Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A Keletiből utaznék 2-es...

A Keletiből utaznék 2-es metróval a Déli palyaudvarra. Ha a végállomáson leszállok a metróról, onnan merre kell menni a vonatokhoz?

Figyelt kérdés

Nem voltam még a a délinél, nekem tök idegen lesz a hely, és időszűkében leszek, mert messzebbről utazom fel Pestre, és onnam tovább kell még mennem.

Köszönöm a segítséget :)

De gondolom minden ki van írva, mi merre talalható?

okt. 29. 13:13
 1/7 anonim válasza:
100%
Ez a legkisebb pályaudvar, ha feljössz a metróból, azonnal tök egyértelmű lesz minden, nem is tudod elrontani, és ott lesznek a sínek rögtön, nem kell sokat gyalogolni hozzájuk.
okt. 29. 13:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak felfelé tudsz menni.
okt. 29. 13:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kijössz a metróból és utána fel kell menni a lépcsőkön, nem lehet szerintem eltéveszteni.
okt. 29. 14:41
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Ha kijössz a metróból (ott csak egy helyen tudsz feljönni, nem úgy, mint a Keletinél), akkor az aluljáróban fordulj jobbra. Mész egy pár métert, és ott lesz egy többrészes lépcsősor. Ha azon felmész, az már a pályaudvar területe, ott már eligazítanak a táblák.

Csak vigyázz, ne kezdj el az aluljáróban keringeni, mert akkor belezavarodsz. Kijössz, jobbra fordulsz, ahogy meglátod a beton lépcsőket, mész felfelé.

(Az előző válaszolók valószínűleg pestiek, én is az vagyok, tényleg egyértelműnek tűnik. De a vidéki párom egyszer negyven percet keringett odalent, annyira káoszos az az aluljáró, úgyhogy én elhiszem azóta, hogy el lehet ott tévedni. :-D)

okt. 29. 16:06
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Láttam már én is keringű turistákat és számomra felfoghatatlan hogyan lehet ott eltévedni. A déli pu. metro végállomás. Onnan csak felfelé lehet menni. Ha felmegy, akkor onnan vagy kimegy a pályaudvarról balra, de az feltűnik, mert ott taxik állnak. Vagy felmegy akármelyik másik lépcsőn és a lépcső tetején már ott vannak a vágányok hatalmas kijelzőkkel.

[link]

Szerintem egyáltalán nem káosz az aluljáró, de akinek ez nehézséget okoz, annak azt tudom tanácsolni, hogy 40 perc toporgás helyett mind a négy lépcsőn menjen fel és meglátja melyik vezet a vágányokhoz. Rögtön látni fogja a lépcső tetejéhez érve, hogy jót választott-e.

okt. 29. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
80%
Ha a Déliből mennél tovább vonattal, ráadásul időszűkében leszel, praktikusabb, ha a 4-es metróval mész Kelenföldre, ott minden olyan vonat megáll, ami a Déliből indul. A 4-es metrónak az a végállomása, feljössz lifttel vagy mozgólépcsővel az aluljáróba, onnan lehet a peronokat elérni, nagy elektronikus táblákon ki van írva, hogy melyik vonat mikor, melyik vágányról hova indul.
okt. 29. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Metróból feljössz, jobbra a lila BKK-iroda felé kell menni és egy sötétszürke lépcsőn, "U-alakban" (a lépcsőn félúton balra visszafordulva) jutsz fel a peronszintre. Onnan picit balra vannak a tájékoztató táblák és a pénztár is, ha segítségre van szükség.
okt. 30. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!