket is Pesten, hogy rámát sem kell nyitni, mert „letérdel” a jármű (leereszkedik kissé, és jobbra dől)

tegnapelőtt 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Ja és kérdező, a mopedet én írtam (4.), a BKK is ezt a szót használja.

[link]

tegnapelőtt 22:39
 6/6 eddiboy ***** válasza:
74%

#5: Az általad linkelt hír szerint "VT-ARRIVA Kft.-nek belső szabályzata tartalmazza, hogy „elektromos moped nem szállítható” a járműveken. A BKV Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. szabályzataikban nem tiltják a mopedek szállítását."

Ezek szerint nem mindegy, melyik szolgáltató járművére száll az illető. Ez elég érdekes, honnan kéne az utasnak tudnia, hogy egy adott járat BKV-s vagy Arrivás?

tegnap 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!