Elektromos kerekesszékkel minden alacsonypadlós buszra fel lehet szállni, vagy lutri, és a sofőrön is múlik, esetleg nem mindegyik buszon van rámpa stb.?
Kérdés, hogy pontosan mire gondolsz. Ha a járásról leszoktató, a gazdáját még tovább hizlaló piros "autóra" gondolsz - [link] -, akkor nem a válasz. A buszok többségén a rámpa nem bírja el a súlyát, másrészt indokolatlanul nagy helyet foglal az utastérben.
Ha egy "hagyományos" kerekesszékre gondolsz, ami elektromos meghajtású, akkor azzal minden gond nélkül felszállhatsz bármelyik alacsonypadlós buszra.
1: Direkt nem mopedet, hanem elektromos kerekesszéket írtam, mert mopedet tudtommal nem igazán engednek fel. Elég érdekes definíciód van a mopedre. :D
Ilyenről lenne szó:
2. vagyok. Amit linkeltél, az 150 kg. Ettől van valamivel könnyebb, de kicsit nehezebb is. A BKK hivatalos oldala azt írja, hogy max. 250 kg-ig lehet utazni (Tehát a szerkezet, az utas és összes holmija nem lehet több).
És mint az elsőnek is jeleztem, gyakran látok ilyennel felszállni embereket. A stílusa bicskanyitogató. És látok olyan járműveket is Pesten, hogy rámát sem kell nyitni, mert „letérdel” a jármű (leereszkedik kissé, és jobbra dől)
#5: Az általad linkelt hír szerint "VT-ARRIVA Kft.-nek belső szabályzata tartalmazza, hogy „elektromos moped nem szállítható” a járműveken. A BKV Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. szabályzataikban nem tiltják a mopedek szállítását."
Ezek szerint nem mindegy, melyik szolgáltató járművére száll az illető. Ez elég érdekes, honnan kéne az utasnak tudnia, hogy egy adott járat BKV-s vagy Arrivás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!