Egy 7 éves gyermek hol és hogy tömegközlekedhet díjmentesen?

#2 Milyen fél éve??
2021. szeptemberétől ingyen utaznak a BKK járatain a 14 éven aluliak...

A BKK oldalán ezt találtam:
"A gyermekes családok terheinek csökkentése érdekében 2021. szeptember 2-a óta díjmentesen utazhatnak a BKK járatain a 14 éven aluliak. A kedvezményt a tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekek, fiatalok annak a tanévnek az utolsó napjáig vehetik igénybe, amelyben a 14. életévüket betöltik."
Na most a gyerek bár csak 7 éves, tehát 14 éven aluli, de nincs magyar tanulói jogviszonya, emiatt nincs magyar diákigazolványa sem.
Hol írják a neten, hogy 14 év alatt díjmentesen utazhat a BKK-n úgy, hogy nincs magyar diákigazolványa?

A BKK honlapja sajnos eléggé egyértelműen ennek ellenkezőjét állítja:
"A diákok azon tanév végéig, amelyikben betöltik a 14. életévüket, díjmentes utazásra jogosultak Budapesten. A tanév szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31-éig tart, így például az a diák, aki 2009. december 31-én született, ezért 14. életévét 2023. december 31-én töltötte be, utoljára a 2023. szeptember 1-jén kezdődött tanév végéig, 2024. augusztus 31-ig veheti igénybe a kedvezményt.
...
A díjmentes utazáshoz érvényes magyar diákigazolványt (ennek hiányában a tanintézmény által az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet szerint kiadott, QR kódos igazolást) kell felmutatni ellenőrzés során."
Kérdező, én a helyedben írásban megkérdezném a BKK-tól, és ha mégis pozitív a válasz, azt a levelet kinyomtatnám a biztonság kedvéért. (Az persze már más kérdés, hogy egy 7 éves gyereknél nyilván nem kérik el az igazolványt, hisz láthatóan 14 év alatti, de az ördög nem alszik...)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!