Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Honnan kell tudnom egy Volánbu...

Honnan kell tudnom egy Volánbusz megállóban, hogy ott sorban kell-e állni?

Figyelt kérdés
okt. 19. 07:34
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
68%

Mármint mihez?

Sorban nem kell állni, de alap (volt valamikor), hogy az időseket, kismamákat, kisgyerekeseket előre engedik.

Én amúgy sem szeretek a tolakodó tömegben nyomorogni, ha kell, inkább állok, de előre engedem a nagyját.

Persze vannak udvarias fiatalemberek, férfiak, akik tartják még a nők előre engedésér, mosolyogva megköszönöm, de nem teszek megjegyzéseket, a "neveletlen ifjúságra".

Bár unokahúgom mesélte, hogy mekkora döbbenetet váltott ki a buszon múltkor, hogy egy idős hölgynek udvariasan felkínálta a helyét :)

okt. 19. 08:19
 2/35 A kérdező kommentje:
Nem KELL, de a helyiek elvárják, ha saját maguk közt ezt találták ki. A kelenföldi buszpályaudvaron is ez van, szóval nem kell távolra menni.
okt. 19. 08:23
 3/35 anonim ***** válasza:
93%
Mármint mi az egyéb opció, hogy letaposva mindenkit elsőként szállsz fel...?
okt. 19. 08:58
 4/35 anonim ***** válasza:
93%
Ha elsőként érkezel a megállóba, nem kell tudnod. Ha másodikként, akkor beállsz az első mellé vagy mögé, biztos ami biztos. Ha már legalább ketten ott vannak, akkor meg úgyis látod, hogy sorban állnak-e.
okt. 19. 09:11
 5/35 anonim ***** válasza:
90%
Ha egyedül vagy a megállóban akkor nem. Ha többen vagytok akkor pedig muszáj.
okt. 19. 09:59
 6/35 anonim ***** válasza:
90%

Számomra az lenne a normális, ha az idősek, kismamák, gyerekesek először szállnak fel, egyébként meg valahogy êrkezési sorrendben. Tehát ha már van a megállóban 3 ember, én érkezem negyedikként, akkor nem fogok odatolakodni.

Nálunk a végállomáson kb tapossák egymást az emberek, be akarnak férkőzni egymás elé. Én már évek óta hátrébb állok, megvárom míg mindenki felszáll.

Egyszer a Népligetben tapasztaltam, hogy tényleg sor alakult ki a busznál és az érkezők a sor végére álltak.

okt. 19. 10:13
 7/35 A kérdező kommentje:

Bennem meg korábban fel sem merült, hogy érdekeljen hányadiknak szállok fel, ezért nem is értem miért kellene érkezési sorrendben felszállni.

Gondolom azok tartanak erre igenyt, akik foglalni akarják a kettes üléseket kívülről, vagy a táskájuknak is helyet akarnak, más megoldást nem tudok.

okt. 19. 10:21
 8/35 anonim ***** válasza:
88%

Hatos vagyok, alapvető emberi tiszteletnek gondolom, ennyi az egész.

Nekem édes mindegy, ki akar magának kettes ülést, ha le akarok ülni, akkor le fogok úgyis mellé.

okt. 19. 10:25
 9/35 anonim ***** válasza:
90%
ma 10:21 Azért kellene érkezési sorrendben felszállni (kivéve az időseket, mozgássérülteket) mert nem birkák hanem emberek vagyunk. Tudom, nem mindannyian.
okt. 19. 11:37
 10/35 A kérdező kommentje:

De miért, az valami előny, ha valaki korábban szállhat fel? Ha már valamilyen szabályt ki akarunk találni, akkor álljanak azok előre, akik sokat utaznak, hogy belülre tudjanak ülni és ne kelljen átmászni rajtuk.

Persze átlagemberekkel ezt nehéz megoldani, hisz még ha a végállomásig utaznak sokan akkor se hajlandók belülre ülni, de azért felháborodnak, ha nem szállhat fel elsőnek a buszra.

okt. 19. 11:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!