Éjjel 1-kor landol a repülőm. Mit tanácsoltok, hogy jussak haza?
Nagyon messze lakom a reptértől, a város másik oldala (Solymár).
A taxi nem opció, mert éjjel szerintem a reptérről alsó hangon kerülne 20 ezer forintba, de lehet ennél is többet kérnek ebben az időpontban.
A shuttle busz szintén nem opció, utána néztem, 70 euró.
Éjjel mínuszban éjszakai metrópótlókra várni a Határ úton (lány vagyok) ... szóval nem szívesen tenném.
Mit tanácsoltok? Várjak a reptéren, míg elérem az első metrót? Mivel töltsem el ott az időt éjjel? Hol lehet ott várni?
100E vagy 200E busz lesz a nyerő neked!
1:30 AM Liszt Ferenc Airport 2
1:56 AM Bus100E Deák Ferenc tér M (City centre)
2:01 AM Astoria M Bus914A Újpest-központ M
2:10 AM Nyugati pályaudvar M
2:25 AM Nyugati pu TrainS72 Esztergom
2:50 AM Solymár
100E nem olcsó, de jár éjszaka is és az bevisz egyenesen a belvárosba.
100E Astoriáig, onnan 956 Hűvösvölgybe és 964 Solymárra.
Ha a vasúthoz közel laksz, akkor:
100E + 914/950 Nyugatiba + S72 Solymárra.
De vannak transzfer szolgáltatások is olcsóbban, mint a taxi.
A Határ úti várakozástól nem tartanék túlzottan, mert vélhetően más is fog azzal a repülővel érkezni és a város felé utazni és a legritkább esetben is 10 percenként járnak a buszok a belváros felé. A nagyobb probléma a továbbutazással van, mert az S72-es vonatok és a 964-es buszok is ritkán járnak az éjszakai órákban, amikhez igazodni kell. A 100E busz jó alternatíva lehet a Határ úti átszállás kiváltására 2200 Ft-ért.
A reptéri várakozást nem tudom jó szívvel ajánlani, mert érdemben nem lehet pihenni és reggel még fáradtabban tennéd meg az utat.
Nyáron utaztam így két alkalommal, júniusban és júliusban.
Elsőre arra számítottam, amit a 4-es ír, hogy majd sokan leszünk a Határ útnál, hiszen többen is jönnek. SENKI nem volt, csak én. 2 repülő is leszállt, de valahogy mindenki köddé vált ott a reptéren. Vagy a 200E busszal megy tovább, vagy gondolom helyiként saját autóval, vagy szálloda busszal.. szóval senki nem volt a Határ úton csak én és néhány hajléktalan, meg egy rendőr autó. :D
Viszont miután jött a metrópótló busz Dél-Pest irányából, le kellett szállnom róla a Klinikáknál, mert 4 részeg alak volt rajta, nagyon néztek és próbáltak velem "barátkozni" ("hány óra van hercegnő?" stb.) jobbnak láttam úgy csinálni, mintha le kellene szállnom.
Júliusban a 200E-t választottam, majd a Deákon vártam a metrópótló buszt. Annak ellenére, hogy kiszámoltam, 20 percet kellett várnom, mert Újpestre mentem még akkor és csak egy busz volt jó.
Az ott található alakok sem mondanám, még távolról sem életbiztosításnak. Rengeteg sok hajléktalan részegen a megállóban fekszik, a kocsmában kéreget, ott fiatal részegek.
És mindez nem is lenne baj, de most a mínuszban nem szívesen venném mennék ennek neki.
Honnan tudhatom meg mennyibe kerül a taxi?
1:56 AM Bus100E Deák Ferenc tér M (City centre)
2:01 AM Astoria M Bus914A Újpest-központ M
5 perc alatt az Astorián van a reptérről? Nem hiszem.
2:10 AM Nyugati pályaudvar M
2:25 AM Nyugati pu TrainS72 Esztergom
15 perc, ha még pontosan is érkezik a busz, nem érek át a buszmegállóból a vonatig 15 perc alatt, vagy ha igen, akkor az nagyon necces.
Azt írja a net, hogy a Főtaxi a reptéri taxi.
Az ő kalkulátoruk szerint 21 ezer forint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!