Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Minden alkalommal amikor IC-n...

Minden alkalommal amikor IC-n utazok, az emberek veszekednek egymással, mert szinte senki nem a helyén ül. Mi olyan nehéz abba, hogy arra a helyre ülj ahova a jegyed szól?

Figyelt kérdés
szept. 11. 20:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
8%
Sorsolják az ülőhelyet. Múltkor hallottam, hogy egy négy fős család négy különböző helyre kapott helyet. Neked lenne kedved beülni vadidegenek mellé, ahelyett, hogy a családtagokkal elfoglaltok egy négy fős helyet? De én is kaptam már úgy ülőhelyet, hogy direkt kértem ne háttal legyen, mert attól rosszul szoktam lenni. Persze, hogy háttal volt a kapott a hely. Szerencsére a kalauzok megértők és nem szokásuk vitát indítani.
szept. 11. 20:50
 2/11 anonim ***** válasza:
23%
Pl. háttal lenne a helye de nem szeret úgy utazni vagy rosszul is lesz (sajnos nem lehet előre ülő helyet kérni). Többen vettek együtt jegyet de már nem volt egymás mellett. Sok bőröndje van, rossz helyen szállt fel, nem akar végiggyalogolni. Benézte a kocsiszámot de meg van róla győződve hogy jó helyen ül. Ami még nekem szokott lenni, hogy babakocsival vagyok, vannak is direkt ehhez helyek de oda kérni nem lehet. Mondjuk ezt meg szokták érteni.
szept. 11. 20:52
 3/11 A kérdező kommentje:

Hát ha mindenképpen a családoddal akarsz együtt menni, akkor menj kocsival, ha nincs akkor vegyél egyet.

A közösségi közlekedésnek vannak szabályai ami ha nem tetszik, akkor menj kocsival, mert minden ember tudna találni egy indokot, hogy miért pont hozzáigazodjon az egész vagon.

szept. 11. 20:55
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Kedves kérdező, vennék tőled gépkocsit ic jegy áráért.
szept. 11. 20:57
 5/11 Justinianus ***** válasza:
84%

"Sorsolják az ülőhelyet."

Az agyadat sorsolták. Amíg van egymás mellett hely, addig az egyben kért helyet egymás mellé adnak. Egyébként meg a neten magad választhatod ki egy grafikus ábrán a neked tetsző helyeket.

Olyan választási lehetőség nincs, hogy háttal, vagy előre néző ülés, mivel a különböző kocsikban a kocsi belső felépítésétől függően más irányba állhatnak az ugyanolyan számú helyek.

szept. 11. 21:31
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

Az előre néző hellyel az a probléma, hogy nem képes a vasút számontartani, milyen állásban van egy adott kocsi besorozva a vonatba. Az ablak melletti, 4-es, asztalos stb. helyek ebből a szempontból egyszerűbbek, hiszen az nem függ a forgástól és a számozás is figyelembe veszi (azért tűnik olyan összevisszának sokszor az ülések számozása, persze ma már erre kevésbé van szükség, a számítógépes rendszerek bevezetése előtt fontos volt). Azt tudniuk kell jegyeladáskor, hogy milyen kocsi lesz, mert az ülőhelyek száma is különbözik, persze van olyan, hogy mégse a terv szerinti kocsit teszik be. Grafikus helyfoglalás nem mindenütt van még (pécsi IC-n pl nincs szerintem).

Élelmes utasok persze megnézik a vonatösszeállítást és minden típusra tudják, hanyas hely a kedvencük, és akkor lehet a korábban vásárolt hely mellé funkcióval játszani. De azt se engedi, ha nem egy már tényleg foglalt helyet adsz meg. Tehát hiába tudom, hogy nekem az 1-es kocsi 31 kéne Pécs fele a babakocsi miatt, nem tudom oda kérni a helyet, akkor se ha az IC rész megtelt (előbb oda adja ki a helyeket, csak utána az olcsóbb gyorsvonatiba).

szept. 11. 22:01
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
#5 Szerinted mindenki online veszi az ülőhelyet? Ugyan már. Elég ha egy valakinek adnak rossz helyet, borul máris a rendszer. Aki sokat vonatozik, az tudja miről beszélek.
szept. 11. 22:14
 8/11 anonim ***** válasza:
45%
De komolyan nem értem, hogy miért kell annyira védeni ezt a borzalmas rendszert. A vonalunkon például bevezették, hogy kötelező a helyjegy minden kocsiba, de aki Siófokig utazig csak, annak nem kell vennie. Szerinted mi történt ezek után? Persze, hogy a helyjegy nélküliek elfoglalták az eladott helyeket, ezért mindenki elkezdett máshová ülni. Megjegyzem teljesen jogosan, mert semmi értelme nem volt a helyjegy bevezetése. Egészen a strandszezonig nem kellett helyjegyet venni és az volt a normális.
szept. 11. 22:18
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

Már én is nagyon unom, sajnos sokat utazom IC-vel. Akit annyira érdekel, hogy hova ül, az foglaljon grafikus ábrán helyet a neten.

Akit meg nem, az üljön oda, ahova kiadta a rendszer.

Iszonyú bunkóságnak tartom, hogy már csakazért sem a helyükre ülnek az emberek. Nekik ugyan ne mondja meg senki, hova üljenek. Amikor meg szólni merészelek, még ők vannak felháborodva.

Teszem hozzá bárkivel azonnal cserélek ha látom, hogy szét vannak ültetve egymástól.

szept. 11. 22:38
 10/11 Justinianus ***** válasza:
73%

"Persze, hogy a helyjegy nélküliek elfoglalták az eladott helyeket, ezért mindenki elkezdett máshová ülni."

Mert ki az a hülye, aki helyjegy birtokában máshová ül?

Én imádom elzavarni a helyemről az illetékteleneket, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt erre alkalom. Veszekedést meg 10+ éve sem láttam, nem tudom mások merrefelé utaznak, de amerre én járok (Dunántúl), arra felé nincs ilyen.

szept. 12. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!