M.-on mikor jött divatba táskával ülést foglalni a buszon-vonaton?
Ezt a jelenséget annyira nem értem, aki annyira gyűlöli az embereket miért utazik tömegközlekedéssel?
Ez magyar betegség vagy külföldön is így szokás?
"gyerekkoromban nem nagyon volt más alternatíva"
Amúgy ez juttatta eszembe, nekem gyerekként pl a szüleim kifejezetten azt tanították, hogy rakjam magam mellé a táskát a buszon, ne engedjem soha, hogy idegen felnőtt üljön be mellém.
Ha nekem lenne gyerekem, őszintén szólva ugyanezt mondanám neki.
#11 nekem nem mondtak ilyet. Reggel mikor én suliba mentem, az öreg nénik, bácsik mindig akkor mentek a piacra. Így inkább álltam. Mert ha le mertem ülni és ne dj isten elbambultam és nem ugrottam fel azonnal, az öreg nénik is ahelyett hogy nekem szóltak volna, egymásnak elkezdték jó hangosan nyomni ezt a bezzeg a mai fiatalok szöveget...
Ezt elkerülendően, azt a 15-20 percet simán kibírtam állva. Nem Budapestről van szó, vidéki megyeszékhelyről, ahol 30-40 perc alatt átbuszozod a teljes várost.
Annak idején Ikarus 280-asok jártak felénk. Ahova szerettem néha leülni az legelöl jobb oldalon közvetlenül az első ajtó mögötti egyes ülés volt. Onnan jól kiláttam, figyeltem a forgalmat, meg hogy mit csinál a sofőr. Gyerekként nagyon lefoglalt. :)
Nekem is vidék (kisváros), és szintén ikarus :)
11-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!