Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem lenne megoldás a MÁV...

Nem lenne megoldás a MÁV körüli káoszra, ha pl. egy óránkénti járat 9 percenként menne plusz 1-2 kocsival és a menetrenden lazitanának?

Figyelt kérdés
Ritkulnának a járatok, de pontosabban mennének, normálisabb kocsikkal. stb.

júl. 29. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Van fogalmad, hogy néz ki egy menetrend a MÁV szintjén???? Nem EGY járat vonal van, ennyi a max. ami belefér
júl. 29. 16:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az óránkénti járat 9 percenként mene és több kocsival menne, pont hogy nem lazítanál, hanem sűrítenéd :D Vagy félreértettem? Vagy esetleg arra gondoltál, hogy olyan rendszer lenne, mint a metrónál, hogy nem az lenne kiírva, hogy ekkor 10:45, 10:55 ... , hanem 6:00-22:00 között indulás 9 percenként és aminek 40 perc volt a menetideje, hivatalosan legyen 45?
júl. 29. 16:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivaaaan?? :D
júl. 29. 17:20
 4/12 A kérdező kommentje:
90*
júl. 29. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Oké faszikám, hajrá, csináld meg, szekeszd ki és tárd elénk!
júl. 29. 21:15
 6/12 A kérdező kommentje:
Itt én kérdeztem!
júl. 30. 07:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Elgondolkodtál már azon, hány vonal van, hány járat mindenhová egy nap, ezeket hogy kell megszervezni, hogy egy vágányon egyszerre csak egy vonat lehen? (Meg a tehervonatokat is figyelembe kell venni).

A menetrend megszervezése igen komoly feladat, nem lehet egy vonalon megváltoztatni, mert az egész rendszer teljesen összeomlik.

júl. 30. 08:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Itt én kérdeztem!"

Azért mondtam hogy csinálj egy új menetrendet hogy rájöjj mennyire nem egyszerű az ha valahol belenyúlsz a rendszerbe ilyen mértékben.

Az összes csatlakozó vonalon is bukik a menetrend....

Ha példázl a Budapest - Dombóvár vonatot eltolod fél órával, akkor Pusztaszabolcson is el kell tolni a csatlakozásokat, Sárbogárdon is a Baja felé menőt, Dombóváron a Kaposvár, a Pécs és a Bátaszék felé menőt, emiatt aztán Kaposváron és Gyékényesen sem akkor fog odaérni a vonat amikor eddig és Fonyódon sem lesz csatlakozás a kaposváriról. Szentlőrincen Sellye és Szigetvár felé borulnak a csatlakozások, Pécsen pedig Villány felé ahonnan pedig Mohács és Pélmonostor felé is borul a rendszer. Emiatt a horvátoknál is módosítani kellene a Pélmonostor - Eszék vonatokat.

Sok helyen pedig pedig a buszok is a vonatokhoz vannak hangolva. Pincehelyen, Hőgyészen, ...

júl. 30. 08:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Az egész menetrendet ritkitani kellene.
júl. 30. 10:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

És akkor hogy müködne szerinted a dolog? Aki reggel 7-re akar bemenni munkába, az 5 helyett 3-kor induljon éjszaka? Meg félután 7 helyett 9-re érjen haza?

Ennyire ostoba nem lehet senki, egész ritka kivétel vagy!

júl. 30. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!