Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az szabályos-e, ha a jegyvizsg...

Az szabályos-e, ha a jegyvizsgáló bemegy a vonatvezetőhöz, és csak a harmadik állomáson jön elő, úgy, hogy ő az egyetlen?

Figyelt kérdés
és nem erről a vizsgáló nélküli teszt vonatokról van szó amiről hallani lehetett

aug. 25. 21:37
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Szabályos, amíg tökéletesen belátja a vonatot elejétől a végéig. A jegyeket általában Budapestet elhagyva szokták elkezdeni ellenőrizni, illetve ha csak 1-2 ember száll fel van hogy nem indulnak el, persze van kivétel.
aug. 25. 22:10
 2/10 Szolovjov ***** válasza:
89%
Mikor legutóbb a Keletiből jöttem és Hatvannál felszálltak a cigányok, utána a jegyvizsgálóknak Mezőkövesdig (ahol leszálltam) nyomát sem lehetett látni. Ezek szerint csak a fehér embernek kell számot adnia az utazási szolgáltatás igénybevételének jogosságáról.
aug. 25. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

#2 Kifogtál egy nyulat. Én láttam, hogy végig kergeti őket a vonaton, aztán a végén megszólal: "Na mi van, elfogyott a vonat?"

Bár biztos sokat dob a helyzeten, hogy Flirt vonat volt ami be van kamerázva.

aug. 25. 22:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Göcsejen nem ritka, hogy Zeg felé Veszprémnél kerül elő a kaller.
aug. 25. 22:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs már olyan hogy vonatvezető. Rég megszűnt az a munkakör.

A vezetőálláson tartózkodásnak vannak szabályai. Csak meghatározott esetben tartózkodhatna ott.

A jegyvizsgálónek nem ott van a helye. Nem szerencsés ha folyamatosan zavarja a mozdonyvezetőt. Sok probléma volt már ebből hogy a nagyeszű kaller bement pofázni és magát illegetni a mozdonyvezetőhöz. Persze vannak olyan kollégák akik szeretnek dumálni velük. Én nem. Ahogy tudom zavarom őket kifelé. Tököm hallgattja a hülye pletykálkodásukat.

aug. 25. 22:55
 6/10 A kérdező kommentje:
egy nagyon csini tetkós jegyvizsgáló lányról van szó, szerintem többen láthatták már itten őt Pest környékéről
aug. 25. 23:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt olyan mozdonyvezető aki kihagyott 3 megállót egy ilyen csini kalauz miatt... azóta nem kell már neki mozdonyt vezetni........
aug. 25. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ööö... Jártam úgy a Baja- Kiskunhalas között járó usgyin (mert Halastól fecske jár Kecskemét felé), hogy a kalauzt Baja-Almás közt nem is láttam. Amikor tavaly nyáron Bz-k jártak két (nem átjárható) fülkével, volt, hogy egy irányba nem is fizettem jegyet, mert nem jött át a másikba a kalauz. Kiskunhalasra is mentem már úgy, hogy valahol a harmadik megállónál került elö, mert addig csak továbbengedni szállt ki a kalauz csaj.
aug. 26. 03:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Na, én már olyat is láttam, hogy a jegyvizsgáló vezette a Piroskát (mellékvonalon), a mozdonyvezető meg hátul ultizott a vasutasokkal...

A jegyvizsgáló feladata többek közt az, hogy odafigyeljen az utasokra. Indokolt esetben bemehet a mozdonyvezetőhöz, de nem hetelhet ott, mert a feladatát nem tudja maradéktalanul ellátni.

aug. 27. 09:24
 10/10 A kérdező kommentje:
és az, ha menet közben vmi háborús doku hangja hallatszódik a vezetőállásből?
szept. 26. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!