Honnan kell tudnom egy Volánbusz megállóban, hogy ott sorban kell-e állni?
Figyelt kérdés
okt. 19. 07:34
31/35 A kérdező kommentje:
Eddig is értettem, csak nem értem ez nekik miért jó. A járatok többségenél nincs ilyen szokás, mégis jól elvannak nélküle.
Gondolom ez is ahhoz a falusi mentalitáshoz tartozik, hogy habár egy lepratelep az egész falu, várjuk el az ifjúságtól, hogy tisztelettudó legyen, mert az a fontos, nem pedig a falu rendben tartása.
okt. 22. 19:38
32/35 eddiboy válasza:
#28, 30: Igazad van, "alapvető emberi kulturáltság kellene hogy legyen", de ettől még egy szokás, ami tényleg nem mindenhol létezik. Fiatalabb koromban gyakran jártam a Budapest - Dorog - Esztergom (újabb nevén 800-as) buszjárattal. Akkor még a vasút nem volt annyira népszerű, óriási tömegek jártak vele, félóránként járt csuklós busszal. Az Árpád hídi induláskor mindig óriás tömeg volt, az emberek egy nagy gombóc formát alkottak és tülekedtek felfelé, a szerencsén és a helyezkedésen múlt, ki mikor száll fel. Aztán egyszer megyek oda, és meglepve látom, hogy az emberek egyes sorban várják a buszt. Más járatoknál korábban is láttam, hogy sorba állnak, de ennél a járatnál addig nem volt szokás. Nem tudom, mitől változott meg akkor.
33/35 anonim válasza:
ma 08:44 Talán nem volt ott a kérdező és kortársai?🫢
34/35 anonim válasza:
#26 Úgy nevezik, hogy "jó modor". Ahogy a primadonna énekli egy operettben: "...jó modor a fő..."
35/35 anonim válasza:
"Bennem meg korábban fel sem merült, hogy érdekeljen hányadiknak szállok fel, ezért nem is értem miért kellene érkezési sorrendben felszállni."
Majd egyszer nem lesz már helyed mert sokan felfurakodnak előtted, és akkor megérted. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!