Minden alkalommal amikor IC-n utazok, az emberek veszekednek egymással, mert szinte senki nem a helyén ül. Mi olyan nehéz abba, hogy arra a helyre ülj ahova a jegyed szól?
Hát ha mindenképpen a családoddal akarsz együtt menni, akkor menj kocsival, ha nincs akkor vegyél egyet.
A közösségi közlekedésnek vannak szabályai ami ha nem tetszik, akkor menj kocsival, mert minden ember tudna találni egy indokot, hogy miért pont hozzáigazodjon az egész vagon.
"Sorsolják az ülőhelyet."
Az agyadat sorsolták. Amíg van egymás mellett hely, addig az egyben kért helyet egymás mellé adnak. Egyébként meg a neten magad választhatod ki egy grafikus ábrán a neked tetsző helyeket.
Olyan választási lehetőség nincs, hogy háttal, vagy előre néző ülés, mivel a különböző kocsikban a kocsi belső felépítésétől függően más irányba állhatnak az ugyanolyan számú helyek.
Az előre néző hellyel az a probléma, hogy nem képes a vasút számontartani, milyen állásban van egy adott kocsi besorozva a vonatba. Az ablak melletti, 4-es, asztalos stb. helyek ebből a szempontból egyszerűbbek, hiszen az nem függ a forgástól és a számozás is figyelembe veszi (azért tűnik olyan összevisszának sokszor az ülések számozása, persze ma már erre kevésbé van szükség, a számítógépes rendszerek bevezetése előtt fontos volt). Azt tudniuk kell jegyeladáskor, hogy milyen kocsi lesz, mert az ülőhelyek száma is különbözik, persze van olyan, hogy mégse a terv szerinti kocsit teszik be. Grafikus helyfoglalás nem mindenütt van még (pécsi IC-n pl nincs szerintem).
Élelmes utasok persze megnézik a vonatösszeállítást és minden típusra tudják, hanyas hely a kedvencük, és akkor lehet a korábban vásárolt hely mellé funkcióval játszani. De azt se engedi, ha nem egy már tényleg foglalt helyet adsz meg. Tehát hiába tudom, hogy nekem az 1-es kocsi 31 kéne Pécs fele a babakocsi miatt, nem tudom oda kérni a helyet, akkor se ha az IC rész megtelt (előbb oda adja ki a helyeket, csak utána az olcsóbb gyorsvonatiba).
Már én is nagyon unom, sajnos sokat utazom IC-vel. Akit annyira érdekel, hogy hova ül, az foglaljon grafikus ábrán helyet a neten.
Akit meg nem, az üljön oda, ahova kiadta a rendszer.
Iszonyú bunkóságnak tartom, hogy már csakazért sem a helyükre ülnek az emberek. Nekik ugyan ne mondja meg senki, hova üljenek. Amikor meg szólni merészelek, még ők vannak felháborodva.
Teszem hozzá bárkivel azonnal cserélek ha látom, hogy szét vannak ültetve egymástól.
"Persze, hogy a helyjegy nélküliek elfoglalták az eladott helyeket, ezért mindenki elkezdett máshová ülni."
Mert ki az a hülye, aki helyjegy birtokában máshová ül?
Én imádom elzavarni a helyemről az illetékteleneket, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt erre alkalom. Veszekedést meg 10+ éve sem láttam, nem tudom mások merrefelé utaznak, de amerre én járok (Dunántúl), arra felé nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!