A Tátra villamosok miért indulnak "szebben"?
Figyelt kérdés
Mostanában vettem észre, hogy lassan egy hónapja Budapesten a T5C5K2 típusú villamosok sokkal szebben, finomabban indulnak el. Ez mitől lehet? Kicseréltek alkatrészeket, vagy módosítottak a vezérlő szoftveren? Vagy ez eleve csak nekem tűnt fel?nov. 27. 18:48
1/5 anonim válasza:
Ebben még nincs szoftver, a menetkar közvetlenül a villanymotorra van kötve. Lehetséges, hogy valamit csináltak a hajtással.
3/5 anonim válasza:
A kettesen nem jár Tatra, ott a Ganzok vannak menetben.
4/5 anonim válasza:
Bocsi, az 1-es villamosra akartam volna utalni.
5/5 anonim válasza:
Mindennap a 14-es és 1-es villamossal utazom, nem vettem észre ilyesmit. Az 1-esen még jár néhány nem korszerűsített Tátra is, igazából a régi és a felújítottak között sem vettem észre jelentős eltérést az induláskor. A villamosvezetők vezetési stílusa is eltérő, van, aki finomabban indul nem megy olyan gyorsan, finomabban áll meg, van, aki jobban gyorsít, gyorsabban megy hirtelenebben áll meg, sőt volt olyan is, aki megálláskor a sínféket is használta. Aztán van olyan is, aki csúszós időben induláskor kipörgeti a kerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!