Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A2-ről A-ra kiegészíteni a...

A2-ről A-ra kiegészíteni a meglévő kb 7 éves jogsimat csak úgy lehet,hogy teljesen elölről kezdem ugyanúgy, ugyanannyit óra vezetéssel, ugyan annyi pénzért, mint az aki még Életében egy Babettát sem vezetett?

Figyelt kérdés
Miért nem elég csak egy különbözeti vizsga, ha már nem vagyok friss jogsis?
júl. 18. 08:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Csak úgy. Mert így szól a törvény.
júl. 18. 10:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Kreszt ugyanúgy meg kell újra csinálnod, de nem kell ugyanannyit vezetned. Míg akinek egyáltalán nincs korlátlan A-ja, annak 10 óra rutin, és 16 óra forgalmi vezetés van, addig neked 2 óra rutin , és 6 óra forgalmi. Rutinra amúgy nyugodtan számolhatsz még plusz órákat, mert az utóbbi években sokat szigorítottak.
júl. 18. 10:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Nekem egy ismerősöm kérdezte meg egy haverjától aki pont most csinálta, és azt mondta, hogy elölről kell az egészet.

KRESZ-t minek kell újra? Az A2-es KRESZ vizsga miben különbözik az A-tól?

Akinek 2 évnél fiatalabb az A2 jogosítványa, annak miért elég egy különbözeti vizsga, míg akinek lassan 10 éve meg van, annak meg miért kell szinte újra? Nem pont fordítva lenne logikus?

Kicsit olyan pénz lehúzásnak érzem.

Mondjuk már eleve ez a több kategóriára bontás is az.

B-s jogosítvány nem tesz különbséget egy fél tonnás 50 lóerős autó meg egy két tonnás több száz lóerős autó között, 17 évesen kezedben a jogsival vezethetsz bármilyent. Bezzeg motornál óriási különbség van egy 35 meg egy 36 kw-os motor között és éveket kell várnod a két kategória között ha nem vagy megfelelő korú meg nincs meg elég ideje a nemzetközi jogosítványod.

Az A1-et nem is értem, hogy mi a létjogosultsága.

júl. 18. 12:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Persze, előröl kell kezdeni, de nincs annyi óraszám. Nézd csak meg magad, és ne egy ismerős haverjának higgy!

[link]

Hogy minek kell újra kresz, azt senki nem tudja, de kár rágódni ezen, mert ha kell a korlátlan jogsi, akkor úgyis megcsinálod. Nekem 14 évesen megvolt az AM, később a B és C kategória, mégis a full Kreszt újra meg kellett csinálnom, nem csak azt ami a motorra vonatkozik.

"B-s jogosítvány nem tesz különbséget egy fél tonnás 50 lóerős autó meg egy két tonnás több száz"

Most ugye pont ezen begy a balhé, hogy ez nem szerencsés, és nem kéne engedni a friss jogsisokat többszáz lóerős autókat vezetni, tehát oda sem ártana a lépcsős jogsi.

júl. 18. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!