A Keletiből utaznék 2-es metróval a Déli palyaudvarra. Ha a végállomáson leszállok a metróról, onnan merre kell menni a vonatokhoz?
Nem voltam még a a délinél, nekem tök idegen lesz a hely, és időszűkében leszek, mert messzebbről utazom fel Pestre, és onnam tovább kell még mennem.
Köszönöm a segítséget :)
De gondolom minden ki van írva, mi merre talalható?
Ha kijössz a metróból (ott csak egy helyen tudsz feljönni, nem úgy, mint a Keletinél), akkor az aluljáróban fordulj jobbra. Mész egy pár métert, és ott lesz egy többrészes lépcsősor. Ha azon felmész, az már a pályaudvar területe, ott már eligazítanak a táblák.
Csak vigyázz, ne kezdj el az aluljáróban keringeni, mert akkor belezavarodsz. Kijössz, jobbra fordulsz, ahogy meglátod a beton lépcsőket, mész felfelé.
(Az előző válaszolók valószínűleg pestiek, én is az vagyok, tényleg egyértelműnek tűnik. De a vidéki párom egyszer negyven percet keringett odalent, annyira káoszos az az aluljáró, úgyhogy én elhiszem azóta, hogy el lehet ott tévedni. :-D)
Láttam már én is keringű turistákat és számomra felfoghatatlan hogyan lehet ott eltévedni. A déli pu. metro végállomás. Onnan csak felfelé lehet menni. Ha felmegy, akkor onnan vagy kimegy a pályaudvarról balra, de az feltűnik, mert ott taxik állnak. Vagy felmegy akármelyik másik lépcsőn és a lépcső tetején már ott vannak a vágányok hatalmas kijelzőkkel.
Szerintem egyáltalán nem káosz az aluljáró, de akinek ez nehézséget okoz, annak azt tudom tanácsolni, hogy 40 perc toporgás helyett mind a négy lépcsőn menjen fel és meglátja melyik vezet a vágányokhoz. Rögtön látni fogja a lépcső tetejéhez érve, hogy jót választott-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!