M.-on mikor jött divatba táskával ülést foglalni a buszon-vonaton?
Ezt a jelenséget annyira nem értem, aki annyira gyűlöli az embereket miért utazik tömegközlekedéssel?
Ez magyar betegség vagy külföldön is így szokás?
Ha forgalmas időben buszozok akkor mindig az ölembe teszem a táskát, hogy le tudjon ülni aki le szeretne, de ha este az üres busszal megyek akkor hadd tegyem már le magam mellé a másik ülésre.
De egyébként meg szája mindenkinek van, aki le szeretne ülni az szól és elveszem a táskámat, ennyi. Nem tudom mit kell ezen fennakadni.
Miért rakjam a koszos földre, ha nincs értelme, mert van bőven hely? Ha meg elfogynak és valakinek kell az a hely, akkor majd kinyitja a kicsi száját és szépen megkér, hogy vegyem arrébb.
Bár szerencsére már régen nem tömegközlekedek. Hányinger.
Osztom a 6-os első bekezdését, abszolút. Addig nem fogom letenni a táskát a földre, ameddig valaki nem szeretne oda leülni. Már ha tele is van a busz, sokszor tapasztalom, hogy vannak emberek, akik szeretnek inkább állva utazni (rövid távú helyközi buszozásnál ha olyan a busz, ahol van rendesen hely álló utasnak a hátsó ajtónál, én is jobb szeretek állva utazni), egyenesen ki is jelentik, hogy ne pakoljak el, ők jobb szeretnek állni.
Amúgy még azért sem értem ezt a táskás dolgot, mert ha mondjuk a folyosó felől ülök, nem az ablaknál, édes mindegy, hogy van-e táska a másik ülésen, mindenképpen kell szólnia a másik félnek, hogy oda szeretne ülni, mert nem fér be.
Napi szinten tömegközlekedem, bár főként BKK és MÁV, de régen nagyon sokat Volánoztam kisvárosból falura, és bevallom, válogattam, hogy ki mellé ülök le, ha volt lehetőség. Ha táska volt az ember mellett, vagy "kívül" ült, akkor mindig szépen megkérdeztem, hogy szabad-e a hely, majd pedig leültem. Sőt, gyakran arról is eszmecseréltünk, hogy ki meddig utazik, és már eleve arra a székre ült le az ember, amelyik a leszálláshoz jó. A mai napig űzöm ezt, én is felteszem a táskámat (főleg lucskos, saras, esős időben) a székre, majd szól, aki le szeretne pont oda ülni. Egyébként helyközin belül szeretek ülni, szóval tényleg mindenképpen kell szólnia annak, aki le szeretne ülni, felesleges szerintem ezen a táskán ennyit loopolni, nem helyfoglalásra használják az emberek (kivétel persze mindig lehet). Akárkit kértem eddig meg, hogy leülhetek, senki nem mondott nemet (kivétel, ha 1-2 megállón belül jött egy ismerőse), és mégcsak nem is voltak emiatt "idegesek".
Mióta táskával tömegközlekednek az emberek.
Nem értem miért lett lepontozva az 1-es, tényleg nincs használható csomagtartó azokon a kotlákon. :D ha nagyon muszáj akkor az ölembe veszem a cuccom persze, de csak ha már minden más hely elfogyott, mert nyilván rossz 10+ kilóval a combomon ülni.
"...miért utazik tömegközlekedéssel?"
A többség nem hobbiból, hanem mert hosszabb távon ez a legolcsóbb alternatíva. Tömegközlekedéssel egyetemista koromban ingáztam sokat. Az IC viszont mindig tömve volt + kellett helyjegyet is venni. Így nem tudtál táskával helyet foglalni.
Azóta nagyon eseti jelleggel utazok tömegközlekedéssel. Azt is inkább helyi jelleggel teszem. Nem autózom minden nap, de városon belül szeretek sétálni. Ma is 8 km-t legyalogoltam. Jobb időben szinte mindenhova biciklivel járok.
Visszatérve: gyerekkoromban nem nagyon volt más alternatíva, buszoztam városon belül. Ez jó 20-30 éve volt. Már akkor is divat volt a táskával ülés foglalás. De! Van szád. Ha nem vagy teljesen életképtelen, tudsz szólni ha te pont oda szándékozol leülni. Ahelyett, hohy itt hőbörögsz utólag. És a probléma máris megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!