Munkahelyen miért veszekednek sokszor egymással a kollégák?
Talán őket kérdezd meg...
Miféle munkahely egyébként?
Milyen veszekedés??
Szakmai témákról vita, vagy pedig személyeskedés? Nem mindegy...
Azért, mert általában teljesen eltérő személyiségű emberek vannak összezárva, akik amúgy sosem barátkoznának élőben.
Pl. nekem volt egy kolleganöm, aki mindenbe belenyúlt, átírt olyan táblázatokat, aminek az ő munkájához semmi köze, csak szerintem úgy jobb, mindenki feladatait felül akarta vizsgálni, ő volt az a tipikus stréber, aki még munkaidő után ott ült negyedórát mindennap. Na, szerinted ki szereti, hogy más belenyúl a munkájába, belemagyaráz meg okoskodik?
A másik, akkor szerintem tipikus probléma, az egyenlőtlenség az emberek között. A s*ggnyalóknak általában kevesebbet kell dolgozni, jobb feladatokat kapnak ki, ami egy idő után elkezdi fusztrálni azokat, akik a nehezebb melót csinálják pl. ugyanannyi pénzért, a lilusták meg azon vannak kiakadva, miért kéne nekik is többet csinálniuk. És ez gyűlik, gyűlik, gyűlik.
Többnyire a "Ki az okosabb?" helyzet miatt: mindegy, hogy az egyik karbantartó, a másik ügyintéző, mindkettő szeret a másik területébe belepofázni, így jó, hogy megy a cirkusz. A főnökök meg "épp akkor" nincsenek ott, sosem. A nő vs. nő harc tudjuk, miért vaan.
Van, hogy nincsenek nagyon leterhelve a munkatársak munkával, így inkább egymást eszik. Ellentettje is van: sok a munka, de valaki csak okoskodik. Van, aki direkt gerjeszti a feszkót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!