A nagyobb vidéki városokba miért nem építenenek metróvonalat?
Szeged 281 nkilométer, Hortobágy község (1200 lakos) 284 nkilométer!
Építsünk metrót Hortobágyra!
“ Pont úgy tettem. Mégis honnan máshonnan tudtam volna, hogy Kolozsvár (179.5 km2) akkora, mint Törökszentmiklós (185.2 km2)? Nyilván nem fejből, nem vagyok lexikon.”
Aham oké. Pont olyan a két város ezekszerint. Csak halkan mondom, hogy a metró 21 km-re van tervezve, és ettől is hosszabban terül el a város a környező településekkel, amelyek közigazgatásilag különállóak, gyakorlatilag egybeforrtak Kolozsvárral. Mégvalami: a metró 2 végpontja között péntek délután autóval van, hogy másfél óra nem elég. Persze van aki 21 km legyalogol 20 perc alatt, elhiszem.
Ja és teszem hozzá, nem értek egyet a metróval. Ide egy jó villamosvonal kellett volna. De ez most részletkérdés.
#22 A Google térkép használata ingyenes. Az sétálva 1 órát ír, hosszában Törökszentmiklósra. Nekem az kb. 50 perc. És nem csak a lakott részt számoltam, hanem az iparterületet is, túl a régen elhagyatott téglagyáron át egészen a tábláig, ahol már semmi sincs, csak szántóföldek, meg 1-2 cég.
Le lehet ellenőrizni.
23as
Oké. De akkor megvan Kolozsvár egyik végétől a másikig 20 perc alatt, vagy nem?
A közigazgatási terület egy település területi méretét jelzi.
Az, hogy mennyire lakott, azt meg a népsűrűség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!