Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Gondolkozom rajta hogy elmegye...

Gondolkozom rajta hogy elmegyek mozdonyvezetőnek, meg lehet oldani hogy csak dízeles legyek?

Figyelt kérdés
Budapesten lakom, nyilván itteni tanfolyam érdekel, keresnek úgy mozdonyvezetőt, hogy dízelt kell csak vezetni? Mondjuk Csörgőt meg Uzsgyit a Mizsein meg Szergejt vagy Bobot tehervonatokon meg rendezőre?

szept. 24. 19:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
szept. 24. 19:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy.
szept. 24. 19:27
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Budapesten biztosan nem. Sőt ha egyvizsgás tanfolyam indul, akkor az villanyos lesz.

Fél a villanytól? Volt olyan kolléga aki nem mert még a vezetőállásra sem felnenni villanygépre :DDDD

szept. 24. 19:40
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem félek tőle, csak azt már nem érzem úgy, hogy szeretném, és mondjuk csinálnám ameddig nyugdíjba megyek. Azt se tudom mi van egy villanymozdony vagy motorvonat gépházában.

A dízelmozdonyokat viszont mindíg is imádtam, rengeteget tudok róluk, azt nagyon élvezném, nem is érezném úgy, hogy muszájból csinálom a pénzért.

szept. 24. 19:49
 5/12 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a szerelésükkel, autószerelő végzettségem az meg lesz hamarosan, ha ez számít ott valamit?
szept. 24. 19:51
 6/12 anonim ***** válasza:
12%

Már nem terveznek dízelt üzemeltetni...amik vannak, azokra pont megvan a létszám. Nézd meg a TikTokon milyen mozdonyok futnak máshol.

sok dízel az yenkiknél van, Indiában, és hasonló országokban...ezekben nincs felsővezeték..

...és Ausztráliában.

szept. 24. 20:20
 7/12 anonim ***** válasza:
14%

#4:

Ez mind szép és jó, de ez nem kívánságműsor.

#5:

Ööö...a vasúti pályán vasúti gépek közlekednek és nem autók. 🙄

Ilyen hozzáállással szerintem inkább hagyd ezt az egészet, mert ki fognak röhögni.

szept. 24. 22:49
 8/12 A kérdező kommentje:
A szereléssel biztos hogy elboldogulnék, de azt is csak dízelen. Tudom hogy nem olyan mint az autószerelés, nem kioktatást kértem, és ismerem is az erőtvitelüket is meg a két körös hűtést is, meg még nagyon sok mindent. De mivel már nincsen külön mozdonyszerelő képzés, és alap gépészetet én is tanultam, lehet számíthat a papír.
szept. 24. 23:18
 9/12 A kérdező kommentje:
A legbiztosabb az lesz, ha inkább az illetékeseket kérdezem meg a munkaügyön minkét dologról.
szept. 24. 23:33
 10/12 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy mondod: szereléssel nincs gond. Majdnem minden ugyanaz, csak nagyobb. Sőt még egyszerűbbek is, mert nincsenek telepakolva mindenféle bonyolítással. Meg nagyobb a hely is :D A csörgő motorja full egyszerű. A Bz-ben MAN buszmotor van, a Deisoban meg valami Mercedes motor.

Sok autószerelő, vagy autóvillamossági végzettséggel rendelkezőt vesznek fel szerelőnek is, meg mozdonyveztőnek is.

szept. 24. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!