Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A nagyobb vidéki városokba...

A nagyobb vidéki városokba miért nem építenenek metróvonalat?

Figyelt kérdés

okt. 29. 17:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

Azért a kolozsvári metró indokoltsága szakmailag erősen kérdéses.

Sőt, egyértelmű hogy a tervezett formában teljesen ésszerűtlen fejlesztésről van szó.

okt. 29. 23:18
 12/31 anonim ***** válasza:
83%
Amíg nincs meg a gazdaságos beruházáshoz/működéshez szükséges utasszám, addig kb. minden más szempont lényegtelen
okt. 30. 07:55
 13/31 anonim ***** válasza:
39%

11 - ez a szakmaiság minden magyar beruházáson (vagy annak elutasításán) tetten érhető???

Kolozsvár iszonyúan jól teljesít, és nem a mának, hanem a jövőnek építenek - mint minden normális országban. A "napi igényekre" csak a régi, idióta gondolkodás reagál évtizedes késésekkel!

okt. 30. 08:37
 14/31 anonim ***** válasza:
71%

#13 Ember, Kolozsvár egy Törökszentmiklós méretű város. Ott élek. Gyalog 20 perc keresztül sétálni. Még helyi busz sincs, nemhogy metró. Bár időnként felbukkan 1-1 helyi buszos móka, de mindig csődbe fullad, mert semmi szükség rá.

Igaz, népesség tekintetében Magyarországon a 2. helyen lenne, nem sokkal Debrecen előtt, de a pici terület miatt egyszerűen marhaság a metró. Busz, maximum villamos.

okt. 30. 08:46
 15/31 anonim ***** válasza:
60%

Nem mondom, hogya Magyar Közlekedési Klubnál lenne a tudás szent grálja, de azért érdemes elolvasni a kolozsvári metróról készült írásaikat, elég jól rávilágítanak, hogy itt az ágyúval bolhára esete áll fennt:

[link]

[link]

okt. 30. 12:34
 16/31 anonim ***** válasza:
93%
Városokba vagy városokban? Nagyon nem mindegy!
okt. 30. 17:28
 17/31 anonim ***** válasza:
67%
Nem éri meg milliós lakosság alatt. Kolozsvár az egyik legjobb példa arra, hogy nagyon nem való 300 ezres (valójában 500 ezres) városnak metró. Nem, nem engedhetjük meg magunknak a metrót itt sem. Sok magyar anyag is van a témáról, igencsak érdekes.
okt. 30. 19:24
 18/31 anonim ***** válasza:
75%

14es

Legalább wikipédián nézz utána a városnak, ha már sosem voltál ott. 20 perc végigsetálni, aham.

okt. 30. 19:26
 19/31 anonim ***** válasza:
90%

Azért a képlet egy kicsit bonyolultabb annál, hogy hány lakosa van az adott városnak. Csomó más adottság is számít. A legextrémebb példa a serfaus-i metró, ami egy 1000 fős kis faluban jár.

Nem túl gyakori, de vannak olyan 300 ezer alatti városok, ahol van metró. De azért ennek többnyire kell, hogy legyen valami külön oka (extrém domborzat vagy valami más miatt extra nagy forgalom). Magyarországon ilyen nem áll fenn sehol.

okt. 30. 19:47
 20/31 anonim ***** válasza:
80%

#18 Pont úgy tettem. Mégis honnan máshonnan tudtam volna, hogy Kolozsvár (179.5 km2) akkora, mint Törökszentmiklós (185.2 km2)? Nyilván nem fejből, nem vagyok lexikon.

Az meg már csak puszta véletlen, hogy én pont Törökszentmiklóson éltem az egész életemet. De oké, elfogadom, a 20 perc talán túlzó, magamból indultam ki, én magas vagyok és gyorsan sétálok. Legyen akkor 30 perc. De igazából szarok rá, lehet 40 is, hiszen a lényegen nem változtat: egy olyan méretű városban, ahová metróra van szükség, 2 óra alatt sem lehet keresztülsétálni. Innentől pedig tök mindegy, hogy 20 perc, vagy 30, vagy akár 60. Kolozsvárra metrót rakni egyszerűen nevetséges.

#15 hasonlata remekül leírja: ágyúval bolhát.

okt. 31. 02:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!